Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne az a társadalom...

Mi lenne az a társadalom szempontjából is fontos ügy, amiért (vagy ellene) a nyilvánosság előtt is hallatnád a hangod?

Figyelt kérdés

Tüntetések, felvonulások, flash mobok, nyílt levelek, éhségsztrájkok, fesztiválok, média kampányok, művészeti performance-ok, engedetlenségi mozgalmak stb.

Te miben vennél részt és milyen cél érdekében?

2014. aug. 14. 12:41
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

13:11 Essecibo: Köszönöm a választ! Így már kicsit jobban értem, hogy mire gondolsz. Miért éppen Afrikát emeled ki? A Balkánról is sokan érkeznek, de rengeteg közel-keleti menekült is eljut hozzánk. Minden illegális bevándorlót ugyanúgy kezelnél vagy különbséget tennél köztük a származásuk, képességeik vagy egyéb tulajdonságaik alapján?

13:18 Részt vettél már valami olyan megmozduláson, amit a válaszodban is említettél?

2014. aug. 14. 13:23
 12/31 anonim ***** válasza:
42%

"13:11 Essecibo: Köszönöm a választ! Így már kicsit jobban értem, hogy mire gondolsz. Miért éppen Afrikát emeled ki? A Balkánról is sokan érkeznek, de rengeteg közel-keleti menekült is eljut hozzánk. Minden illegális bevándorlót ugyanúgy kezelnél vagy különbséget tennél köztük a származásuk, képességeik vagy egyéb tulajdonságaik alapján?"

Balkánról azért annyian nem jönnek. Az afrikai illegális bevándorlók nagy része meg jönnek csimpaszkodni a szociáplis hálón.

Utolsó: Lehet engem 37-es iq-nak nevezni, de én csak őszintén válaszoltam. És ha majd 15-20 év múlva európa nagy része fekete lesz, jó messziről fogok rajtad nevetni

2014. aug. 14. 13:26
 13/31 anonim ***** válasza:

12:51

"Miért csak egy döntés „ellen” szólalnál fel?"

Azért, mert nincs 100%-ban jó vagy 100%-ban rossz politikus. Lehet, hogy nagyjából egyetértek a politikájával, de egy adott lépés nem tetszik. Simán kimennék tüntetni az általam megválasztott párt ellen is, ha hülyeséget csinálnak. Úgy gondolom, hogy megválasztunk valakit, az elkezd csinálni valamit, mi szólunk neki, ha nem értünk vele egyet, ő pedig igyekszik nekünk megfelelni, hogy legközelebb is megválasszuk. Így működne egy demokrácia, nem úgy, hogy évekig szótlanul tűrjuk a hülyeségeket, aztán egyszercsak elegünk lesz, és leváltjuk, aztán újabb négy évig tűrjük a másiknak a hülyeségeit. Szerintem nagyon nagy baj, hogy a magyarok sokkal inkább személyekben, "politikusokban", mint tettekben, "politikában" gondolkodnak.

Mit gondolsz azokról a megmozdulásokról, amiket a döntések előtt szerveznek?

Szerintem a leghasznosabbak, mert így közvetlenül tudjuk tudatni a politikusokkal, hogy mit akarunk. Sajnos nem sok ilyen volt eddig Magyarországon, de azért volt már rá példa (az egyiken ott is voltam, oda is jött X miniszter, megígérte, hogy képviselni fogja az álláspontunkat, majd másnap megszavazta az ellenkezőjét). Ha ilyen lenne, és egyetértenék a céljával, feltétlenül elmennék!

Mitől lesz egy szervezet hiteles képviselője egy ügynek? Tudnál hiteles szervezeteket említeni Magyarországról vagy más országokból?

Hitelesség címén arra gondoltam, hogy a szervezetnek ugyanaz a célja a megmozdulással, mint a részt vevő embereknek (nem valamilyen hátsó politikai nyomásgyakorlás, vagy akár adatgyűjtés). Igazán hiteles szervezetet néhány segélyszervezeten kívül nem tudnék mondani, de a megmozduláson való részvételhez nekem nem is kell, hogy a szervezők egész tevékenységével szimpatizáljak, elég, ha az adott kérdésben elhiszem, hogy tényleg ez a céljuk, és semmi más.

