Mitől lesz egy ember Magyar?
Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki Magyar legyen függetlenül attól, hogy cigány, zsidó, szerb, amerikai, ukrán, arab stb.
Te miért tartod Magyarnak magad?
"Egy átlag polgár pedig akkor nevezhető magyarnak ha ismeri többnyire a történelmünket, érdekli az ország és a polgártársai sorsa, nem bűnöző aki mások kárát okozza.
Nem gyűlöli a magyar kultúrát, és itt most nem azt mondom, hogy imádnia kell a népzenét a viseletet, kajákat(a zenét meg a viseletet én sem kedvelem de a magyar kajákért odavagyok)."
Szóval ha én itt születtem, nem vagyok cigány zsidó stb, csak ezt a nyelvet beszélem, de nem érdekel a történelem, a kultúra sem foglalkoztat, elkövettem akármilyen bűnt, sőt még ki is nevettem egy kokárdás alakot, akkor minek számítok? Mert ezek szerint nem magyarnak.
Nincs amúgy gond azzal amit írsz, csak kevered a szezont a fazonnal, a "magyar-érzetű" helyett hazafiasság szóval jellemezném. Mert az átlag polgár is magyar, sőt még az alja polgár is ha tetszik ha nem.
Tehát szerintem 3 dologból áll, hogy ki vallhatja magát magyarnak:
Éljen magyar országon.
Beszélje a nyelvet.
Ismerje is el, ha úgy érzi neki már ez a hazája.(a külföldről jöttnek. aki itt született az magyar, mégha nem is tetszik neki.)
A többi már -például hogy dolgozik- már csak arról szól, hogy milyen értékes, vagy hátráltató tagja ennek a nemzetnek.
Hehe... magyar mellett van még a felmenőim között sváb, olasz és szlovák. Most akkor én mi vagyok? És mik lesznek a gyerekeim, ha a feleségem meg félig ukrán?
_Emberek_, kérem szépen. Mint mindenki más.
Hülyeség ez a nemzetiesdi úgy, ahogy van, amint az én példám, meg még számtalan más hasonló is mutatja. Rohadtul nem az számít, hogy honnan származol. Az számít, hogy elfogadd és tiszteletben tartsd annak az országnak a szabályait, ahol élsz, és beszéld a nyelvét; dolgozz tisztességesen és az adóddal vedd ki a részed a közterhekből, legyél emberséges és megértő mindenkivel.
Ha ezt megteszed, onnantól bárhonnan is származol, pillanatokon belül be fog fogadni a közösség, amelyben élsz.
A nemzetieskedés semmi egyébre nem jó, mint hogy megossza, elválassza és egymás ellen hergelje az embereket. Csak a baj van vele.
Egyszerűen a fent említett univerzális alapelveket kell elvárni és megkövetelni mindenkitől, onnantól senkinek nem lehet oka panaszra.
ha kivágod a hozzászólásom egy részét, és csak azt idézed be, akkor nyilván máskép fog hatni.
mint írtam többféleképpen lehet értelmezni. A kérdező nem azt írta, hogy ki a magyar állampolgár, hanem, hogy ki a magyar. és így gondolhatunk arra is, hogy kire mondhatjuk, hogy valóban magyarként gondolkodik és cselekszik.
a "hazafi" szavad annyiban más, hogy bármelyik nemzethez be lehet illeszteni.
szerintem elég érthetően és korrektül megfogalmaztam amit írtam.
"Hehe... magyar mellett van még a felmenőim között sváb, olasz és szlovák. Most akkor én mi vagyok? És mik lesznek a gyerekeim, ha a feleségem meg félig ukrán? "
nem értelek mit pattogsz. senki sem mondta, hogy nem leszel magyar mert nem vagy "tiszta magyar". olyan nincs is szerintem.
Én ezt a kérdést azért tettem fel, mert más kérdéseknél előjött a JOBBIK-osoktól főleg, hogy büdös zsidó, cigány (ezek a gyakoribbak), amerikai stb.
Nekem megvan a véleményem arról, hogy kit tartok magyarnak, de kíváncsi vagyok arra, hogy ti mit gondoltok.
A NAGY MAGYAR JOBBIK-os emberkéket nem értem, hogy ők mivel "jobban magyarok" mint más :)
Hisz gondoljunk bele, hogy a XIV. századba M.o-n csak 48% volt magyar :)Gondoljunk bele, hogy azóta hány nemzet átment még rajtunk, szállt meg... Nos akkor ki a magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!