Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megfigyeltétek már hogy ha...

Megfigyeltétek már hogy ha valaki bevallja hogy jobbikos, azt kinézik (előitélet, félelem miatt), de ha valaki bevallja hogy kommunista vagy hogy liberális vagy demokrata, az teljesen oké, azt fel lehet vállalni nyugodtan. Mi ez a diszkrimináció?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, szerintem vitathatatlanul igaz. Jobbikos láttán az emberek azonnal keresztet vetnek, de bármilyen önkényuralmi dogot is képviseljen valaki (kivéve ha náci mert azt is ugye a Jobbikkal azonosítják), arra még csak fel sem kapják a fejüket. Miért?

2014. aug. 19. 09:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:

Van különbség az állami és a magánéleti cenzúra között. Amikor lenéznek az intoleráns nézeteid miatt, akkor a magánéletükből zárnak ki. Te is kizárhatod a melegeket a magánéletedből, ehhez minden jogod megvan. De az, hogy ki mit csinál az utcán (már ameddig nem bántalmaz másokat), már nem a te hatásköröd. Én taktikusan úgy kerültem ki a melegfelvonulást, hogy nem mentem el és bosszankodtam rajta feleslegesen.

Ugyanígy pl. egy dolog, ha te nem akarsz barna bőrű szomszéd mellé költözni és veszel házat egy jobb környéken ,és egy teljesen másik, ha ezt a szegregációt törvényesítik.

2014. aug. 19. 13:19
 42/69 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

"Igen, kérek még drága" - A stílus maga az ember. Bár ezt nálunk falun úgy mondják, az eszéhez kell mérni.

https://www.youtube.com/watch?v=SyVZVLgAZVs

Ajánlom figyelmedbe 1:03-tól. Szó nem volt itt kettős állampolgárságról, annál inkább zsidó származású parlamenti képviselőkről és kormánytagokról. Talán Gyöngyösi szájából hallva elhiszed. Persze utólag meg lehet magyarázni, hogy nem is ezt gondolta, csak ez csúszott ki véletlenül a száján. Bár az is elég ciki, ha egy parlamenti képviselő nem tudja, hogy mit beszél a felszólalásában.

"A többiről pedig nem is hallottam. Forrásokkal alá tudod támasztani?"

Természetesen alá tudom támasztani, de attól, hogy te nem hallottál róla, még megtörtént. Melyik forrását szeretnéd?

(btw. mi a baj a cigányok szegregált oktatásával?)

Talán mert diszkrimináció?

"De nekem néznem kell azt, ahogy ott undorítóskodnak az utcán"

Miért kellene nézned? Én még egyet sem láttam. De véleményedtől függetlenül mindenkinek alapvető emberi joga békésen felvonulni.

2014. aug. 19. 13:26
 43/69 anonim ***** válasza:
22%

Nálunk az Mszp, Dk, együtt PM eseket nézik ki. Azok aztán tényleg buták, nem képesek haladni a korral vagy nem tudom miért, de egy olyan pártra szavazni aki számtalanszór bizonyította hogy csak a pénzért politizálnak, és leszarják az embereket. Inkább az a szégyen. A Jobbikos az még egy dolog, ha nem is hiszitek el hogy jobb ország lenne a Jobbikkal akkor is legalább ezek az emberek jót akarnak a hazájuknak, nem úgy mint a mai baloldara szavazók.

Az én szememben és még sok mindenkiében SZÉGYEN a baloldali pártokra szavazni (kivéve LMP meg a többi kis párt). És az egy dolog hogy személyes ügy az hogy ki kit pártól, de azért azt mégis eldönthetem én hogy aki a nemzet rombolását akarja az nem lehet jó ember. Nem azt mondom hogy aki nem Jobbikos az hazaáruló, csak azok hazaárulók az az 1 milliónyi ember aki a baloldalra voksolt.

2014. aug. 19. 13:44
 44/69 anonim ***** válasza:
91%

42: Így már elhiszem. Nem nézek tévét így ez nem jutott el hozzám. A stílus maga az ember. Ezt már én is megtanultam, ezért állok hozzá egyesekhez úgy, ahogy (már nem is merek semmit írni, mert még a végén törölteted).

"Talán mert diszkrimináció?" Engem is diszkrimináltak a pártállásom miatt, olvass vissza. Volt bárki is aki a védelmemre kelt volna? Nem. Magasról leszarták, talán még be is szálltak a dologba. Pedig ők elvileg a felvilágosult liberálisok voltak... Én pedig nem cigányoztam/zsidóztam. (Jöhetnék azzal, amivel a Schiffer, de nem teszem.)

Sőt, megsúgom hogy még régebben is diszkrimináltak bizonyos dolgok miatt (sokkal, de sokkal keményebben, brutálisabban, mint ahogy a cigányokkal (nem) teszik és akkor még bőven a 90-es években jártunk). Az pedig köztudott tény, hogy a cigányság nem képes együtt élni a magyar többségi társadalommal. Ők is a magukfajta között érzik jól magukat és a magyarok is.

