Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megfigyeltétek már hogy ha...

Megfigyeltétek már hogy ha valaki bevallja hogy jobbikos, azt kinézik (előitélet, félelem miatt), de ha valaki bevallja hogy kommunista vagy hogy liberális vagy demokrata, az teljesen oké, azt fel lehet vállalni nyugodtan. Mi ez a diszkrimináció?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, szerintem vitathatatlanul igaz. Jobbikos láttán az emberek azonnal keresztet vetnek, de bármilyen önkényuralmi dogot is képviseljen valaki (kivéve ha náci mert azt is ugye a Jobbikkal azonosítják), arra még csak fel sem kapják a fejüket. Miért?

2014. aug. 19. 09:34
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:

És normális "ez a humanoid lény"?!

Magántulajdonról mindenbizonnyal még nem hallott, hogy egy kamionra a tulajdonos, bérlő azt enged fel, akit akar, és az is megszokott, hogy a tüntetőket és az ellentüntetőket nem ereszik össze. Na de "üldözgetnek benneteket", ahogy te is mondod, kedves kérdező :D

[link]

[link] ziknak_a_kamionjara_akarok_felmenni

(a fenti sort másold a keresőbe, és töröld ki a bu utáni két szóközt, aztán nyomj egy entert)

[link]

2014. aug. 22. 03:58
 62/69 anonim ***** válasza:

"Naperőműtendernél akkor lett volna igazi botrány, ha az LMP-sek lettek volna a pályázat elbírálói. Tudtommal nem így volt, de javíts ki ha tévedek. Az tény, hogy LMP-s tulajdonos volt, pályázott és nyert is. Ez azonban egy megújuló energiát preferáló pártnál szerintem nem hiba. Nem azért szorgalmazza az LMP és a PM a naperőmővet, mert egyik taguk ilyen érdekeltségű cégben tulajdonos, hanem azért mert a környezetvédelem az egyik alapértékük. A naperőműnél meg lehet, hogy azért lett tulajdonos az egyik tag mert ehhez ért."

Már bocsánat, de én úgy tudom, hogy 2 LMP közeli cég is nyert a tenderen - de akadt egy harmadik is, amely szintén ugyan oda van bejegyezve, mint ahol Jakab Tamás társtulaj (Construm Electro) -, amivel semmi gond nem lenne ha lenne árbevételük, de nem volt, sőt az egyik cég buktában is volt majdnem 1 millió forinttal. Mégis nyertek pályázati pénzt. Állítólag 2012-ben még alkalmazottaik sem voltak.

"Ezt honnan veszed, hogy az zavar, hogy van "diplomája"? :) Az összes LMP-s és PM-s OGY-s képviselőnek is van diplomája, nem nagy kunszt. Lehet, hogy az MO elfogadja a diplomáját, de ettől annak értéke nem több, mint a wc-papíré, tudást nem szerzett ott. Hogyan tudott külföldre császkálni állandóan tanulni, amikor a parlamentben is kellett ücsörögnie, felkészülnie, stb., de erről mind szól a cikk. Nem érdekel az sem, hogy egy szánalmas dolgozók gimnáziumában érettségizett (bár felmerülhetne a kérdés, hogy mit csinált általános befejezése után 18 éves koráig), viszont full gáz, hogy egy ilyen "értelmiségi embert" tart a Jobbik alkalmas szóvivőnek (bár a "dolgozzatok helóta g--ik" szóvivőnél még mindig jobb, és de az a gáz, hogy ilyen ember álmodja meg a Jobbik gazdasági, rendvédelmi és honvédelmi programját, amit aztán sokan benyalnak, hogy milyen jó, holott sok dologban nem csak hogy szánalom, de kifejezetten káros is lenne az országnak."

Én is jártam gyengének tartott suliba, mégsem jelentett hátrányt továbbtanulásnál, mert ugyan azt tanultuk, mint azok, akik a saját iskolájukat erősebbnek tartották. Ráadásnak munka mellett diplomáztam le (3 műszak, hétvégi munkarendekkel is, 12 órázásokkal tarkítva), tehát nem lehetetlen a dolog. Gondolom Volnernek nem ilyen beosztása volt mint nekem, akkor miért lenne lehetetlen külföldön vizsgáznia? Vagy nem hallottál még táv és levelező oktatásról? Mellesleg nézz meg egy akármilyen Volner interjút, általában forrásokkal is alátámassza a mondanivalóját. Na meg ha szemétre való a tudása, akkor miért nem tudják megfogni atv-s vagy m1-es vitákban, amikor hárman is megpróbálják nyírni? Szerintem jól felkészült. Mondom még egyszer, hogy addig fölösleges itt kötekedni, hogy nem megfelelő (szerinted) a diplomája, ameddig itt elfogadják.

