Diktatúra, vagy sem? Részletek lent.
Egyre gyakrabban olvasom, hogy " nem demokrácia kell ide, hanem diktatúra. Tisztelettel megkérdezném azokat, akik ezt a nézetet vallják, hogy éltek e akár csak a "puha" kádárizmusban is? Addig oké, hogy olcsó a sör és a kenyér, de minden másnál folyamatos hiány volt. Nem azt mondom, hogy mindig, minden hiányzott, hanem mindig volt valami, amit nem lehetett kapni.
Ha megnézitek, az ilyen rendszerekben nem élnek jól az emberek. Ne gyertek nekem Kínával, ott is csak a nagyvárosokban "jó" az élet, már ha azt jónak vesszük, hogy a kormány minden lépésedet figyeli.
Fel nem foghatom, hogyan gondolhatják egyesek, hogy egy ilyen rendszer hasznos lenne.
- Az állam folyamatosan megfigyel, és számon tart. Szó szerint nincs magánélet, mert nagyjából minden hatodik ember spion
- elég egy névtelen feljelentés, hogy vallassanak
- Akik abban gondolkodnak, hogy majd egy "jó diktátort" választanak, akit le lehet váltani, azok gondolkodjanak már egy kicsit, hányszor fordult elő ilyen a történelemben? Egy önkényúr leváltása emberi életekbe kerül.
Őszintén érdekelnek az ilyen rendszert pártolók véleményei, kérem, írjanak.
Valószínűleg igen. Mert annyi intelligenciám akkor is lenne h felfogjam mire vagyok képes, mire elég a tehetségem. Ha viszont zseninek születtem az utcaseprők között az úgyis kibukik úgyis kiemelkedek. De az emberben kell legyen józanság, és önkritika, hogy tudja értékelni magát. Erre jó példát adtak a székelyek. Amikor odamentek a kommunisták hirdetni az igét, h ti vagytok a dolgozó réteg és mostmár ti fogtok uralkodni ha mellénk álltok akkor elzavarták őket, meg nem egyet a patakba nyuvasztottak h befejezzék az ökörséget.
Az elnyomáson azok szoktak nyavajogni akik komplexusosak és ráadásul semmirekellő lusta emberek is ahhoz hogy dolgozzanak. A józan emberek pedig tudják h a boldogságot nem az x5-ös bmw meg a nagyrakás pénz hozza, hanem a lelki béke, kiegyensúlyozottság és a szeretet.
Nehéz ebben igazságot tenni. Egyfelől tény, hogy mindenkinek a munkájára szükség van, a leginkább talán éppen azokéra, akiket valamilyen oknál fogva a legkevesebbre tartanak sokan - pedig elég lenne csak egy hétig sztrájkolnia minden utcaseprőnek és kukásnak, és máris rádöbbennénk, milyen fontos is a munkájuk -, másfelől viszont az is tény, hogy ezeket a munkákat végzik általában a legkevésbé szívesen.
Ezen leginkább úgy lehetne javítani, ha presztízse lenne ezeknek a munkáknak is, és rendes fizetés járna értük.
Igazából a magyar társadalom legnagyobb problémája szerintem egyszerűen az, hogy túl sokaknak túl kevés a fizetése, miközben meg keveseknek túl sok - és az utóbbiak még pofátlanul villognak is vele, lopnak, csalnak, hazudnak, mintha nem lenne már úgyis elég pénzük. Minden más galiba is ebből fakad. Állítom, hogy le se sz**ná senki a politikát, ha annyit keresne a munkájával (bármi is az), amennyit mondjuk Finnországban fizetnek ugyanazért. Ha az ifjú házasoknak nem az lenne a legnagyobb problémájuk, hogy hogyan jussanak saját lakáshoz még nyugdíjas koruk előtt. És így tovább.
A szélsőségek mindig akkor erősödnek meg, ha túl sokan elégedetlenkednek. Ha tehát a tömegek jól éreznék magukat, nem lenne ilyen probléma se.
Kedves kérdező, ha el tudod nekem magyarázni, hogy miért "társadalmi felemelkedés", hogy dolgozó munkásból továbbképzi magát munkanélküli értelmiségivé, elfogadom az elméleted.
Egy diktatúra egy dolog miatt jönne most jól itthon: tökön vágná azokat, akik LUSTÁK dolgozni. Mert igenis, vannak olyan emberek, akik munkanélküliek, de tudnának dolgozni. Ehelyett viszont nem egytől hallottam az "Ezt én ennyiért nem" kifejezést. Hát akkor adják el a házát a p*csába az ilyennek, de ne nálam sírjon utána...
A gazdaság is miattuk van romokban leginkább
A józan emberek pedig tudják h a boldogságot nem az x5-ös bmw meg a nagyrakás pénz hozza, hanem a lelki béke, kiegyensúlyozottság és a szeretet
Ezt én még szegény ember szájából, vagy olyanéból nem hallottam, aki szegény sorból küzdötte fel magát a gazdagok közé.
Kedves kérdező, ha el tudod nekem magyarázni, hogy miért "társadalmi felemelkedés", hogy dolgozó munkásból továbbképzi magát munkanélküli értelmiségivé, elfogadom az elméleted.
Abban a korszakban kétség kívül az volt, de még ma is jobb értelmiséginek lenni, mint melósnak. Nézz meg egy akármilyen statisztikát, várható élettartalom, nyugdíj, életminőség, stb. tekintetében.
Egy diktatúra egy dolog miatt jönne most jól itthon: tökön vágná azokat, akik LUSTÁK dolgozni. Mert igenis, vannak olyan emberek, akik munkanélküliek, de tudnának dolgozni. Ehelyett viszont nem egytől hallottam az "Ezt én ennyiért nem" kifejezést. Hát akkor adják el a házát a p*csába az ilyennek, de ne nálam sírjon utána...
Az őrségben pl mit dolgozzanak? Vagy olyan helyen, ahol rossz a föld, és nincs ipar?
A gazdaság is miattuk van romokban leginkább
"Jobb értelmiséginek lenni, mint munkásnak."
Kedves Kérdező!
Ez ugyan elcsap egy kicsit az alap kérdéstől, de szükségesnek érzem, hogy leírjam.
Szeretném, ha egy pillanatra belegondolnál a következőkbe:
-Legalább 50-féle egyetem/fősikola van ma Magyarországon. Mindenki ide jelentkezik a szakközépiskolákból (nem csak a gimnáziumból!), még a legrosszabb tanulók is.
-A szakmunkásképzőkbe alig jelentkeznek. Hiány van szakmunkásokból!
-Magyarország ezerszáz éves fennállása alatt, mindig a mezőgazdaságból tudott megélni a legjobban. Manapság a gazdák külföldi kézre adják el a földjeiket, mert a terményt nem tudják eladni!
Az ipari cégek és a földek nagy része már most külföldi kézen van. Persze ezekben sem feltétlenül magyarok dolgoznak, mert hiány van a szakmunkásokból.
Ezek után megkérdezem. Biztos, hogy jó az országnak, ha ennyi értelmiségit nevel fel? (Pláne, hogy az egyetemet végző ember nem feltétlenül lesz értelmiségi, csak diplomás. Valószínűleg munkanélküli diplomás)
Hagy foglaljam össze az eddigi eredményeket
Eddig sok-0 a tekintélyelvű rendszer mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!