Miért gondolnak még mindig sokan nosztalgiával a Kádár rendszere?
Azért nosztalgiáznak sokan arról a rendszerről,mert amikor a bankból felvetted a hitelt,akkor ugyanannyit fizettél vissza,a munkahelyeden megbecsültek,ha bementél hétvégén is dolgozni,akkor az a hétvégi plusszpénz a következő kettő hétre elég volt kajapénzre,és tudtál félretenni a fizetésedből is,egyszeri gyári melósként is,amiből néhány év alatt összegyűlt egy 2-3 szobás ház ára. És ez nem kitaláció,a nagymamámék éltek így,egyszerű gyári melósként. Ma mit tudsz félretenni egy gyári melós fizetésből? semmit,örülsz,hogy kihúzod a hónap végéig!
A népet marhára nem érdekelte,hogy milyen rendszer van,egy évben egyszer a május elsejei felvonulást mindenki kibírta. Ennyi.
"Jaj,kérdező a válaszolók többsége azt szerette a Kádár rendszerben,hogy nem kellett dolgozni.A többség csak ellebzselt a munkahelyén"
Én abban a rendszerben a TSZ-ben voltam traktoros. Aratáskor 12 órákat mentünk és egész Európát elláttuk gabonával. Ma közmunkás vagyok, itt nem kell csinálni semmit csak kijárunk aludni a gátoldalba.
"Mondjuk a Kádár-rendszer se volt fenntartható szóval azért ezzel ne érveljünk, ha most Kádár-rendszer lenne ugyanannyi erőforrást ha nem többet felhasználna"
Ez így ebben a formában nem igaz.
"És miért nem? Tucatnyival több gyárunk lenne, főleg a nehéziparban szerinted azokhoz mennyi energia kell?"
Nem sok. A régi rendszerben nem gyártottak hogy szart, hogy félévente cserélni kelljen. Amit egyszer megvettél szinte életed végéig működött.
Na azok a nehézipari cégek amikhez az alapanyagokat több ezer kilométerrel hozzák....
Tudod milyenek voltak a régi vállalatok?Ott mindenki pofátlanul lopott és a vezetők jártak benne élen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!