"Miért kellene nézned? Én még egyet sem láttam. De véleményedtől függetlenül mindenkinek alapvető emberi joga békésen felvonulni."

Akkor miért is tiltják be állandóan a gárda felvonulást? Sőt:

[link]

[link]

Akkor miről is beszélünk?

41: Nem akarom a melegeket kizárni a magánéletemből, mert butaság lenne. Egyesek sokkal normálisabban tudnak viselkedni, mint sok heteroszexuális tróger paraszt. Ettől függetlenül az, hogy közterületen mit csinálnak, bizony engem is érint. Főleg úgy, hogy súlyos adóforintokba került az egész és semmi mást nem értek el vele, csak azt, hogy még jobban gyűlölik a melegeket az átlagemberek. Többet ártanak, mint használnak... de nyugodtan megkérdezhetsz egy visszafogottabb homoszexuálist és egyet fog érteni velem.

A jobb környékes dolog pedig addig működik, amíg be nem indítják a szándékos betelepítést és nem zuhannak le az ingatlanárak. Győrben konkrétan ez történt az egyik városrésszel. Betelepítették az egyik részre a cigányokat, az ottani műemléki épületeket lelakták, az ingatlanok értéke zuhanni kezdett és pár évtized múlva most szépen a város felvásárolja potom pénzért és szállodát/uszodát/tökömtudjamit építenek oda.

Most ugyanez megy tudtommal Miskolcon is. Valamiért kell a terület, így megszabadulnak a cigányoktól.

A másik, amibe nincs beleszólásom az, hogy kikkel jár a gyerekem egy osztályba. Én megkérdezhetem még elsőben, hogy lesz-e cigány tanuló és ők mondhatják azt, hogy nem. Mi történik később, ha mégis jön pár túlkoros cigány? Vihetem át a gyerekemet másik iskolába, ahol megint el kell majd ezt játszani? Ez nagyon nem kóser... Magániskolára pedig nincs pénzem. Annyira nem vagytok életszerűek, hogy az nemigaz. Bárkit megkérdezek az ismerőseim közül, akik találkoztak már cigánnyal, mindegyiknek van valami baja velük. Olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne lett volna lesújtó véleménnyel a kisebbségeinkről.

2014. aug. 19. 13:46
 45/69 anonim ***** válasza:
55%
43: Ők sem hazaárulók. Nem tudták, hogy mit cselekszenek és elhitték azt, amit mondanak nekik. A butaság nem minősül hazaárulásnak...
2014. aug. 19. 13:47
 46/69 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

"már nem is merek semmit írni, mert még a végén törölteted"

Csak és kizárólag a kirívóan rasszista megnyilvánulásokat szoktam jelenteni, itteni "fennállásom" óta talán, ha ötöt. Sőt, pontozni sem szoktam, mert hasznos válasz csak olyan kérdésre adható, ami konkrét segítséget kér, az összes többi pedig vélemény. Mások véleményét pedig tiszteletben tartom. Az egyet nem értésemet válaszok írásával szoktam kifejezni. Éppen ezért a minimális tiszteletet minden hozzászólónak megadom, és elvárom. Így a tisztességes megszólítást is.

""Talán mert diszkrimináció?" Engem is diszkrimináltak a pártállásom miatt, olvass vissza. Volt bárki is aki a védelmemre kelt volna? Nem"

Az, hogy téged diszkriminálnak (miben is szenvedtél te diszkriminációt?), nem jogosít fel arra, hogy te is úgy tegyél másokkal. De kifejtem neked bővebben is. A cigányokkal szemben jogos elvárás, hogy a társadalomba beilleszkedjenek, az általános társadalmi normákat elfogadják, és azokhoz igazodva éljenek. Erre hogy lehet őket megtanítani, ha a "társadalomtól" elzárva járhatnak iskolába, óvodába? Nincs szemellenzőm, tudom, hogy a cigány gyerekek többsége otthonról nem pozitív mintát hoz. De hogy várod el, hogy "átlagos" felnőtt váljon belőle, ha a saját közegéből (amiről tudjuk, hogy nem a legjobb példa), nem engeded ki?

A gárdának nem a felvonulás tilos, hanem a működése. Lehet arról külön vitát nyitni, hogy miért tiltották be, de ez most a kérdés szempontjából teljesen mindegy.

2014. aug. 19. 14:16
 47/69 anonim ***** válasza:
54%

46:

Hát azért annyira nem mindegy, de hagyjuk is. Te a centralizmust vallod még akkor is, ha az semmire nem vezet. Nyugaton sokkal toleránsabbak a kisebbségekkel szemben, mégis most tervezi Németország bevezetni a büntető intézkedéseit. A cigányokat pedig konkrétan igyekeznek minél hamarabb hazatoloncolni, mert csak élősködnek a szociális hálón.

