Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire várnak az emberek vidéken?

Mire várnak az emberek vidéken?

Figyelt kérdés

Itt van ez a riport: [link]

Szerintem ez iszonyatosan elkeserítő. Az összes bemutatott faluból nekem az jön le, hogy ezek az emberek nagyon el vannak tévedve. Szemét az EU, a városi pékség, körülbelül mindenki hibás, csak ők nem. Ülnek a kocsmában, a white trash nő szerint a buszmegállóban "a hülye német", meg az is dögöljön meg, mert nem ott költi el a pénzét.

Az egész riportból süt, hogy a 90 éves nőn kívül itt mindenki csak mástól várja a segítséget, eszébe sem jut, hogy esetleg az ő feladata lenne alapvetően, hogy az életüket megoldják.

2014. nov. 26. 14:43
1 2 3
 11/28 szántóvető ***** válasza:
lehet hogy új riport.a végén ValóVilág párbaj Segal vs. Katka hallható,ez megtévesztett.
2014. nov. 26. 16:04
 12/28 A kérdező kommentje:

10: Szerintem te nem érted, amit mondok. Ezek az emberek azért élnek ilyen nyomorban, mert meg sem próbálnak tenni ellene. Míg a 90 éves néni tyúkokat, disznót tart az udvarában, addig az életerős 40-50 éves férfiak a kocsmában isszák a Borsodit és szidják az EU-t. Ahelyett, hogy megpróbálnák kiszolgálni az odaköltöző németeket/belgákat, inkább ellenségesek velük, meg lenézik őket (csak tudnám, milyen alapon..), a holland cégnél dolgozó fickó meg azon pampog, hogy "ez még nagyon kevés".

Az fel sem merül bennük, hogy talán mégsem a körülmények a hibásak, ha egy odaköltöző külföldi egyből sikeres tud lenni ott, ahol ők évtizedek óta nem. És a vidéki sikersztori meg azért kezdődik sajnos kizárólag így, mert manapság Budapestről kell valakinek odaköltözni, és megmutatnia, hogyan is kell gazdálkodni, mert akik generációk óta ezt csinálják, azok valahogy elfelejtették.

2014. nov. 26. 16:09
 13/28 anonim ***** válasza:

Mutasd meg kérlek a városból odaköltözve hogyan nevelsz háztájit föld nélkül.Miből veszed meg a tápot vagy honnan szerzed be a kukoricát,szalmát stb.Miből fedezed magad amikor ellopják.Ki veszi meg a terméked olyan áron hogy a gazdaságod működjön.Tőke nélkül nem tudsz földet venni két malac meg pár csirke pedig nem ad megélhetést egy családnak.Mint már mondtam vidéken is annyi a "trash" mint a városban.

Az érvelés pedig hogy mi hozzászoktunk itt hogy az állam törli ki a fenekünket és ez tűrhetetlen bla-bla... Az ideköltöző külföldi gazda fenekét mennyire törli ki az állam ahonnan jött kérdem én?Így unión belül vagyunk egymás közt ugye.Kérdem én mennyi támogatást kap a Német államtól egy német gazda és nem csak közvetlen financiális hanem gazdasági,infrastruktúra,biztosítás,biztonság stb. tereken.

Akkor kérdem én kinek a feneke is van kinyalva és kiről gondoskodik az állam?

2014. nov. 26. 16:35
 14/28 anonim ***** válasza:

A kuláknak bélyegzett gazdák nem lettek kárpótolva. (Azért írtam annak bélyegzetteket, mert az is kuláklistára került aki soha nem alkalmazott napszámost hanem a saját és családja munkájából képes volt megélni odahaza.)

A TSZ-be bevert kulák egy életen át fejlesztette és virágoztatta a TSZ-t. Ma a jogos tulajdona mégsincs a kezében. Az sem ami vagyont elvettek tőle, meg az sem amiért az államosítás után egy életen át pluszban dolgozott.

Hallottam már olyan nevetséges mondatot is az életben, hogy vegye vissza egykori tulajdonát. Miért fizetne még ezek után pluszban 10 Ft-ot is azért ami őt illetné? Meg olyan mondatot is szoktam hallani, hogy dolgozzon alkalmazottként úgy hogy nem ő a tulajdonos, hanem például külföldi vagy egy hazai munkaadó. Ez épp úgy hangzik, mint például napokban volt a TV-ben egy zirci gyár ami nem fizette ki alkalmazottjait, de tegyük fel valaki azt mondaná nekik hogy segítsenek magukon és dolgozzanak tovább a munkaadójuknak. Az élet csak akkor mehet tovább, ha mindenki megkapja az őt megillető javakat. De ez a mai napig nem történt meg. Ahogy az előttem szólók is írták, föld nélkül nem lehet termelni. Ahogy úgy sem, hogy az állam adókkal még hátráltatná is a termelőket.

