Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen NAV elnök az, amelyik...

Milyen NAV elnök az, amelyik nem tud angolul?

Figyelt kérdés
Most mondta be a tv, hogy odament a nagykövetségre, de nem tudott a taggal kommunikálni... besérülök..agy csak nekem furcsa ez?!

2014. nov. 10. 18:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem abszolút irreleváns, hogy tud angolul, avagy sem. A lényeg, hogy jól végzi-e a munkáját, amiért ténylegesen ott van (nem végzi jól). Ezt tolmács igénybevételével is lehetne jól végezni.

Az viszont erősen megkérdőjelezi az értelmi képességét, hogy tudja magáról, hogy nem tud, ennek ellenére felkészülés nélkül odamegy.

2014. nov. 10. 22:50
 22/31 anonim ***** válasza:
8%

"Konkrétan te is beszélsz angolul és ez nem véletlen. "

De véletlen. Mégpedig azért, mert a B osztályba jártam. Az A és a C osztály németet tanult. Továbbá az elit középiskolában ahova tovább mentem oda is jött több osztálynyi ember, akik első nyelvként a németet tanulták, angol csak másodnyelvként oktattak nekik, tessék lássék, és nem is mentek vele semmire, németből viszont felsőfokkal hagyták el a középiskolát.

Tanultam még nyelvet az egyetemen is, de azt le sem írtam, mert ugyan még vizsgáztam is belőle az első és a második félév végén is, de egy vicc volt az egész, aki nem beszélt azon a nyelven eredetileg is, arra lófäsz ragadt csak semmi más. Ugyanígy járt az is, aki az egyetemen akart angol kurzusra járni. Konkrétan beültem egyre, de én röhögtem a tanár kiejtésén...

2014. nov. 10. 22:54
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

"Az viszont erősen megkérdőjelezi az értelmi képességét, hogy tudja magáról, hogy nem tud, ennek ellenére felkészülés nélkül odamegy."

Én nem hiszem, hogy Magyarország területén egy magyarnak kéne tolmács után menni, ha valamilyen hivatalos helyen magyarul akar beszélni, vagy végezni a dolgát. Még ha bolgárul akart volna értekezni velük érthető, hogy előre be kell jelenteni, hogy kerítsenek már valakit. De magyarul? Ha ez így működik, akkor valami nagyon nincs rendben.

2014. nov. 10. 22:56
 24/31 anonim ***** válasza:
81%
Általános iskolával előhozakodni nem ér, Vida Ildinek valószínűleg még oroszt tanítottak, mint jónéhány millió embernek, pl. nekem is. Középiskoláig egy szót se tudtam se angolul, se németül. Ezzel nem Vidát akarom védeni, csak megemlítem a tizenéves válaszolóknak, hogy annak idején a cirillbetűket meg az orosz nyelvet verték a nebulók fejébe általános iskolában.
2014. nov. 10. 23:26
 25/31 anonim ***** válasza:
Hát ez hülye ez a nő. Most néztem a videót, még én is kellemetlenül érzem magam. Goodfriendnek lesz 1-2 jó sztorija amit elmesélhet majd Amerikában az is tuti.
2014. nov. 11. 01:58
 26/31 A kérdező kommentje:
Ok...ennek a nőnek főiskolai és egyetemi végzettsége is van, ha jól tudom. Nálunk főiskolán volt angol szakmai nyelvoktatás. .ez a nő pedig nem sokkal idősebb nálam. ...
2014. nov. 11. 08:36
 27/31 anonim ***** válasza:
Egy magyar hivatal irányításához nem szükséges semmilyen idegen nyelv. Az idézett helyzet valóban nagyon ciki, de attól még nem kell neki angolul tudnia.
2014. nov. 11. 08:59
 28/31 homo ludensz ***** válasza:
A sürgő forgó mindenhol ott lévő "szár" ügyvéd rögtön kapható volt és loholt az Ildikó nyomában csak mert a tv. is ott volt. Elgondolkoztató hogy ha valaki külföldi állampolgár itt nálunk felkéri hogy képviselje (dollárért) akkor sajnálattal visszautasítja mert egy szavát sem érti?
2014. nov. 11. 10:03
 29/31 anonim ***** válasza:
74%

ha Goodfriend-től elvárjuk, hogy tanuljon magyarul, akkor Ilditől is, hogy angolul. neki sem kötelező, mint ahogy mondjuk egy kínai magyar konzulátuson dolgozó magyarnak a kínai nyelvet megtanulni. az angol viszont világnyelv, és egy vezetőnek igenis tudnia kellene bizonyos szinten...sőt, ez normális helyeken megy is...de egyébként európai parlamentben is meg lehet nézni a képviselők arányát...egész sokan szólalnak fel inkább angolul, és egy jó részük, köztük a mieink is, beszélnek magyarul, ha már egyszer az eu fizeti a tolmácsot...én, ha külföldön szeretnék munkát vállalni, mikor fogják azt mondani egy munkahelyen nekem, hogy nem baj, ha nem tudom a nyelvet, majd biztosítanak nekem egy tolmácsot...:D jó, tudom, ez most egy kitérő, de szvsz ha valaki eu-s képviselőnek áll, legalábbb angolul tudjon már...ígyis túl magas a fizetésük....:D

ez is bőven azt igazolja, hogy bárki lehetne politikai vezető...tolmácsot kapsz, jogi, szakmai tanácsadót kapsz, mégis mihez kellene értened?

2014. nov. 11. 11:22
 30/31 anonim ***** válasza:
Ott a gáz,hogy egy NAV elnök ezt megengedheti magának,közbe meg már egy szerencsétlen portásnak is "fluent english "kell,hogy megkapja a melót,pedig neki tényleg elég lenne csak az útbaigazításhoz szükséges erős alapfok.
2014. nov. 11. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!