Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Diktatúra, vagy sem? Részletek...

Diktatúra, vagy sem? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban olvasom, hogy " nem demokrácia kell ide, hanem diktatúra. Tisztelettel megkérdezném azokat, akik ezt a nézetet vallják, hogy éltek e akár csak a "puha" kádárizmusban is? Addig oké, hogy olcsó a sör és a kenyér, de minden másnál folyamatos hiány volt. Nem azt mondom, hogy mindig, minden hiányzott, hanem mindig volt valami, amit nem lehetett kapni.

Ha megnézitek, az ilyen rendszerekben nem élnek jól az emberek. Ne gyertek nekem Kínával, ott is csak a nagyvárosokban "jó" az élet, már ha azt jónak vesszük, hogy a kormány minden lépésedet figyeli.

Fel nem foghatom, hogyan gondolhatják egyesek, hogy egy ilyen rendszer hasznos lenne.

- Az állam folyamatosan megfigyel, és számon tart. Szó szerint nincs magánélet, mert nagyjából minden hatodik ember spion

- elég egy névtelen feljelentés, hogy vallassanak

- Akik abban gondolkodnak, hogy majd egy "jó diktátort" választanak, akit le lehet váltani, azok gondolkodjanak már egy kicsit, hányszor fordult elő ilyen a történelemben? Egy önkényúr leváltása emberi életekbe kerül.

Őszintén érdekelnek az ilyen rendszert pártolók véleményei, kérem, írjanak.

2010. jan. 20. 12:16
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Egy hűdeokos képzelgés: nem tudom, Dubai-ról hallottál e, ahol a helyi emír-dinasztiának a sokadik leszármazottja uralkodik - én nem nagyon hallok onnan olyasmit, ami hasonlítana az általatok olyannyira rettegett besúgós-megfigyelős diktatúrához - bár azt megjegyzem, ha mondjuk úgy indulhatnék el az életbe, hogy kapok az államtól egy lakást, meg egy rakás pénzt a bankszámlámra (nézz csak utána, ott ez így van!) magasról leszarnám, hogy ki mit figyel meg rajtam.

Itt nálunk van helyette fasza kis marakodós demokrácia, ahol a jövedelmednek minimum 70%-át leadózhatod (a forgalmi adókat is számold bele, hogy hányszor fizeted ki a pénzedet a termék minden egyes változása után, amíg az alapanyagtól kezdve eljut hozzád). És erre van nekünk egy jó kis APEH-unk, aki mondjuk rákérdez, hogy honnan van neked annyi pont a smart-kártyádon, mikor elvileg benzinre se telne a minimálbéredből, vagy mondjuk miből vannak fizetve a letöltések az internetről. Ez tényleg nem megfigyelés! Maga a megtestesült szabadság - éljen a demokrácia!

2010. jan. 24. 16:58
 42/44 anonim ***** válasza:
11%

16:58

"nem tudom, Dubai-ról hallottál e, ahol a helyi emír-dinasztiának a sokadik leszármazottja uralkodik - én nem nagyon hallok onnan olyasmit, ami hasonlítana az általatok olyannyira rettegett besúgós-megfigyelős diktatúrához"

A valóság sajnos független attól, hogy mi az, amit "nagyon hallasz" és mi az, amit nem "hallasz nagyon", prolikám.

Művelődj:

[link]

[link]

"ha mondjuk úgy indulhatnék el az életbe, hogy kapok az államtól egy lakást, meg egy rakás pénzt a bankszámlámra (nézz csak utána, ott ez így van!) magasról leszаrnám, hogy ki mit figyel meg rajtam."

Hehehe, szóval ha kapsz pénzt, befogod a szád. Igénytelen kis szаr proli vagy. Pontosan az ilyen kis szаr proliknak való az E. A. E. az analfabéta, bár kőgazdag lakóival (nem beleértve persze a 80%-nyi rabszolgaként dolgoztatott vendégmunkást) és az ízéstelen, nevetséges felhőkarcolóival. A hozzád hasonló tаhó parаszt meglátja a burj-t és tátja a száját, hogy de menő :)))

Különben elárulom, hogy az EAE sem azért gazdag (most még), mert diktatúra van benne, hanem mert olajat találtak a területén.

2010. jan. 24. 17:58
 43/44 anonim ***** válasza:

17.58:

Ja,hogy te ingyért teszed.Az más....

2010. jan. 24. 19:09
 44/44 anonim ***** válasza:

Na akkor egy kis művelődés Neked: mikor majd visszaszájalsz, szépen olvasd el ezt a néhány sort itt az üres mező fölött, főleg az utolsó előtti bekezdést. Merthogy én téged egy szóval nem minősítettelek, a véleményemet mondtam el a feltett kérdéssel kapcsolatban. Tudod, ez az oldal ezért van, ha nem bírja a gyomrod a tőled eltérő véleményt, lehet menni melegebb éghajlatra, akár az EAE-be, hogy személyesen vizsgálódj a helyzet után.

Arról nem is beszélve, hogy ott a monitor mögött bizonyára roppant bátornak érzed magad hogy így beszélsz, kíváncsi lennék, ha mondjuk előttem állnál, akkor is bevállalnád e. Ennyi.

2010. jan. 25. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!