Mit szóltok ahhoz, hogy Orbán nevét szándékosan törölték az Oxfordi egyetem "dicsőségfaláról"?
"Te bűnözőket védesz, én nem, te hazudsz, én nem. "
A francokat nem bűnözőket, a francokat nem. A fideszre azt mondani, hogy ártatlanok na az hazugság.
"Fel nem tudom fogni hogy az mszp tettei után, hogy lehet még olyan ember ezen az oldalon (meg bárhol), aki még mindig őket védi."
És ugyanez igaz a fideszre is. Olyan hogy demokrácia, olyan nincs ott.
""HA nincs közmunkaprogram akkor a számok nem javulnak. Érdekes volt az is, hogy választásokra felduzzasztották a programot, de az pont április végére le is telt.""
A tájékozatlanságod hihetetlen!
A téli közmunkaprogram minden évben áprilisban befejeződik. (ezen vettem részt én is)
Majd májusban a közmunkaprogram tovább folytatódik általában új emberekkel mint ahogy ez történt most is. Az áprilisban végetért téli közmunkaprogram után májusban újabb 200 embert vettek fel a közmunkaprogramba itt Ózdon.
A többi félremagyarázásodra még reagálni sem érdemes. A baloldali agymosó - félremagyarázó gépezet nálad hatásos munkát végzet. Gondolom még elég fiatal lehetsz, hogy ennyire hatásosan sikerült az agymosás hiszen az ilyeneknek még nincs összehasonlítási alapjuk a 2010 előtti és a 2010 utáni dolgokról.
ma 00:30
már miért ne láttam volna, hogy mi ment 2010 előtt...? Akkor se volt jó és azóta se lett az. Miért lenne valaki baloldali attól, hogy egyszerűen látja mit művel a fidesz? ez magyarázza már meg valaki végre! Én nem a baloldalt hallgatom, pusztán csak nem veszem be a fidesz maszlagát. Most attól, hogy te komolyan azt hiszed hogy tisztességes, még tudni fogom hogy ez hülyeség. Én is ebben az országban éltem és látom mit tett. Persze a többire nem kell magyarázatot adni, mert ez a valóság. És persze baloldali agymosás. Akkor kérdezem a fidesz mit művel? persze ők a valóságot adja. Na az az ami az igazi agymosás.
És nem lehet elégszer elmondani orbán idézetét. Én azt nézem amit csinál és az egy vicc. Demokráciához köze se sok van. Lehet itt azt mondani, hogy persze a szocik szidják külföldön, de attól ott se hülyék vannak (sok fideszes marhával ellentétben) és látnak a szemüktől a szakemberek. Persze minden kritikát le lehet azzal tudni, hogy a baloldal miatt, de az fel se merül benned, hogy lehet ehhez semmi közük, csak a fidesz hazudik itthon.
Ne feled mikor a fidesz 2-3 éve teljesen ellentétes dolgot mondott kint mint itthon. Ott szakemberek vannak nekik a valóságot kell, itthon a szavazók meg persze csak a hazugságot akarják hallani.
Amúgy ajánlom nézd meg mit is tesznek a közmunkaprogramban. A választás előtt csúcsra járatták, sőt idén túl is vállalták magukat, majd mostanra csökkentik őket. Mostanra 50%-al csökkentették a kiadásokat. Persze a kormány ezt nem közölte, csak az önkormányzatoknak üzent, hogy csökkentessenek.
És azt se felejtsük, hogy sorra lehetett hallani, hogy jóval kevesebb embert vesznek fel mint előtte. Ok: Nincs rá pénz. Elméletben májius 1.-től indultak volna újra, de mégse. Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerint megint az lesz, hogy kis időre az önkormányzati válaszások előtt sok embert felvesznek kis időre.
"Nagy a hallgatás és a lapítás közmunkaügyben - egyebek mellett így fogalmazott lapunknak Komjáthi Imre. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke megjegyezte, nem szeretne megint vészmadár lenni, de szerinte az állástalanok többsége ismét a választások előtt, augusztusban jut majd egy rövid ideig munkához.
Emlékeztetett arra, hogy az április választások előtt több településvezető jelezte, egyik nap reggel negyed kilenckor levelet kaptak a munkaügyi kirendeltségtől arról, hogy fél tízre küldjék vissza, hány munkanélkülit alkalmaznának közmunkában, és milyen feladatot szánnak nekik március 1-e és április 30-a között. Majd szintén a munkaügyi központok a választások után azonnal jelezték, csökken a közmunkások foglalkoztatására fordítható keret.
A helyzet most is hasonló - mondta Komjáthi Imre. Néhány szervezet korábban pályázott, ott dolgozik is néhány közmunkás, de arányuk elenyésző. Miskolc környékén nem látni mozgolódást. Korábban árkot takarítottak a munkások, most derékig érő gaz van még a legnagyobb bevásárlóközpont környékén is. De nem csak a városban, - mondta - a környező falvakban is a 22 ezer 800 forintos segélyből élnek most az emberek.
Pedig áprilisban azt írta a Belügyminisztérium: nőttek a közfoglalkoztatási programokra fordítható források az idei központi költségvetésben, nem igazak a sajtóban megjelent hírek, hogy elfogyott a pénz. Tavaly 179,9 milliárd forint volt a büdzsében a Start munkaprogramokra, idén pedig 183,8 milliárd forintra nőtt a forrás. "Idén május 1-jétől tovább folytatódnak a közfoglalkoztatási programok" - írták.
Azzal a szakemberek is egyetértenek, a munkanélküliség megoldása nem a közmunka, hanem a piaci alapú foglalkoztatás. Ám nem az emberek hibája, hogy Magyarország sok településén reménytelen "rendes" munkát találni, mert nincs a környéken foglalkoztató. Így a munka nélkül maradt emberek többségének egyelőre az egyetlen megoldás a közmunka, amiért, ha nyolc órában dolgoznak, 50 ezer forintot kapnak. A Közmunkás Szakszervezet szeretett volna erről, és a dolgozókat érintő szabályokról egyeztetni a kormánnyal, ám többszöri megkeresésükre sem reagáltak érdemben."
Egy cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!