Mi ez a nagy pénzosztogatás az orvosoknak?
Hétvégén bent voltunk megnézni dédnagyanyámat a kórházban és nagyanyám (dédi lánya) 10 ezer forintot nyomott az orvosa zsebébe. Amikor visszajött hozzánk, akkor azt mondta, hogy már adott neki múltkor is, amikor legutóbb be kellett vinni a dédit.
A kórház tele volt betegekkel, ha mindenki családjától kap az orvos ennyi pénzt, akkor milliók is összejöhetnek neki havonta. Ez rengeteg pénz még a fizetésén felül.
Hogy működik ez? Mit képzelnek ezek magukról?
Vagy ne csodálkozzunk, mert magyarokról van szó?
Paraszolvenciának hívják és egyidős az orvoslással. Ha nem lenne boríték, az orvosok nem dolgoznának. Így is elmentek a jobb orvosok, ápolók az egészségügyből, és a gyengécske tudású orvosok maradtak, tisztelet a kivételnek!
Aki teheti már nem jár orvoshoz, mert botrány az egészségügy állapota, a hozzá nemértés, a nemtörődömség, miközben fizetik az emberek a méregdrága egészségbiztosítási díjakat.
Egy orvos sokat tanul, nagy a felelőssége, szar a munkaideje, szarok a munkakörülményei és alig van társadalmi megbecsülése. Ezért a csoda állásért hivatalosan keres egy százast.
Ha nem tömnék a zsebüket a páciensek, akkor mind Dániában lenne már mi meg itt döglenénk meg orvosi ellátás nélkül.
Sajnos senkinek sem érdeke rendbe hozni a helyzetet (azok közül, akiknek módjában állna), tehát ez csak rosszabb lesz később.
Nem szabad adni, engem nagyon felháborít, amikor borítékozást látok. Nekik is van fizetésük.
Csak az idősebb generáció szerint helyes, bár az okát ők sem tudják megmondani. A 300 forintos vizitdíjat persze leszavazta mindenki, a több tízezret meg adják, mintha muszáj lenne. Hihetetlen.
Alapvetően az a baj, az emberek fizetnek az egészségbiztosításért, csak ebből az egészségügy nem lát vissza semmit. És ugye ahogy írták, a jobb orvosok elmennek, vagy magán praxisuk van, vagy magasról szarnak a betegekre, alul vannak fizetve és úgy is végzik a munkájukat. Na meg, itt is meg kellene jobban válogatni őket, mert sok se emberileg, se szakmailag nem való orvosnak.
Ha csak a fogorvost nézem: 2 fogam csináltam meg, ingyen volt, cserébe az egyik magas lett, és nincs lecsiszolva, a másik is szar, mert az sincs, plusz érzéstelenítő nélkül fúrt, aminél csak lestem hogy itt szarom össze magam, de még egy kib..szott nylont se raktak a nyakamba, hogy ne a ruhámra csorogjon a véres nyálam. Mindemellett az egész tekintetéből az látszik az orvosnak, hogy egy köcsög csórónak tekint, és úgy is kezel. Egyrészt megértem ha elégedetlen mert szar a fizetése, de ettől még nem kellene az embert úgy kezelni mint egy kutyát.
Ezért kellene stadionok helyett a egészségügyet rendbe tenni.
6: Na én ezért nem járok már 10 éves korom óta SZTK-s fogorvoshoz. Amit ott műveltek velem anno, annak egy részét még egy évtizedig nyögtem utána, mire sikerült a magánorvosnak helyre raknia.
Csak sajnos mostanra már a magánorvosoknál is a beleszarást kezdem el észrevenni...
Pár tény:
- a TB-t kevesen fizetik, és sokan akarják igénybe venni
- nagyid és a többi beteg hozzátartozója azért adott pénzt a dokinak, hogy a dédidet kiemelt figyelemmel kezelje; tudod te, milyen könnyű manapság meghalni egy kórházban?
- tessék elfogadni, hogy nincs ingyenebéd; a befizetett TB-ből ennyire futja, akinek ez nem megfelelő, tessék magánellátást igénybe venni
- melyik öngyilkosjelölt megy SzTK-fogászatra?! Örülj, hogy élsz még, fiam.
A nagyanyád önként adott tízezert az orvosnak, és az orvos mit képzel magáról?:)
Inkább nagyanyádat kérdezd mit képzel az orvosról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!