Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne vasárnap a boltokat...

Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?

Figyelt kérdés
Ugye nem valami egyházi oka van, ergo "Vasárnap az Úr napja!" Ugye ennyire nem debil a KDNP? Gazdaságilag miért érné meg? Mert szerintem semmiért.(A kérdéssel nem a vallást akarom kritizálni)

2014. nov. 3. 01:45
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
69%
A nővérek, tűzoltók, mozipénztárosok, buszsofőrök meg minek is akarnának családi programot, ugye, utolsó? S mi van, ha egy boltosnak ilyen a párja? Akkor pont ő nem lesz otthon minden vasárnap...
2014. nov. 6. 23:40
 32/44 anonim ***** válasza:
2014. nov. 11. 13:28
 33/44 anonim ***** válasza:
50%
A templomok is zárva lesznek vasárnap?
2014. nov. 11. 17:13
 34/44 anonim ***** válasza:
48%
Legyenek zárva a boltok vasárnap, de akkor legyen megint szombati iskola, hétfőnként adásszünet és fizessünk újra egyházi tizedet. Vissza a középkorba.
2014. nov. 11. 19:26
 35/44 anonim ***** válasza:

Akkor tisztázzuk:

1. Ausztriában sincs zárva az összes bolt vasárnap és Németországban is voltam vasárnap vásárolni, Angliában is nyitva volt a Tesco.

2. Ausztria és Németország azért teheti meg, hogy vasárnap nem nyitja ki a boltokat (ami nem teljesen igaz), mert ott van idő hétköznap boltba menni. A sógorom heti 4 napot dolgozik, csak az ő fizetéséből és a nővérem családpótlékából, amit a HÁROM gyerek után kapnak, meg tudnak élni öten és nem is akárhogy. Ilyen nálunk elképzelhetetlen.

3. Vasárnap étterem, mozi, kerékpár, uszoda? Miből? Egyedül még oké, de 4-6 fős átlag magyar család nem engedheti meg magának.

4. A bevásárlás is családi program (azért, mert akkor apa ott van, erős, viszi a csomagokat, anya józanul költi a pénzt és a kicsi gyereket nem hagyják otthon). Én ezt látom.

5. Nem csak az elbocsátásokkal van a baj. Ha hétvégén megyek boltba, sokszor fél órát állok egy-egy forgalmasabb helyen. Mivel a kereseteket, ill. a munkaidőt nem igazították a rendelkezéshez, gondoljátok, hogy majd mindenki hétköznap intézi a bevásárlást (mert napi szinten anyagilag és idő szempontjából sem lehet, anyu is, aki otthon dolgozott 3-4 naponta ment boltba).

Szóval matematika: ha eddig a pécsi Tescoban 2000 ember volt hétvégén a boltban és ebből 300 hétköznap is be tud vásárolni, akkor hányan maradnak szombaton a boltban? Sarkítás, de szerintem világos...

Szóval megint egy ostoba, demagóg dumán alapuló kormány-intézkedés. Főképp a legyen együtt a család vasárnap, mert mint írtam, az egy közös program ott, ahol kicsik vannak, ahol nagyobbak, kamaszok, ott meg a nagyobb, kamasz gyerek amúgy se lenne a szüleivel. Ahogy a jó magyar embert ismerem (és most tegye mindenki a szívére a kezét), tévénézés lesz, meg számítógépezés. Ahol elmennek vasárnap programot csinálni, ott amúgy is elmennek...

Summa summárum: nem vagyunk jóléti társadalom. Lehet cirkuszt csinálni, ha nincs kenyér, akkor nem lesz elégedett a nép.

Ja, és teszem hozzá, zárva lesznek a plázák is (tehát könyvesbolt, mozi, ruhabolt, Media Markt stb.), viszont a kis boltok (CBA, Coop) nyitva legetnek. Senki nem érzi az ellentmondásokat???

Régen biztos túl lehetett élni, hogy vasárnap ilyen helyek nem voltak nyitva, de ez a XXI. század. Más az életminőség, a színvonal stb. És ahogy írtam, először hasonlítani kéne másban is Nyugat-Európához... Sajnos, nem ez megy. Én meg nem szeretnék visszatérni a szocializmusba, mert igen, szeretnék külföldre menmi, amikor tehetem, szeretném, ha lenne Erasmus Ösztöndíj, ha bem a párt-gyerekek élveznének elsőbbséget az egyetemen stb. Szóval nem csak ezzel van a baj, hanem azzal, hogy nem jó ideológiát folytat a kormány, azt is ilyen demagóg módon. Ha netadó van Amerikában (nincs, nem erről szól az ottani tervezet), legyen nálunk is... No comnent. :-(

U.i. "A kormány ne döntse el helyettem és nélkülem, mit csináljak vasárnap!"

"Legyen együtt a család? És a múzeumokban, éttermekben, kocsmákban, gyárakban stb. dolgozóknak nincs családjuk?"

2015. jan. 4. 06:22
 36/44 anonim ***** válasza:

35: Nagyon jól összeszedted!!!

"2. Ausztria és Németország azért teheti meg, hogy vasárnap nem nyitja ki a boltokat (ami nem teljesen igaz), mert ott van idő hétköznap boltba menni."

Pontosan!!! Ezt írom én is a legtöbb ilyen kérdéshez, én másik EU-s országban élek ahol vasárnap zárva vannak a nagyobb üzletek és a plázák, de van idő hétköznap nyugodtan bevásárolni.

2015. jan. 4. 10:49
 37/44 anonim ***** válasza:

Én rájöttem egyébként még valamire. Felülről építkezik lefelé. A feltételek (hétköznap nem 8-ra esem haza a munkából a gyerekhez pl.) nincsenek meg hozzá. Pl. egészséges nemzet akarunk lenni (szuper!) és holnaptól kötelezően mindenkinek csak gyümölcsöt, zöldséget, halat kötelező ennie naponta 5x. Viszont, ha pl. ez napi 5 ezer forint lenne/fő, akkor az átlag magyar nem tudná betartani (35000/hét - 140000/hó fejenként). Az intézkedés akkor lenne átgondolt, ha drasztikusan csökkentenék az ilyen élelmiszerek árát.

Ez csak egy példa, de azt hiszem, érthető...

2015. jan. 4. 14:38
 38/44 anonim ***** válasza:

én pl Angliában vagyok, s 9-17 a normál munkaidőm.

a legtöbb bolt meg pont ekkor van nyitva, esetleg 8.30-18 közt, szóval ha nem a Tescóba akarok menni, akkor nem nagyon tudok máskor, mint hétvégén. már,ha nem kaja kell, hanem valami, aminek utána kell járni, szóval nem egy kiló kenyér, hanem cipő, kabát, alkalmi ruha, bicikli. Akkor legyen egy egész napom (a szombat) a héten? szóval elég hülyeség ez a vasárnapi zárva tartás.

2015. jan. 4. 20:11
 39/44 anonim ***** válasza:

nem lesznek elbocsátások

hát, vki rosszul számolta ki a képletet

de, ki?

[link]

2015. jan. 12. 13:28
 40/44 anonim ***** válasza:
Régen is zárva voltak vasárnap a boltok, ez volt a természetes. Talán azért akarják visszahozni, hogy az alkalmazottak ne legyenek kizsigerelve, legalább egy nap pihenhessenek, a vasárnap arra való. Ha valaki a saját kis boltját kinyitja, és ott a tulaj dolgozik, az az ő ügye, de az alkalmazottat ne zsigerelje ki. (Még ha kell a pénz neki, akkor sem. Mármint az alkalmazottnak.)
2015. márc. 4. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!