Egyébként a rasszista megnyilvánulás is egy vélemény. Én még azokat sem jelentem, ahol büdös magyaroznak, vagy más egyéb módon provokálnak, mert leszarom. Az ő véleménye, legyen rá büszke.

A diszkriminációról pedig csak annyit, hogy olvass vissza, leírtam. Valami miatt engem vertek és megaláztak rendszeresen. Később pedig egy más valami miatt (pártállás) verbálisan támadtak illetve interneten zaklattak. Én nem bántottam és nem is tervezem bántani senkit, de ahhoz jogom van, hogy a gyerekem olyan osztályba járjon, ahol nincs cigány és jogom van olyan helyen lakni, ahol szintén nincs cigány. Szerencsére a magyar emberek 90%-a hasonló véleményen van mint én.

Az olyan ostobákat pedig akik erőszakra szólítanak fel, én is elítélem és meg is van róluk a véleményem.

2014. aug. 19. 14:24
 48/69 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

"Te a centralizmust vallod" - honnan veszed? Én csak elmondtam a véleményemet a kérdéssel kapcsolatosan. Ugyan így elmondanám más párttal kapcsolatban is, ha az lenne a kérdés. Mint több válaszomban írtam is, minden oldalnak meg van a maga fekete lova.

"A cigányokat pedig konkrétan igyekeznek minél hamarabb hazatoloncolni" - tetszik, vagy nem, a cigányok itthon vannak. Olvass utána a történelem könyvedben, kik, mikor és hogyan telepítették őket be illetve le.

"Én még azokat sem jelentem, ahol büdös magyaroznak" - nem is erre a kategóriára gondoltam. Vannak itt ennél nagyságrendekkel durvábbak. Az ilyen, ha nem tetszik, fel lehet szállni a vonatra stílusú hozzászólókat legfeljebb mélységesen sajnálom.

" Valami miatt engem vertek és megaláztak rendszeresen. Később pedig egy más valami miatt (pártállás) verbálisan támadtak illetve interneten zaklattak." - és ez a múltbeli történés megváltozik attól, hogy te is ezt a viselkedésformát támogatod?

2014. aug. 19. 14:34
 49/69 anonim ***** válasza:
100%

" A cigányokkal szemben jogos elvárás, hogy a társadalomba beilleszkedjenek, az általános társadalmi normákat elfogadják, és azokhoz igazodva éljenek. Erre hogy lehet őket megtanítani, ha a "társadalomtól" elzárva járhatnak iskolába, óvodába? Nincs szemellenzőm, tudom, hogy a cigány gyerekek többsége otthonról nem pozitív mintát hoz. De hogy várod el, hogy "átlagos" felnőtt váljon belőle, ha a saját közegéből (amiről tudjuk, hogy nem a legjobb példa), nem engeded ki? "

Ezzel annyi a gond, hogy a legtöbb cigány büdösen, koszosan vagy tetvesen jön iskolába. Viselkedni nem tudnak már a kezdetektől, mert otthonról nem kaptak megfelelő nevelést. Ki vannak engedve végül is a saját közegeikből be az iskolába, de a tanórákat lehetetlenné teszik, nem beszélve azokról, akik 2-3 évvel a többiek fölött állnak, és szó szerint terrorizálnak tanárt, diákot. Jó példák erre azok a híradások ahol, "anyuka fojtogatta, anyuka megütötte, népes család fenyegette a tanárt". Így nem meglepő, hogy sok szülő kiveszi a gyermekét az ilyen osztályokból (már ha tudja), és külső szemlélő ha végignéz a nebulókon, akkor azt látja, hogy csupa cigány, ergo szegregálnak. A másik pedig az, hogy miféle nevelést várnak az olyan cigány szülőktől, akik még nem is nagykorúak amikor gyermeket nemzenek, és ők maguk is többségében problémásak és nevelésre szorulnak?

2014. aug. 19. 14:36
 50/69 anonim ***** válasza:
36%

31es:

Amit írtál, mind ostobaság.

Van jobb oldali liberalizmus is ami ugyanúgy őrzi a nemzeti értékeket, hagyományokat és összeegyezteti a liberalizmussal.

Aki a metróra szarik az súlyos pszichológiai problémákat okozhat egyes embereknek (főleg gyerekeknek) pusztán a szőrös segge látványával, ráadásul amit kiad undorító és büdös. Tehát ezzel ÁRT más embernek, ezért elítélendő. A pszichés tényezőket és a liberalizmus alappillérét nem veszed figyelembe:

-aki árt a másiknak = rossz

-aki nem árt a másiknak = jó

Máris eldöntöttük hogy ki a jó és ki a rossz. Nem is volt nehéz.

F20

2014. aug. 19. 15:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!