Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a nagy pénzosztogatás...

Mi ez a nagy pénzosztogatás az orvosoknak?

Figyelt kérdés

Hétvégén bent voltunk megnézni dédnagyanyámat a kórházban és nagyanyám (dédi lánya) 10 ezer forintot nyomott az orvosa zsebébe. Amikor visszajött hozzánk, akkor azt mondta, hogy már adott neki múltkor is, amikor legutóbb be kellett vinni a dédit.

A kórház tele volt betegekkel, ha mindenki családjától kap az orvos ennyi pénzt, akkor milliók is összejöhetnek neki havonta. Ez rengeteg pénz még a fizetésén felül.

Hogy működik ez? Mit képzelnek ezek magukról?

Vagy ne csodálkozzunk, mert magyarokról van szó?

2014. dec. 1. 13:25
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%

Paraszolvenciának hívják és egyidős az orvoslással. Ha nem lenne boríték, az orvosok nem dolgoznának. Így is elmentek a jobb orvosok, ápolók az egészségügyből, és a gyengécske tudású orvosok maradtak, tisztelet a kivételnek!

Aki teheti már nem jár orvoshoz, mert botrány az egészségügy állapota, a hozzá nemértés, a nemtörődömség, miközben fizetik az emberek a méregdrága egészségbiztosítási díjakat.

2014. dec. 1. 13:32
 2/26 kovpet ***** válasza:
100%

Egy orvos sokat tanul, nagy a felelőssége, szar a munkaideje, szarok a munkakörülményei és alig van társadalmi megbecsülése. Ezért a csoda állásért hivatalosan keres egy százast.

Ha nem tömnék a zsebüket a páciensek, akkor mind Dániában lenne már mi meg itt döglenénk meg orvosi ellátás nélkül.

Sajnos senkinek sem érdeke rendbe hozni a helyzetet (azok közül, akiknek módjában állna), tehát ez csak rosszabb lesz később.

2014. dec. 1. 13:37
 3/26 anonim ***** válasza:
78%
Aki nem osztogatja szorgalmasan a borítékokat, kb. annyi gondoskodást kap, mint egy út szélén fetrengő hajléktalan.
2014. dec. 1. 13:37
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Többet keres konkrétan egy gyári munkás az Audiban, mint egy orvos. Szerinted, mit képzelnek magukról?
2014. dec. 1. 13:39
 5/26 anonim ***** válasza:
39%

Nem szabad adni, engem nagyon felháborít, amikor borítékozást látok. Nekik is van fizetésük.

Csak az idősebb generáció szerint helyes, bár az okát ők sem tudják megmondani. A 300 forintos vizitdíjat persze leszavazta mindenki, a több tízezret meg adják, mintha muszáj lenne. Hihetetlen.

2014. dec. 1. 13:48
 6/26 anonim ***** válasza:
49%

Alapvetően az a baj, az emberek fizetnek az egészségbiztosításért, csak ebből az egészségügy nem lát vissza semmit. És ugye ahogy írták, a jobb orvosok elmennek, vagy magán praxisuk van, vagy magasról szarnak a betegekre, alul vannak fizetve és úgy is végzik a munkájukat. Na meg, itt is meg kellene jobban válogatni őket, mert sok se emberileg, se szakmailag nem való orvosnak.

Ha csak a fogorvost nézem: 2 fogam csináltam meg, ingyen volt, cserébe az egyik magas lett, és nincs lecsiszolva, a másik is szar, mert az sincs, plusz érzéstelenítő nélkül fúrt, aminél csak lestem hogy itt szarom össze magam, de még egy kib..szott nylont se raktak a nyakamba, hogy ne a ruhámra csorogjon a véres nyálam. Mindemellett az egész tekintetéből az látszik az orvosnak, hogy egy köcsög csórónak tekint, és úgy is kezel. Egyrészt megértem ha elégedetlen mert szar a fizetése, de ettől még nem kellene az embert úgy kezelni mint egy kutyát.

Ezért kellene stadionok helyett a egészségügyet rendbe tenni.

2014. dec. 1. 13:48
 7/26 anonim ***** válasza:

6: Na én ezért nem járok már 10 éves korom óta SZTK-s fogorvoshoz. Amit ott műveltek velem anno, annak egy részét még egy évtizedig nyögtem utána, mire sikerült a magánorvosnak helyre raknia.

Csak sajnos mostanra már a magánorvosoknál is a beleszarást kezdem el észrevenni...

2014. dec. 1. 14:00
 8/26 anonim ***** válasza:
73%

Pár tény:

- a TB-t kevesen fizetik, és sokan akarják igénybe venni

- nagyid és a többi beteg hozzátartozója azért adott pénzt a dokinak, hogy a dédidet kiemelt figyelemmel kezelje; tudod te, milyen könnyű manapság meghalni egy kórházban?

- tessék elfogadni, hogy nincs ingyenebéd; a befizetett TB-ből ennyire futja, akinek ez nem megfelelő, tessék magánellátást igénybe venni

- melyik öngyilkosjelölt megy SzTK-fogászatra?! Örülj, hogy élsz még, fiam.

2014. dec. 1. 14:05
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

A nagyanyád önként adott tízezert az orvosnak, és az orvos mit képzel magáról?:)

Inkább nagyanyádat kérdezd mit képzel az orvosról.

2014. dec. 1. 14:05
 10/26 A kérdező kommentje:
Honnan veszed, hogy én az orvosra értem, hogy mit képzel magáról?
2014. dec. 1. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!