Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megfigyeltétek már hogy ha...

Megfigyeltétek már hogy ha valaki bevallja hogy jobbikos, azt kinézik (előitélet, félelem miatt), de ha valaki bevallja hogy kommunista vagy hogy liberális vagy demokrata, az teljesen oké, azt fel lehet vállalni nyugodtan. Mi ez a diszkrimináció?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, szerintem vitathatatlanul igaz. Jobbikos láttán az emberek azonnal keresztet vetnek, de bármilyen önkényuralmi dogot is képviseljen valaki (kivéve ha náci mert azt is ugye a Jobbikkal azonosítják), arra még csak fel sem kapják a fejüket. Miért?

2014. aug. 19. 09:34
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 A kérdező kommentje:

Na gyerekek, eddig izgis!!! :D

De legalább mindenféle oldalról válaszoltak, szóval minden nézőpontot meg tudtunk hallgatni.

A környezetemben rengeteg cigány van, és undorító mocskos mód szidják a magyarokat, pedig mi tartjuk el őket. Szerintük a Jobbik egyenlő a nácikkal, és rettegnek tőle. De van olyan cigány ismerősöm aki Jobbik-tag, mert tudja hogy ha a Jobbik jut hatalomra, akkor a gyerekeinek jobb jövője lesz, mint ami neki adatott meg.

2014. aug. 19. 15:35
 52/69 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Andizsuzsi nevű felhasználó, az egyik hozzászólásodban linkeltél egy videót amiben ,,zsidózott,, az egyik jobbikos.

Erről az a véleményem hogy annak a pártnak vannak jó és rossz tagjai, de szerinted a többi képviselő miért hibás egy rossz felszólalásért? Miért kell a leges legrosszabb pontját kiemelni, egy olyan véleményt ami annyira nem is fűződik az elveikhez? Ennyi erővel én is belinkelhetném ahogy Gyurcsány mondta hogy hazudtuk reggel éjjel meg este, vagy amikor mondja hogy azért emelték meg az adókat mert kellett nekik több siling, de ezek a tettek nem csak egy embert jellemeznek, mivel mindenki a pártban jól kellett tudja hogy visszaélések vannak, mégse jelezte senki. És ez már tényleg az egész MSZP t jellemzi, nem úgy mint egy meggondolatlan indulatos felszólalást.

Ha te a Jobbikban is csak ennyit látsz akkor ugyan olyan buta ember vagy mint akár a Jobbikos, vagy akár az MSzps vagy Fideszes csürha akik indok nélkül szidják a másikat. Ki lehetne azt is emelni hogy olyan törvényeket hoznának ami megakadályozna a politikusok pénzlopását, vagy azt hogy jobban támogatnák a szaporodást, esetleg azt hogy könnyítenék a nehéz helyzetben lévők életét azzal hogy az alapvető élelmiszerekre mint például a kenyér csak 12% áfa kerülne vagy még annyi se, vagy azt a számtalan népszerű törvényt amit a Fidesz lenyúlt tőlük mint például a rezsicsökkentés vagy a munkahelyhez kötött segély.

Nem értem hogy miért olyan jó neked az hogy a hibákat kiemeled, de a jót elrejted azzal a címszóval hogy csak gyűlölködni tud a Jobbik holott számtalan kiváló törvénytervezetet adtak be. Megértem hogy nem tudsz azonosulni velük, de hidd el hogy ettől még lehet jó részük is. És ha nem ismered a jobbikot, csak néhány médiacirkuszt láttál róluk, de az ő álláspontjukat SOHA nem hallgattad végig, vagy ha végighallgattad akkor is csak a szavakat kerested amik nem tetszettek neked akkor megkérlek hogy hagyj fel a kritizálásukkal!! Amikor majd végig nézed a programjukat, a törvénytervezeteiket, akkor inkább az azokban lévő hibákat kritizáld mert annak több értelme lenne mint ennek.

2014. aug. 19. 23:41
 53/69 A kérdező kommentje:

Erről most eszembe jutott mikor a Family Guyban Peternek valaki mond valamit, ami nem tetszik neki, erre elővesz egy törvénykönyvet, és felolvas belőle egyetlen egy szót: "De!"

Oké hogy ez volt odaírva, csak van mellette még 600 másik szó, és csak azzal együtt alkot értelmes dolgot.

Vagy mikor beidézik a Vasembert a bíróságra hogy adja oda a páncélt. A katona csávó felolvassa az írását, és mikor ahhoz a részhez ér amikor azt mondaná hogy a páncél nem veszélyes, a bíró leállítja, hogy elég volt.

Szóval esetleg utána kéne nézni a dolgoknak. Amúgy a Jobbiknak még mindig kevesebb botránya van mint a többinek.