2014. aug. 22. 13:52
 63/69 anonim ***** válasza:
45%

Active, elolvastam az LMP CBA-s "botrányát", de semmi LMP-t terhelő botrányosat nem találtam abban. Nagy dolog, hogy valaki feljelent valakit, ilyen naponta megesik töszáz alkalommal az országban. Esetleg akkor beszélhetNÉNK "botrányról" TALÁN, ha az LMP-t elmarasztaló jogerős ítélet születik. A jobbiknál és a tagjaiknál viszont a sok botrány alapja valóban bebizonyosodott.

Mellesleg tovább megyek: mert ha jól emlékszem, itt is szóba jött már az LMBTQ velvonulás undorítósága, hogy hogyan viselkednek, meg ilyenek, erre az a válaszom, hogy egyrészt a felvonulók egy elenyésző kisebbsége szokott csak általános normákat sértően viselkedni, de ezt szerintem sokszorosan túlszárnyalják a holtrészeg bobbikosok itt-ott. (Egyes alkalmakkor meg józanul, amire mégkevesebb a mentség.)

Másik "botrány"

"amivel semmi gond nem lenne ha lenne árbevételük, de nem volt, sőt az egyik cég buktában is volt majdnem 1 millió forinttal. Mégis nyertek pályázati pénzt. Állítólag 2012-ben még alkalmazottaik sem voltak."

Szerintem azzal még önmagában nincs gond, hogy egy veszteséges cég pályázik és nyer, (nem ismerem a részleteket, de ezt általánosságban mondom) az esetleges önrészt hitelből is lehet fedezni. Az, hogy egy veszteséges cég felmond az alkalmazottainak, mert éppen nincs munka, és nem lenne fedezet a fizetésére, még nem kizáró vagy botrányos dolog. Gondolom, próbálkoztak itt-ott, és siker (megrendelés) esetén tervezték a dolgozók felvételét. Hangsúlyozom, nem ismerem a konkrét esetet, de ha ez pl. a Jobbikos palikánál bukkanna ki, akkor is ezt mondanám.

Ami azért az sulit illeti, nem mindegy, hogy milyenek az alapok. Gratulálok neked, és őszinte elismerésem, hogy a nehéz körülmények között is diplomát tudtál szerezni. (Pláne, ha normális helyen, nem ilyen kamuegyetemen. Nem is zavar a diplomád. ;)

Azért az, hogy általános után kihagy négy évet, majd egy "gyengének gondolt" suliban érettségizik, aztán egy kamuegyetemen szerez diplomát kétes körülmények között, így összességében elég beszédes. :) Mellesleg azt állítod, hogy ezt a kamuegyetemet elismeri az Magyarország, de ez csak Volner és a Jobbik hazugsága, amit te is utánajárás és fenntartás nélkül benyaltál sok társaddal együtt. A valóság az, hogy MO nem ismeri el ezt a kamuegyetemet.

[link]

Volner tehát a tudományos fokozatát éppoly jogosan használja, mint "dr. Snitt Pál". :)

2014. aug. 23. 09:39
 64/69 anonim ***** válasza:
35%

"Szerintem azzal még önmagában nincs gond, hogy egy veszteséges cég pályázik és nyer, (nem ismerem a részleteket, de ezt általánosságban mondom) az esetleges önrészt hitelből is lehet fedezni."

Akkor lenne botrányos, ha semmi tapasztalatuk nem lenne az ügyben, vagy dirrekt erre a pályázatra (aminek természetét nem ismerem) alapítottak, és jó kapcsolat révén más rátermettek hátrányára nyernek. (Lásd Klubrádió és frekvenciapályázat esetét ahol egy kamu kft nyert pályázatot) stb.

[link]

2014. aug. 23. 11:10
 65/69 anonim ***** válasza:
Volnernél azt írtam 2 hozzászólásommal ezelőtt, hogy HA elfogadja a magyar állam. Amennyiben tényleg nem, akkor ezzel nem tudok mit kezdeni. Vagy pusztán emiatt váltsak pártállást?:)Mondom még egyszer, hogy nézz meg Volner interjúkat, nem látszik rajta a felkészületlenség gazdasági téren. Mellesleg a szóban forgó napelemtendernél a "nyertes" LMP kötődésű cégek rutinnal nem rendelkeztek, mindkettő 2012-es alapítású. Továbbá ezek a cégek voltak az első lépések egy jövendőbeli gazdasági holdudvar megalapításához.
2014. aug. 23. 11:49
 66/69 anonim ***** válasza:
66%
Mivel Magyarországon legalább van 3 millió ember, aki erősen eltávolodott a demokrata és liberális eszményektől, így kizártnak tartom, hogy a jobbikosokat ennyire kinéznék. 10 év még lehet, hogy néztek volna nagy szemekkel, de ma már nincs így. Mellesleg jó lenne, ha a Politika rovat elején kiírnák a liberalizmus definícióját, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány ember tudta eddig jól az oldalon.
2014. aug. 24. 03:26
 67/69 anonim ***** válasza:

"Volnernél azt írtam 2 hozzászólásommal ezelőtt, hogy HA elfogadja a magyar állam. Amennyiben tényleg nem, akkor ezzel nem tudok mit kezdeni."

