Mi lenne az a társadalom szempontjából is fontos ügy, amiért (vagy ellene) a nyilvánosság előtt is hallatnád a hangod?
Tüntetések, felvonulások, flash mobok, nyílt levelek, éhségsztrájkok, fesztiválok, média kampányok, művészeti performance-ok, engedetlenségi mozgalmak stb.
Te miben vennél részt és milyen cél érdekében?
17.32
nincs rá megoldásom. habár azt biztosan felismerem, hogy mi nem megoldás. menekülteket halomra lőni, az biztosan nem a megoldáshoz vezető út, bármi is legyen az.
"ha szerencséd van, akkor neked sohasem kell majd menekülnöd a hazádból. vagy ha mégis akkor nem találkozol szemben egy hozzád hasonló korlátolt barommal, aki hadihajóról akar lövöldözni rád"
Már megbocsáss, de ez egy hatalmas ostobaság amit leírtál. Akikről azt állítod, hogy menekülnek a hazájukból, NEM integrálódnak az európai társadalomba, fikázzák az európai vallást és értékeket, és hamarosan bekerülnek a rendőrségi nyilvántartásba, mert bűnözőkké válnak. Szép és jó dolog azt hangoztatni, hogy "nem minden menekült ilyen". Az rendben van, hogy mondjuk 10 menekültből kettő normális, de én mihez kezdjek a másik nyolc menekülttel? Ebből a témából már rengeteg tanulmányt olvastam (szakértők tollából), és mind ugyan ide jutott. Kötve hiszem, hogyha na adja ég a magyarok többsége menekültként érkezne valahová, akkor a java részük állandóan a fogdában csücsülne.
A kérdésre válaszolva pedig, én a bűnözés kapcsán hallatnám a hangomat, mert bárki bármit mond, évről évre romlik a közbiztonság. Amellett kardoskodnék, hogy drákói szigorral lépjenek fel a bűnözők ellen.
10.25
szóval amikor egy menekült csónak éppen hánykolódik Európa felé, akkor te tudod, hogy azok akik abban a csónakban vannak, nem integrálódtak Európához? :D Egy látnokhoz van szerencsénk?
10:25 A kommentárodban először teszel egy általános megállapítást, hogy a menekültként Magyarországra érkezők nem integrálódnak. Majd pedig azt írod, hogy tízből kettő mégis „normális”, amit én úgy értelmezek, hogy szerinted ők képesek (lennének) az együttélésre. Miért éppen 20%? Esetleg tudsz olyan tanulmányt említeni, amiben ehhez hasonló statisztikák vannak? Én is elég sokat olvastam a témáról, de eddig még nem találkoztam ilyennel. Nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb esetben még az sem teljesen tisztázott, hogy mi az integráció fokmérője. Továbbá miből eredhet az a különbség, ami a magyarokat törvénytisztelőbbé teszi, mint a többi nemzetiséget?
A válaszod második részében azt állítod, hogy a te szemszögedből nézve romlik a közbiztonság. Ezt úgy orvosolnád, hogy szigorúbban lépnél fel a bűnözőkkel szemben. De ne feledkezzünk meg arról, hogy vannak olyanok is, akik potenciális bűnelkövetők (pl. szociális státuszuk, lakókörnyezetük, családi hátterük stb. miatt), de még nem vétettek a törvény ellen. Mit tennél az ő esetükben? És miként hallatnád a hangod a szigorúbb büntetések mellett? Esetleg volt már arra példa, hogy valahol felszólaltál ezzel kapcsolatban?
tegnapelőtt 11:03
Egy hasonló látnokhoz van szerencsém, aki szerint az összes integrálódik?
Az integráció egyik fokmérője lehet a nyelvismeret és a munka, valamint a befogadó országban a törvénytisztelet, ergo büntetlenség. Mivel a bevándorlás éppen úgy érinti Magyarországot (hiába vagyunk tranzitország, idegenek viselkedéséből jó leckét kapott pl.: Debrecen is), mint Európa fejlettebb államait, ezért a be nem illeszkedés vagy beilleszkedés hasonló módon zajlik le nálunk is, úgy mint máshol. Ezért idevágó bármelyik külföldi szerző műve. Figyelemreméltó Kirsten Heisig német bírónő munkája, az "Elég a türelemből", továbbá Giovanni Zincone: Italy - Main features of Italian immigration flows c. műve. Magyar szerzők közül Pokol Bélát emelném ki az "Európai végnapjai" c. könyvével. Ez utóbbi műben egyébként adatokat találsz a "benszülött" és a migránsok között fellépő "iskolázottsági szakadékról", ami a munkanélküliség egyik legfőbb tünete a bevándorlók körében. További adatokat lehet találni az OECD Factbook 2010: Ecnomic, Environmental and Social Staistics-on. Bár elég fura táblázatok, mert előítéletmentesnek kell lenniük, továbbá "benszülötteknek" vannak elkönyvelve azok is, akik nem közölték, hogy melyik országból származnak.
Neveltetés és oktatás teszi törvénytisztelőbbé a magyar lakosság nagyobb részét. Nem mondom azt, hogy itt mindenki makulátlan, de nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a lakosság többsége törvénytisztelő (eltekintve az olyan kihágásoktól mint egy gyorshajtás, vagy, hogy valaki feketén szerzi be a bagót).
A potenciális bűnelkövetők kezelése nem az én feladatom, hanem az arra illetékes szerveké. Amennyiben nekem problémám van a közbiztonsággal, ott csak abban az esetben történik rendőri intézkedés, ha konkrét sérelem ér. Ha csak annyit mondok, hogy túl sok a rosszarcú figura a környéken, attól még nem történik semmi. Ki kell várni amíg valakik fejbe nem vernek. Persze már tettem megjegyzéseket lakossági fórumokon az illetékes önkormányzati képviselőnek vagy jelöltnek, ahol annyit ígértek, hogy majd néha erre jön egy járőrautó. Hát köszönöm azt a 2 perc biztonságérzetet, amit egy éjjel egyszer elhaladó rendőrautó nyújt. Sajnos a keményebb törvények meghozatalába nincs beleszólásom, nem is az én feladatom, de ameddig azt látom, hogy egyesek igazi testépítőként jönnek ki a börtönökből, miért is gondoljam azt, hogy el lettek rettentve minden további kihágástól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!