Pl. a Kerékpárosklubról nincs túl jó véleményem, de a Critical Massen legalább tízszer ott voltam, mert azt tényleg azért szervezték, hogy kerékpározást népszerűsítsék, és ez tetszett.

Zöldek által szervezett tüntetésen is voltam már (egyszer), pedig tőlem aztán igazán távol áll az ökohisztéria, de egy adott probléma kapcsán úgy éreztem, hogy igazuk van, és nem is akarnak többet, mint a konkrét kérdésben véleményt nyilvánítani.

A diáktüntetések is tetszettek (bár nem voltam ott, mert nem értettem egyet a céljával), a HÖK-öt igazi semmirekellő gittegyletnek tartom, de az adott kérdésben a egyetemisták véleményét teljesen hitelesen képviselte.

2014. aug. 14. 13:29
 14/31 A kérdező kommentje:

13:23 Miért éppen a munkatábor lenne a jó megoldás Essecibo esetében? Büntetni szeretnéd, átnevelni, vagy esetleg valami más célja lenne a dolognak?

13:36 Essecibo: Az illegális határátlépők negyede Szerbiából és Koszovóból érkezik. Összességében kb. a Magyarországon talált illegális határátlépők fele indult el Európán belülről. Ráadásul a maradék nagy része is a Közel-Keletről (pl. Szíria), Közép-Ázsiából (Afganisztán, Pakisztán) vagy Észak-Afrikából (Egyiptom, Tunézia) indul útnak. A Szaharától délre lévő területekről, ahol az általad említett illegális bevándorlók származnak, csak nagyon kevesen jutnak el hozzánk. De mi a helyzet azokkal, akik nem a „szociális hálón csimpaszkodni” jönnek ide, hanem tényleg kezdeni szeretnének valamit az életükkel és a társadalom hasznos tagjai akarnak lenni?

13:29 Szerinted mi az oka annak, hogy Magyarországon a többi országhoz viszonyítva teljesen eltérő kultúra alakult ki az ilyen kezdeményesekkel kapcsolatban és inkább tűrjük a dolgokat, minthogy felszólalnánk ellenük?

2014. aug. 14. 17:18
 15/31 anonim ***** válasza:
azokkal természetesen nincs semmi problémám
2014. aug. 14. 18:00
 16/31 anonim ***** válasza:

13:29 Szerinted mi az oka annak, hogy Magyarországon a többi országhoz viszonyítva teljesen eltérő kultúra alakult ki az ilyen kezdeményesekkel kapcsolatban és inkább tűrjük a dolgokat, minthogy felszólalnánk ellenük?

Szerintem ez egyszerű történelmi hagyaték. Magyarországon sajnos 1990 előtt sosem volt demokrácia (najó, a Monarchiában pár évtizedig volt valami hasonló, meg 1956-ban tíz napig, de ez sovány vigasz).

Horthy, Rákosi és Kádár után nehéz elhinni, hogy az állam érted van, és hogy van bármi beleszólásod a dolgok alakulásába. A nagy nyugat-európai országokban százötven éve demokrácia van, nálunk 24 éve. Ezt nem lehet pillanatok alatt behozni. Egyébként nem hiszem, hogy ez a fajta politikai öntudatlanság hungarikum lenne, az összes ex-kommunista állam hasonló gondokkal küzd.

2014. aug. 14. 23:04
 17/31 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a nálunk viszonylag jól kialakult demokráciát nagyon lerombolták fokozatosan 2010 óta.
2014. aug. 15. 17:04
 18/31 A kérdező kommentje:

18:00 Essecibo: Azt írod, hogy nincs semmi problémád azokkal az emberekkel, akik valóban a társadalom hasznos tagjai szeretnének lenni. Hogyan különböztetnéd meg őket?

17:04 Pontosan mire gondolsz, amikor azt írod, hogy „lerombolták”? Kinek a dolga lenne mindezt újra felépíteni? Személy szerint te milyen szerepet vállalnál ebben?

2014. aug. 15. 17:11
 19/31 tetro ***** válasza:

17.11

hogy különbözteti meg őket? :D hát akit széttépett a gépágyú, az biztos boszorkány volt, a maradék meg jó ember.

2014. aug. 15. 17:28
 20/31 A kérdező kommentje:
17:28 Mi lenne a te megoldásod?
2014. aug. 15. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!