Dehogy nem tudsz vele mit kezdeni! El tudod ítélni Volnert hazugságért, és az egész Jobbikot is, mert támogatja ebben a hazugságban ("bűnösök közt cinkos, aki néma") És ne mondd nekem, hogy a Jobbikon belül ezek után senki nincs tisztában még a cikk után sem azzal, hogy csak kamu a diplomája! Mégsem szólították fel, hogy helyesbítse az adatait (arról nem is beszélve, hogy esetleg még bocsánatot is kérhetne az emberek szándékos megtévesztéséért, mert ugye azért ha olyan okos, mint ahogy te mondod, akkor azzal tisztában kellene lennie, hogy mikor államilag elismert egy diploma, és nem véletlenül ide jelentkezett).

Szóval ez nem csak Volner, hanem az egész Jobbik botránya. Az, hogy valakinek jó a (vissza)beszélőkéje, még nem jelenti azt is, hogy okos vagy bölcs.

"Mellesleg a szóban forgó napelemtendernél a "nyertes" LMP kötődésű cégek rutinnal nem rendelkeztek, mindkettő 2012-es alapítású. Továbbá ezek a cégek voltak az első lépések egy jövendőbeli gazdasági holdudvar megalapításához."

Nem ismerem az adott helyzetet, (körülményeket, többi pályázó cégek, pályázatok, pályázaton nyert összeg, vagy megbízás volumene, stb. továbbá a többi pályázók sorsa, pl. ha gyakorlatilag minden pályázó nyert egy kis összeget, stb.) Lehet, hogy az egész vihar a biliben, de az is, hogy valóban botránygyanús. Azért az önmagában még erős túlzás, hogy ha egy lmp-s vállalkozásba fog, akkor az már rögtön lmp-s vállalkozás, mint ahogy ha egy jobbikos Kis Pistának van egy barkácsboltja, sem jelenti azt, hogy a barkácsbolt jobbikos kötődésű. A cég kötődését egy párthoz csak abban az esetben használnám, ha arról lenne szó, hogy egy párt kifejezetten beveti a befolyását konkrétan a bizonyos cég érdekében, vagy a cég támogatja a pártot valamilyen formában, lásd: Közgép - Fidesz. Ha a fenti példánál maradva arról lenne szó, hogy a Jobbik támogatja a barkácsolást (de nem a konkrét vállalkozás miatt, hanem mert mondjuk ez a párt alapértékének része) és van és Kis Pista barkácsboltját még nem nevezném Jobbikosnak. A "Nemzeti taxit" viszont már igen, mert az egy pártpropagandát is nyom a szolgáltatáshoz.

Visszatérve abban az esetben, ha az LMP konkrétan személyre-szabottan befolyást gyakorolt hogy egy LMP-s nyerjen, az tényleg botrányos. Az már kevésbé botrányos, legfeljebb csak kínos a pártra nézve, ha a tenderen valamilyen konkrétan csalás vagy visszaélés miatt egy két párttag nyer, vagy akár csak bepróbálkozik, és kiderül bepróbálkozik. A párt ott lesz mocskos, ha az ügyről kiderül, hogy törvénytelen, és mégis kitartanak mellette, védik pl. azzal a jól bevált szöveggel, hogy ez csak politikai támadás.

"Továbbá ezek a cégek voltak az első lépések egy jövendőbeli gazdasági holdudvar megalapításához."

Ugyan már, kérem, ne legyél már nevetséges! A Jobbikban minden tag és szimpatizáns szegénységi fogadalmat tett? Miért lenne erkölcstelen egy párttagnak vállalkoznia (addig, amíg nem él vissza politikai hatalmával)?!

2014. aug. 24. 12:59
 68/69 anonim ***** válasza:
50%

Kicsit megváltoztattam a kérdést, hogy hitelesebb legyen.

Megfigyeltétek már hogy ha valaki bevallja hogy meleg, azt kinézik (előitélet, félelem miatt), de ha valaki bevallja hogy heteroszexuális az teljesen oké, azt fel lehet vállalni nyugodtan. Mi ez a diszkrimináció?

A kérdés adott, szerintem vitathatatlanul igaz. Meleg ember láttán az emberek azonnal keresztet vetnek, de bármilyen nyilvános szexuális megnyilvánulást tegyen valaki (kivéve ha pl. két férfi gyertyafénynél vacsorázik egy étteremben, mert azt is ugye mocskos buzáknak és melegfelvonulókkal azonosítják), arra még csak fel sem kapják a fejüket. Miért?

2014. aug. 24. 13:23
 69/69 anonim válasza:
Azért, mert sajnos rengeteg a libernyák, kommunista stb.
2014. okt. 6. 17:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!