Milyen NAV elnök az, amelyik nem tud angolul?
Szerintem abszolút irreleváns, hogy tud angolul, avagy sem. A lényeg, hogy jól végzi-e a munkáját, amiért ténylegesen ott van (nem végzi jól). Ezt tolmács igénybevételével is lehetne jól végezni.
Az viszont erősen megkérdőjelezi az értelmi képességét, hogy tudja magáról, hogy nem tud, ennek ellenére felkészülés nélkül odamegy.
"Konkrétan te is beszélsz angolul és ez nem véletlen. "
De véletlen. Mégpedig azért, mert a B osztályba jártam. Az A és a C osztály németet tanult. Továbbá az elit középiskolában ahova tovább mentem oda is jött több osztálynyi ember, akik első nyelvként a németet tanulták, angol csak másodnyelvként oktattak nekik, tessék lássék, és nem is mentek vele semmire, németből viszont felsőfokkal hagyták el a középiskolát.
Tanultam még nyelvet az egyetemen is, de azt le sem írtam, mert ugyan még vizsgáztam is belőle az első és a második félév végén is, de egy vicc volt az egész, aki nem beszélt azon a nyelven eredetileg is, arra lófäsz ragadt csak semmi más. Ugyanígy járt az is, aki az egyetemen akart angol kurzusra járni. Konkrétan beültem egyre, de én röhögtem a tanár kiejtésén...
"Az viszont erősen megkérdőjelezi az értelmi képességét, hogy tudja magáról, hogy nem tud, ennek ellenére felkészülés nélkül odamegy."
Én nem hiszem, hogy Magyarország területén egy magyarnak kéne tolmács után menni, ha valamilyen hivatalos helyen magyarul akar beszélni, vagy végezni a dolgát. Még ha bolgárul akart volna értekezni velük érthető, hogy előre be kell jelenteni, hogy kerítsenek már valakit. De magyarul? Ha ez így működik, akkor valami nagyon nincs rendben.
ha Goodfriend-től elvárjuk, hogy tanuljon magyarul, akkor Ilditől is, hogy angolul. neki sem kötelező, mint ahogy mondjuk egy kínai magyar konzulátuson dolgozó magyarnak a kínai nyelvet megtanulni. az angol viszont világnyelv, és egy vezetőnek igenis tudnia kellene bizonyos szinten...sőt, ez normális helyeken megy is...de egyébként európai parlamentben is meg lehet nézni a képviselők arányát...egész sokan szólalnak fel inkább angolul, és egy jó részük, köztük a mieink is, beszélnek magyarul, ha már egyszer az eu fizeti a tolmácsot...én, ha külföldön szeretnék munkát vállalni, mikor fogják azt mondani egy munkahelyen nekem, hogy nem baj, ha nem tudom a nyelvet, majd biztosítanak nekem egy tolmácsot...:D jó, tudom, ez most egy kitérő, de szvsz ha valaki eu-s képviselőnek áll, legalábbb angolul tudjon már...ígyis túl magas a fizetésük....:D
ez is bőven azt igazolja, hogy bárki lehetne politikai vezető...tolmácsot kapsz, jogi, szakmai tanácsadót kapsz, mégis mihez kellene értened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!