Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne vasárnap a boltokat...

Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?

Figyelt kérdés
Ugye nem valami egyházi oka van, ergo "Vasárnap az Úr napja!" Ugye ennyire nem debil a KDNP? Gazdaságilag miért érné meg? Mert szerintem semmiért.(A kérdéssel nem a vallást akarom kritizálni)

2014. nov. 3. 01:45
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

A KDNP-ből bármi baromság kinézhető. De a lényege a nagyobb boltok, áruházak korlátozása. Persze a CBA kivétel ez alól.

Maximum azt az indokot lehetne ráhúzni erre a hülyeségre, hogy a kisebb boltok, a kis és középvállalkozók előnybe részesüljenek. Ami nem baj, de ez a lehető legrosszabb megoldás. Adókedvezménnyel kell támogatni őket, nem korlátozni a többieket.

2014. nov. 3. 17:15
 22/44 anonim ***** válasza:

"illetve ahogy Nyugat-Európában - ezek szerint Anglia kivételével"

És Svédország, de Olaszországban is mutatok bevásárlóközpontot ami nyitva van vasárnap, pedig ők még Szűz Mária színeváltozását is megünneplik.

2014. nov. 3. 17:47
 23/44 anonim válasza:
100%

Erősen ellenzem,hogy a boltokat vasárnap bezárják.Nem arról van szó,hogy nem tudnánk bevásárolni egy napra előre,az nem igényel mást mint egy kis odafigyelést.

Elárulom,hogy én egy nagy multiban dolgozok mint eladó,tudni kell azt,hogy a vasárnapi munkáért 50%-s pótlék jár.

Az én munkahelyemen úgy van a beosztás,hogy minden dolgozó 2 vasárnapot dolgozzon egy hónapban, a többi pihenő napja pedig hétköznapra esik.

Ha elveszik a vasárnapi nyitvatartást, sok ezer, vagy inkább tízezer ember, aki a kereskedelemben dolgozik elveszti a vasárnapi pótlékát.Ez kb 15-20eft amiről beszélünk.

(Tegyük hozzá ezek az emberek ahogy én is Tescoban,Sparban,Aldi?Lidl,baumax stb) helyeken dolgoznak ahol amúgy sincsenek túlfizetve bruttó 108-130e ft között keresünk.

Ez a 15-20e ft ami kiesne sok családot a szakadék szélére sodorna.

Megkérdeznék néhány KDNP-s politikust,hogy ,keresztényi dolog-e,elvenni az emberektől az a keveset is amiért megdolgoznak?

Bort isznak és vizet prédikálnak.Jó dolog a szegénységi fogadalom, csak saját magukon kellene használni.

2014. nov. 3. 18:43
 24/44 anonim ***** válasza:
20as, mint írtuk, egész csomó egyéb ember dolgozik nem hétfő-péntekig. De dededdd
2014. nov. 3. 23:06
 25/44 anonim ***** válasza:
Na. De mindig csak a boltokról van szó, mégis.mellesleg, ha
2014. nov. 3. 23:08
 26/44 anonim ***** válasza:
0%
Mért pont a boltok? Mert ott van igazán bevétel...az eü-be pld dolgoznak, de nincs bevétel...pörgeti a gazdaságot, zavarja a külföldet, mert erősödik az állam, azaz, nem lehet ránk annyira (telj)hatalma
2014. nov. 4. 05:27
 27/44 anonim ***** válasza:
Úgy értettwm, hogy mindig csak a szegény kereskedőkről van szó, hogy jaj, hétvége, nem lehet a családjával, azzal sosincs gond, hogy az ápolónő, vasutas, buszsofőr, mozipénztáros, stb dolgozik vasárnap, s nem lehet a családjával.
2014. nov. 4. 09:07
 28/44 anonim ***** válasza:
A KDNP ezt a vasárnapi nyitvatartás-korlátozást ugye azzal indokolta, hogy a családok együtt lehessenek és ezt ne szakítsa meg vásárlás. Szerény véleményem szerint egy vásárlás is lehet családi program, illetve az a család aki együtt akart lenni az meg tudta oldani, akik meg nem akarnak együtt lenni azok meg zárva tartó boltok esetén sem lesznek együtt vasárnap.
2014. nov. 6. 15:58
 29/44 anonim ***** válasza:

"Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?"

Hát hogy a CBA előnybe kerüljön a többi üzlettel szemben.

2014. nov. 6. 17:27
 30/44 anonim ***** válasza:

"Miért kéne vasárnap a boltokat bezárni?"

Azért, hogy szerencsétlen minimálbérért dolgozó eladók, pénztárosok otthon lehessenek a családdal, vagy mehessenek a hétvégi családi összejövetelekre és ne csak késő este, munka után lássák a gyerekeiket...

Több évig dolgoztam eladóként, plázában is. Vasárnapi pótlékot azért nem kaptunk, mert valami 4 havi átlagban kellett meglennie a heti 40 órának, és ebben a rendszerben nem jár semmilyen pótlék és csak havi 1 szabad hétvége jár!! Csomószor kellett emiatt családi szülinapot, ünnepet, hosszú hétvégés pihenést kihagynom... Azóta gyűlölöm a kereskedelmet! Soha többet nem akarok benne dolgozni. Ráadásul amikor vasárnap vagy este 7-8-9 órakor bejött a sok paraszt az üzletbe: "Jó napot! Segíthetek? -- Á kösz nem, csak úgy nézelődünk!" ettől eldurran az agyam... Kint süt a nap, vagy már rég otthon lenne a helyük a gyerekkel, párjukkal...

Aki akarja, el tudja intézni a bevásárlást hétköznap is! Régen is túlélték az emberek... Én örülnék, ha tényleg zárva lennének a boltok vasárnap. De ne legyen kivétel.

Egyébként a CBA-ban is dolgoztam, Hűvösvölgyben a gourmandban, úgy csalnak, lopnak, hogy ahogy jól esik nekik! Amikor jött az adóhivatal, az öltöző mögötti, szemmel nem látható raktárba hordták be a papírokat... Érdekes módon mindig tudták, mikor jönnek az ellenőrök!!! Gusztustalan! A belem kifordul ezektől! Ráadásul minimálbérért dolgoztatják az eladókat és feketén kapják a kiegészítést, de ha nem hajlandóak ingyen túlórázni, vagy ha esetleg szólni mernek emiatt, nem kapják meg csak a bejelentett fizetésüket. Röhej, hogy működhet ilyen régóta ez a tetves cég... de sejtem a választ... Remélem egyszer rács mögé kerül az a féreg Baldauf, a tulaj, aki ezekre utasításokat ad!

2014. nov. 6. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!