Mi lenne az a társadalom szempontjából is fontos ügy, amiért (vagy ellene) a nyilvánosság előtt is hallatnád a hangod?
Tüntetések, felvonulások, flash mobok, nyílt levelek, éhségsztrájkok, fesztiválok, média kampányok, művészeti performance-ok, engedetlenségi mozgalmak stb.
Te miben vennél részt és milyen cél érdekében?
Én bármiben, aminek a céljával egyetértek (részt is vettem már a múltban többször is), feltéve, hogy:
- egy konkrét döntés ellen szól, és nem általában a kormány ellen, hogy "monnyonle"
- egy olyan szervezet szervezi, ami hitelesen képviseli azt, amiért harcol.
Sajnos az utóbbi években a hasonló próbálkozások legtöbbször bohózatba fulladtak, talán a diáktüntetések az egyetlen kivételek. Érdekes, ha az ember másokkal beszélget, mindenki mérgelődik, de ha az eseményeket nézem, úgy tűnik, mindenki meg van elégedve a kormánnyal...
12.50
ha szerencséd van, akkor neked sohasem kell majd menekülnöd a hazádból. vagy ha mégis akkor nem találkozol szemben egy hozzád hasonló korlátolt barommal, aki hadihajóról akar lövöldözni rád.
A nudizmusért.
Vannak akik betiltanák, vannak akik legalizálnák.
Szerintem meg kötelezővé kellene tenni.
12:48 Nem kizárólag politikával kapcsolatos ügyekre kell gondolni. A Critical Mass például a városi kerékpározás problémáira, lehetőségeire szeretnék, felhívni a figyelmet A rózsaszín masni sem bír semmilyen politikai üzenettel, az egyszerűen csak egy mellrák elleni szimbólum. Sőt a jótékonysági maratonok közül is bőven lehet válogatni. A lista végtelen.
12:50 Essecibo: Miért lövöldöznél bevándorlókra?
12:51 Miért csak egy döntés „ellen” szólalnál fel? Mit gondolsz azokról a megmozdulásokról, amiket a döntések előtt szerveznek? Mitől lesz egy szervezet hiteles képviselője egy ügynek? Tudnál hiteles szervezeteket említeni Magyarországról vagy más országokból?
12:50 Azt írod, hogy egy „valódi demokráciában” máshogy gondolkoznál. Tudsz olyan megmozdulásokat említeni a világból, amikhez adott esetben még te is csatlakoztál volna?
13:00 tetro: Nem hiszem, hogy Essecibo komolyan gondolta, amit írt. De ennek ellenére nagyon kíváncsi lennék, hogy miért lövöldözne és miért éppen menekültekre?
"12.50
ha szerencséd van, akkor neked sohasem kell majd menekülnöd a hazádból. vagy ha mégis akkor nem találkozol szemben egy hozzád hasonló korlátolt barommal, aki hadihajóról akar lövöldözni rád."
De te gondolom vígan írtanád a patkányokat, amik szétrágcsálnak mindent a házadban.
Nagyon sok értelmes dolog van, bár mindenkinek a sajátját kellene megtalálni
Pl én támogatnám a paksi bővítés elleni demonstrációkat, a városok automentesítéséért valókat, a gyorsvasuti fejlesztésről szólókat, a dinnyekartell megszüntetését, a kutyák kötelező csippel való ellátásának megszüntetését, a világbékét, a marihuána fogyasztás liberalizálását és a szélsőjobb kötelező 8 éves beiskoláztatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!