2014. aug. 20. 08:45
 54/69 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Kérdező (vagy inkább propagandista)!

"Nem kötelező válaszolni a kérdésemre, ha nem akarsz, de ne szítsd már itt nekem a tüzet, senkit sem érdekelnek azok az elveid amik nem a kérdésemre adnak választ. Ha középpontban akarsz lenni, írj ki te is egy kérdést"

Pont a kérdésedre válaszoltam, de ha nem tudod elfogadni a választ, akkor miért kérdezel?! Úgy látom, neked megvan a magad válasza, és ez nem is kérdés valójában, hanem egy jobbikos propaganda.

"sose volt semmi olyan ami miatt igazán szégyenkezniük kellett volna."

Szóval ez pl. dícséretes dolog?

https://www.youtube.com/watch?v=KXxwF0rNRIs

De ez még csaka jéghegy csúcsa.

"A többi párt meg folyamatosan égeti magát, egy rendes programjuk sincsen, és csak ugatnak."

A Jobbik "programját" nem nevezném normálisnak, semmi szakmaiság, fenntarthatóság nincs benne, ami mégis, az más pártnál is megtalálható. Van más pártnak is programja, csak keresni kellene a honlapjukat, de az igazság nem érdekel, úgy látom.

" a Jobbiknak még mindig kevesebb botránya van mint a többinek."

Sorold fel kérlek, például a PM-nek, vagy az LMP-nek milyen botrányai voltak!

# 47/56 Időpont tegnapelőtt 14:24

"de ahhoz jogom van, hogy a gyerekem olyan osztályba járjon, ahol nincs cigány és jogom van olyan helyen lakni, ahol szintén nincs cigány."

Ilyen jog nem létezik. A cigányoknak is joguk van bármelyik osztályba beiratni a gyereküket, ha módjukban áll, és a gyerek megfelel az esetleges felvételi követelményeknek (a meghatározott börszínárnyalat nem lehet az) Továbbá joguk van - ha van rá pénzük bárhol lakást venni, akár a te lakásod mellett is. Nem tiltja a törvény. Ha azt szeretnéd, hogy a gyereked 100%-ban ne kerüljön cigányok közé, akkor legyen magántanítvány, éljen burokban.

# 55/56 Időpont tegnapelőtt 23:41

"Kedves Andizsuzsi nevű felhasználó, az egyik hozzászólásodban linkeltél egy videót amiben ,,zsidózott,, az egyik jobbikos.

Erről az a véleményem hogy annak a pártnak vannak jó és rossz tagjai, de szerinted a többi képviselő miért hibás egy rossz felszólalásért?"

Aza gond, hogy ilyen esetben egy tisztességes párt nem magyarázza a bizonyítványát, nem szerecsenmosdatással van elfoglalva, hanem elhatárolódik a saját emberétől - már ha tiszta akar maradni.

2014. aug. 21. 02:47
 55/69 anonim ***** válasza:

51-es: Nem tudom MO-on hogy van a melegfelvonulás, de ha valóban ilyesmi mint amit linkeltél, akkor le kellene szabályozni szalonképesebb szintre :D

Másrészt, nem kell ilyenre elmenni akit nem érdekel, pl engem se érdekel

2014. aug. 21. 13:08
 56/69 anonim ***** válasza:
50%

Mondtam én egy szóval is, hogy csak a Jobbiknak van mocsos ügye?! NEM. Viszont a Jobbik pápább a pápánál, így megérdemli, hogy eszerint a mérce szerint mérettesék meg. Továbbá még mindig nem érkezett arra tényszerű cáfolat, hogy mondjuk a PM-nek, vagy az LMP-nek kevesebb botránya volt - ha volt egyáltalán, mint a Jobbiknak.

Amúgy a "Jobbik" színvonala:

[link]

[link]

2014. aug. 21. 16:36
 57/69 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, az együtt Pm és az LMP botrányairól annyit hogy ők a parlamentbe is alig jutottak be, azért ne hasonlítsd össze egy olyan pártokkal ami 25-44-27 körüli százalékkal rendelkezik. Sokkal nehezebb a botránytalanságot megtartani így mivel sokkal több ember kell dolgozzon a pártba és sokkal többet kell szerepeljenek a te ben médiában. Remélem ezt a véleményemet tiszteletben tartod és egyből nem egy piross kézzel illeted. Amúgy meg azt már megbeszéltük hogy mindenütt vannak jó és rossz tagok. Ugyan úgy lehetne bármelyik pártba kapni nem oda valót. Ezt már egyszer azt hittem letisztáztuk. Az együtt Pm ről hallottam pl. Egy botrányt a CBA val kapcsolatban. De addig ne hasonlítsd azokat a pártokat a jobbikkal amíg nincs rajtuk annyi figyelem.
2014. aug. 21. 17:40
 58/69 anonim ***** válasza:
Tw-ben ( és elnézést hogy van ahol kétszer írtam ugyan azt le, vagy helytelenül fogalmaztam de remélem érthető)
2014. aug. 21. 17:42
 59/69 anonim ***** válasza:
35%

60-as!

