Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne vasárnap a boltokat...

Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?

Figyelt kérdés
Ugye nem valami egyházi oka van, ergo "Vasárnap az Úr napja!" Ugye ennyire nem debil a KDNP? Gazdaságilag miért érné meg? Mert szerintem semmiért.(A kérdéssel nem a vallást akarom kritizálni)

2014. nov. 3. 01:45
1 2 3 4 5
 1/44 intrepid ***** válasza:
87%

Ez az egész dolog a CBA-ra van kihegyezve. A CBA-k többsége nem haladja meg a 400 négyzetmétert, az alatt meg ki lehet nyitni vasárnap is. A tulajdonos meg Viktátorunk baráti köréhez tartozik, hát tesznek neki egy szivességet.

[link]

2014. nov. 3. 01:59
 2/44 anonim ***** válasza:
13%

Már bocs, de a linket nem olvastam végig.

Ez vagy valami vicc vagy én nem is tudom.

Elkezdi fikázni a CBA-t, aztán leírja, kért fizetésemelést, kapott.

Aztán, h bohócként 110 ezret fizettek neki.

Na most más multiknál van minimálbér aztán jónapot, ami jelenleg valami 65 ezer forint.

Szal az idióta majdnem kétszer annyit kapott és mindezt 2009-ben.

Aztán jön, h őt h kihasználták.....

2014. nov. 3. 05:02
 3/44 anonim ***** válasza:
91%

Nyugat-Európaban az üzletek vasárnap zárva vannak, és NEM vallási ökból, hanem a dolgozók miatt, ugyanis ott az a felfogás, hogy egy bolti eladónak/pénztárosnak/árufeltöltönek IS szüksége van pihenésre és arra, hogy a családjával töltsön legalább egy napot.

És hogy a fönökök ne tudják esetlegesen kényszeríteni az "önkéntes" hétvégi munkára, ezért van megtiltva. Ezt igen komolyan veszik, nem lehet kijátszani. Évente néhány alkalommal (adventi vasárnapok) kivételével nincs is ilyen.

2014. nov. 3. 07:33
 4/44 anonim ***** válasza:
70%
Franciaországban sincsenek nyitva a boltok Vasárnap. Szimplán kell egy nap amikor az emberek megülnek otthon a valagukon. Erről szól a dolog. Nem kell összeesküvés elméleteket gyártani.
2014. nov. 3. 07:34
 5/44 anonim ***** válasza:
80%

4-es. Ez NEM összeesküvés elmélet, hanem tény, amit az első írt.

Olvasd végig a törvénytervezetet! Ha egy multi veszteséges, akkor köteles bezárni az üzletet. De ez NEM vonatkozik a CBA-ra és a COOP boltokra!.

Nálunk van mind a kettő. De drágábbak a multiknál, kicsi a termékválaszték, és sokszor rosszabb minőségűek még a Tesco-nál is.

Kicsi a forgalmuk, csak azok járnak oda, akiknek a somszédságában van a bolt.

2014. nov. 3. 07:57
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

Olyan orszagban elek ahol vasarnap zarva vannak a boltok. Meg lehet szokni.

Csak tegyuk hozza azt is, hogy itt fel 5kor kiesik a toll a kezembol, penteken pedig 4kor. Nem keresek milliokat, de eleg es ha nincs kedvem fozni akkor beulunk valahova.

otthon viszont hetkoznap ugy ertem haza mint a mosott kaki es akkor kezdtem bele abba amit a leterhelt tanar hazakuldott hogy kedves szulok kerdezzek ki/gyakoroljak. Hetvegen meg rohantunk mint a mergezett eger. Persze mehettem volna hetkoznap miutan lefekudtek a gyerekek a teszkoba vasarolni, de egy kimerito munkanap utat tuti baltat allitok valakinek a fejebe. Itt meg ma hazafele mosolyogva beszambazok a boltba es megveszem ami kell.

2014. nov. 3. 08:04
 7/44 anonim ***** válasza:
19%

4-es vagyok.

Szóval akkor az a baj,hogy a kormány a magyar multikat támogatja a külföldiek helyett? Húú,de nagy probléma!

2014. nov. 3. 08:15
 8/44 anonim ***** válasza:
78%

Én sem gondolom, hogy összeesküvés elméletről volna szó. Elég csak azt végiggondolni, hogy ha valóban a munkavállalók érdekeit néznék akkor mennyivel ér kevesebbet egy kisebb üzlet dolgozója mint a multié? Neki nem járna a heti egy szabad nap? Ne viccelj már.

Emlékszem annak idején Magyarországon sem voltak nyitva az üzletek szombat déltől hétfő reggelig. Nem haltunk éhen. Nem erről van szó. Én csak azokért aggódom akiknek az állásával játszanak. Ha fel van véve x ember 8 órára ami kitölti a heti 7 napot akkor hogy gondolják azt, hogy leépítés nélkül ezeknek az embereknek meglesz a kötelező munkaórájuk? De most őszintén. Pont a multi hívna be több embert egy napra csak azért, hogy ne kelljen senkit se kirúgni? Repülnek majd mint a vadlibák ...

2014. nov. 3. 08:22
 9/44 anonim ***** válasza:
73%
Pl.Angliában marhára nincsenek zárva a boltok vasárnap, kedves Nyugat-Európázó. 11-től 5-ig vannak általában. Kettő, nem mindenki dolgozik ugyanúgy, van, aki csak vasárnap ér rá bevásárolni. Aztán, a boltba dolgozók se geti hét napot dolgoznak, van szabadnap hétközben, ha vasárnap dolgozik....azt miért nem mondja soha senki, hogy ne legyen vasárnap busz, mozi,onat, mert szegény dolgozók a családjukkal akarnak Lkenni? Vagy kórházban fekve majd vasárnap nem látNnak el, mert pihen az összes nővér. Egész sor műszakos munkarend van, mégis folyton csak a boktosok nyavalyognak.
2014. nov. 3. 09:08
 10/44 anonim ***** válasza:
15%
#9-essel egyetértek. Saját bőrömön éreztem. Gyermekként "felejthetetlen élmény" volt mikor édesanyám (vasutas) szenteste ajándékosztás után összecsomagolt és elment dolgozni. Az éjszakázást megszoktuk, de az ünnepek nehezek voltak. Menni kellett; ez egy ilyen szakma érte soha nem sírt senki :S
2014. nov. 3. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!