Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne vasárnap a boltokat...

Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?

Figyelt kérdés
Ugye nem valami egyházi oka van, ergo "Vasárnap az Úr napja!" Ugye ennyire nem debil a KDNP? Gazdaságilag miért érné meg? Mert szerintem semmiért.(A kérdéssel nem a vallást akarom kritizálni)

2014. nov. 3. 01:45
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
70%

# 7/10 Időpont ma 08:15

Hát azért a CéBélA néhányezer szinttel lejjebb van minden téren mint a teszkó, pedig ezutóbbit is rühellem.

2014. nov. 3. 09:29
 12/44 anonim ***** válasza:
58%
9es vagyok, én mozgássérült otthonban dolgoztam, ott se lehetett az, hogy vasárnap van, a dolgozók a családjukkal vannak, ma nem kapsz enni, nerm mész vécére, nem mosakszol..s a család is dolgozhat műszakban, nem csak a boltos ám..
2014. nov. 3. 09:35
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugat-Európaban az üzletek vasárnap zárva vannak"

Svédországban pl. nincsenek zárva, persze az Észak - Európa.

2014. nov. 3. 11:06
 14/44 anonim ***** válasza:
0%

9-es: "azt miért nem mondja soha senki, hogy ne legyen vasárnap busz, mozi,onat, mert szegény dolgozók a családjukkal akarnak Lkenni? Vagy kórházban fekve majd vasárnap nem látNnak el, mert pihen az összes nővér. Egész sor műszakos munkarend van, mégis folyton csak a boktosok nyavalyognak."

Azért, mert akinek a hétvegén kell utaznia vagy akkor lesz beteg, az nem tudja elöre lerendezni. Viszont arra azért minde értelmes ember képes, hoyg egy napra elöre tudjon vásárolni. (Ahogy sok évtizedig megszokott volt és senki nem halt éhen, mert vasárnap nem volt nyitva bolt, illetve ahogy Nyugat-Európában - ezek szerint Anglia kivételével - mindenhol a mai napig is van.)

2014. nov. 3. 12:51
 15/44 anonim ***** válasza:
49%

Azért, hogy lehetőleg minél több embernek adjunk egy kis pihenőt, hogy ne zúzza szét saját magát és a családját a non-stop munkával.

(Persze, van, akinek tényleg feltétlen muszáj vasárnap is dolgozni, mint például az ápolók, rendőrök, stb. - de azért nekik is jár szabadnap.)

Egyébként ez nem magyar találmány, minden normális, az embereket nem csak rabszolgának tekintő országban így van. Én még olyan városban is voltam (kb. 200 000 lakossal), ahol még tömegközlekedés sem volt vasárnap, hogy a buszsofőrök is pihenhessenek.

2014. nov. 3. 13:00
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Milyen non-stop munka? Kaptunk helyette más napon szabadnapot, ugyanúgy,mint bárki másnak, megvolt a két napunk.... akkor, amikor nekem volt jó volt a szabadnap,a akkora tudták kiadni a legeslegtöbb esetben......harc volt a hétvégékért, hogy had hétvégézhessünk...egy vasárnappal mit kezdjek, amikor semmi hivatalos dolgot nem lehet pld. elintézni ill. a gyerekeket akkor majd szépen nem tudom különórára vinni, mert vasárnap helyett hétköznapi munkára kényszerítenek
2014. nov. 3. 14:13
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, én is utáltam a vasárnapot, mikor folyamatoban dolgoztam, semmit se lehetett elintézni. S mellesleg, aki egyéb folyamstosban van, mondjuk pont szombaton egésznapozik? Rngertegen dolgoznak összevissza.
2014. nov. 3. 14:38
 18/44 anonim ***** válasza:
32%

Igen, pont ez a lényeg... hogy nem rabszolga vagy, aki csak arra való, hogy dolgozzon, hivatalos ügyet intézzen és a gyereket különórára hurcolja.

Én nagyon tudnék értékelni egy olyan napot, amikor mindezeket NEM kell csinálnom, és csak úgy tudnék a családommal lenni, beszélgetni, főzni valami finomat, esetleg kirándulni, a lakást díszíteni, játszani, ilyesmik.

De hát ugye pont az van, amit te is mondasz - hogy dolgozni kell, amikor meg nem, akkor az ember rohan elvégezni az egyéb ügyes-bajos dolgait, amit munka közben nem tud.

Pont ezért a kormány kevés jó ötlete közül is a legjobbnak tartom a kötelező vasárnapi pihenőt. Mert emberek, ráadásul sokan családos emberek vagyunk, és nem robotok.

2014. nov. 3. 14:41
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Anyam aruhazlancban dolgozik, szokott vasarnap is dolgozni, ha vasarnap dolgozik, akkor egy masik napon pihen, ennyi az egesz. De milyen jo lesz, ha majd a vasarnapi zarvatartas miatt megkezdodnek a leepitesek, es megint rengeteg ember kerul utcara. :)
2014. nov. 3. 16:48
 20/44 anonim ***** válasza:
43%
Azért elég érdekes megoldani közös családi programokat, ha a szülök közül az egyik kedden, a másik csütörtökön van otthon, a gyerekek meg vasárnap.
2014. nov. 3. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!