Mszp szint:

"A vészkorszak áldozatain hahotázott Zuschlag" - Index.hu

De említhetem az LMP-t is, ahol a tagok korrupciógyanus napelemtenderben vettek részt. Külön poén, hogy a saját pártjuk bénázása miatt buktak le.

Volnernél meg szerintem az zavar, hogy van diplomája. Ha az országban elfogadják, akkor minek háborogsz érte, hogy honnan van?

Tudom, tudom, jön a piros kéz, éljen a demokrácia és tolerancia, igaz?

2014. aug. 21. 19:07
 60/69 anonim ***** válasza:
64%

Kedves 61-es!

Van itt némi kettősmérce a részedről, vagy másik jobbikos részéről itt, (nem akarok igazságtalan lenni). Most azzal jössz, hogy azért nincs, annyi mint a Jobbiknak, mert a Jobbik sokkal nagyobb párt. Aláírom, hogy nagyobb párt. Viszont akkor visszás, amikor a patyolattisztaságukat azzal támasztják alá, hogy a Fidesznek több van, mert az meg a jobbiknál nagyobb párt, és ráadásul kormánypárt is, ami egy másik dimenzió. Ha a Jobbik lenne ne adj' Isten kormányon, akkor ők is kicsit lazábban vennék a saját tisztaságukat.

"Az együtt Pm ről hallottam pl. Egy botrányt a CBA val kapcsolatban."

- Na kéremszépen, ez nagyon kézzelfogható volt! Én meg a Jobbikkal kapcsolatban hallottam egy botrányt a Hold árnyékos felén élőkkel kapcsolatban. :) Esetleg ha konkrétumot és forrást közölnél, hitelesebb lennél. :)

Amikor nagyon elájulsz attól, hogy a Jobbik mennyit dolgozik a Parlamentben, és ezt összehasonlítod az LMP-vel, akkor felhmályosítalak, hogy pl. az előző ciklusban legalábbis amíg volt remény az értelemre, az LMP nyújtotta be az összes párt közül egy főre jutó önálló javaslataikat, módosító indítványaikat, stb. Tehát többet szerepel egy LMP-s politikus, mint egy jobbikos, így a hibalehetőségük is több volt, így ez az érv sem állja meg a helyét.

"Mszp szint:

"A vészkorszak áldozatain hahotázott Zuschlag" - Index.hu "

- Ennek mi köze az LMP-he, vagy a PM-hez? :)

Naperőműtendernél akkor lett volna igazi botrány, ha az LMP-sek lettek volna a pályázat elbírálói. Tudtommal nem így volt, de javíts ki ha tévedek. Az tény, hogy LMP-s tulajdonos volt, pályázott és nyert is. Ez azonban egy megújuló energiát preferáló pártnál szerintem nem hiba. Nem azért szorgalmazza az LMP és a PM a naperőmővet, mert egyik taguk ilyen érdekeltségű cégben tulajdonos, hanem azért mert a környezetvédelem az egyik alapértékük. A naperőműnél meg lehet, hogy azért lett tulajdonos az egyik tag mert ehhez ért.

"Volnernél meg szerintem az zavar, hogy van diplomája."

Ezt honnan veszed, hogy az zavar, hogy van "diplomája"? :) Az összes LMP-s és PM-s OGY-s képviselőnek is van diplomája, nem nagy kunszt. Lehet, hogy az MO elfogadja a diplomáját, de ettől annak értéke nem több, mint a wc-papíré, tudást nem szerzett ott. Hogyan tudott külföldre császkálni állandóan tanulni, amikor a parlamentben is kellett ücsörögnie, felkészülnie, stb., de erről mind szól a cikk. Nem érdekel az sem, hogy egy szánalmas dolgozók gimnáziumában érettségizett (bár felmerülhetne a kérdés, hogy mit csinált általános befejezése után 18 éves koráig), viszont full gáz, hogy egy ilyen "értelmiségi embert" tart a Jobbik alkalmas szóvivőnek (bár a "dolgozzatok helóta g--ik" szóvivőnél még mindig jobb, és de az a gáz, hogy ilyen ember álmodja meg a Jobbik gazdasági, rendvédelmi és honvédelmi programját, amit aztán sokan benyalnak, hogy milyen jó, holott sok dologban nem csak hogy szánalom, de kifejezetten káros is lenne az országnak.

2014. aug. 22. 01:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!