2014. nov. 26. 16:57
 15/28 anonim ***** válasza:
A 14-es vagyok. Kifelejtettem a harmadik lehetőséget, hogy a kulák miért nem kezdi ismét elölről, miért nem hozza létre birodalmát. Kösz szépen, de ha nulláról kezdem, akkor az nem Magyarországon fog történni, mivel becsapva lettünk az államosításkor, a TSZ-be történő beveréskor és a rendszerváltáskor is. A rendszerváltáskor azért, mert nem azok kapták vissza a tőkét akiktől elvették. És ennyi becsapás után ismét csak becsapások következnének.
2014. nov. 26. 17:15
 16/28 A kérdező kommentje:

13: Te nagyon másról beszélsz, megnézted egyáltalán a linket?

Az ideköltöző németek a német államtól nem kapnak semmilyen támogatást az itteni gazdálkodásukhoz, jellemzően nem is gazdálkodni jönnek egyébként, hanem a nyugdíjas korukra készülnek. Itthoni viszonylatban rengeteg vásárlóerőt visznek a településre, hogy ez ott nem hasznosul, az csakis az adott település bénasága.

Szerinted nemzeti öntudatból nem vásárolnak a helyi boltban (ha van egyáltalán..), vagy azért, mert az ottani termékek nem felelnek meg az igényeiknek? Esetleg meg kellene próbálni kiszolgálni őket, neadjisten pár szót megtanulni németül. El sem jut az agyukig, hogy az utolsó reményük ezek az ideköltöző, zömében értelmiségi nyugdíjasok, akiktől tanulhatnának valamit.

Tőke minden vállalkozáshoz kell, ez alap, nyugaton sem adják ingyen. De a pár disznóval és csirkével legalább annyival beljebb vannak, hogy jó minőségű ételt esznek egész évben. Tudod, hogy ez mekkora luxus? Itt Budapesten meg úgy kell vadászni az ilyen termékeket, mert óriási a hiány belőle. Tolonganak az emberek érte sok pénzzel, itt a piaci rés, be lehetne tölteni, de senki nem hajlandó rá.

Az sem igaz, hogy ugyanaz az arány. Ezekben a falvakban a lakosság minimum 80%-a ilyen. Ezeket az embereket szerintem Budapesten sem alkalmaznák, maximum BKV ellenőrnek.

2014. nov. 26. 17:22
 17/28 A kérdező kommentje:
14: Én arra próbáltam utalni, hogy szerintem ezek a videókban megjelenő emberek nem a "kulák" vonalról jöttek. Nekem az a tapasztalatom, hogy többségében azok az emberek ma is jól élnek a mezőgazdaságból, mert képesek és hajlandóak is dolgozni.
2014. nov. 26. 17:27
 18/28 anonim ***** válasza:

Nem úgy megy ám a vidéken mint ahogy elképzelitek.

Kezdjük ott, hogy nem úgy terem a munkahely, és a mezőgazdaság sem életbiztosítás.

2014. nov. 26. 17:32
 19/28 anonim ***** válasza:

Kérdező ez nem így van.Nem nyugdíjasok jönnek ide a külföldi magas nyugdíjaikat elkölteni.Az ideköltöző külföldi gazdálkodók nagy része házasság miatt kényszerül a költözésre.Mert még olyan törvény van itt amiben a külföldi állampolgár csak korlátozásokkal birtokolhatja a földet de ha már rokoni kapcsolat van(a legegyszerűbb és szinte egyetlen módja ha beházasodik) korlátozás nélkül teljes jogú földbirtokossá válik.

Ezt az ideköltöző nyugdíjasok hadai mítoszt el kellene felejteni mert ez tévképzet.

Nyugaton nem adják ingyen sőt kihalásos alapon se lehet földhöz jutni.De akinek van földje annak biztosítja az állam a megélhetést.(biztosítja mert védi az érdekeit)

Ne legyünk álszentek Budapesten a bevásárlóközpontokban tolonganak és nagyjából ennyiből kimerül a munka utáni minőségre vadászat.

Azon meg hol van nagyobb trash kár vitatkozni.Tudok olyan községet is ahol 100% olyat is ahol 0% és ugyanez igaz a városokra is ahol szinte 100% vagy 0%.

2014. nov. 26. 17:59
 20/28 anonim ***** válasza:

Vidéken akkor lenne értelme az önellátásnak, ha a rendszerváltás óta a magánházak nem váltak volna a profitéhes szolgáltató cégek jövedelemforrásaivá. Vagyis csekkeket küldözgetnek a lakóknak a semmiért. És ahogy tréfásan mondani szokták, az ember egy olyan állatfaj, ami fogságban életképtelen és nem is szaporodik. Vagyis a szolgaság nem járható út. Az egykori szülőfalumban mindig azt szokták mondani, hogy senki nem hajlandó családot alapítani ha eleve tudják hogy a gyerekük is rabszolga lesz. Nem a munkától tartanak hanem a szolgaságtól.

A közelében lévő tanyán viszont a mai napig él egy rokonom, aki ma is teljesen önellátó. Ha valami szervezett bűnözői réteg oda is csekkeket küldözgetne védelmi pénzt szedve (így mondják tréfásan a nem hívott szolgáltató cégeket), akkor az a tanya is arra a sorsra jutna mint az ország számtalan más tanyája: Eltűnne szép fokozatosan. Sajnos ez van, az ember fogságban elpusztul.

2014. nov. 26. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!