Van Magyarországon egy olyan párt ami betiltatná a melegfelvonulásokat?
# 57/65 Időpont ma 17:53
"Mi abban az elnyomás hogy nem reklámozhatja a melegségét? és hogy nem tuszkolhatja senkire? más sem reklámozza hogy heteró,akkor ő is el van nyomva?"
Képzelj el egy párhuzamos univerzumot. Képzeld el, hogy nem szabad megnyilvánulnia semmilyen érzelmednek az utcán a párod iránt, amikor együtt vagytok, nem foghatod meg a kezét, nem simogathatod meg a hátát, a haját, nem csókolhatod meg, nem nézhetsz rá szerelmesen, nem mondhatsz neki emberek között szerelmes szavakat... MERT EZ MIND A NEMISÉGRE UTAL! Na majd ha ezt meg tudod tenni, akkor szólj be legközelebb, mert ha ezt egy meleg teszi, akkor: reklááááám! Sőt erkölcstelen fertő, direkt azért csinálják, hogy provokáljanak, és egyáltalán nem azért hogy egyszerűen csak önmaguk lehessenek éppolyan felszabadult boldogsággal élhessék meg a szerelmet. Egy heterónál meg ez a természetes.
Egyiknek ez erkölcsi törvénybe ütközik, súlyos zaklatások, fizikai bántalmazások terhe mellett, a másiknál meg nem.
Még hogy a heterók nem hirdetik hogy heterók! Talán az mi, amikor a kocsmában beszélsz a haverokkal, hogy milyen volt az asszonnyal? A munkahelyen, hogy milyen volt a családi nyaralás, amikor láthatóan a pároddal vagy együtt az utcán, vagy egy romantikus estén egy étteremben? Ugyanez a helyzet a házassággal és egy rakás mással is. De nincs benned annyi empátia és értelem, hogy mindezt felfogd.
A melegek éppen ebből a ketrecből akarnak kitörni, nagyon is jogosan döntögetik a tabukat, mert nekik is éppolyan joguk van a boldogsághoz, mint a heteróknak.
A mozgássérülteknek is tünteti kellene, hogy éreztessék, nekik is joguk van a közlekedésre, mint a (és nem csak joguk van, ahogy most is, hanem jár is, de alig néhány hely közlekedési eszköz, járda van akadálymentesítve) mint az ép embereknek.
# 59/65 Időpont ma 18:00
"Egy hiteltelen senki vagy, nem csoda, hogy nem fogadják el, hogy aberrált vagy, meg is érdemled. Csak gyalázkodni tudsz, te selejt."
Azt hiszem ezzel a remek hozzászólásoddal szintén magadat minősítetted, nem a másikat. Bízom benne, ezt sem törölteti senki, kellenek az ilyen emlékek, hogy lássák az emberek hogy miért is ilyenek az emberek, amilyenek.
# 60/69 Időpont ma 18:03
Az első felvetésedet nem is próbálom megmagyarázni, hogyan működik, ha akarnád, se tudnád megérteni, ráadásul nem is akarod.
"Nem házasodhatsz? Dehogynem! Csak ne a kecskédet, vagy a szomszéd fiút akard elvenni...mert beteg dolog"
Képzeld, nem beteg dolog! Ha ismernél egy kis pszichológiai szakirodalmat, tisztában lennél ezzel a ténnyel.
# 62/70 Időpont ma 18:16
"Tudod számtalanszor akarták férfiak rám erőltetni, hogy szeressem őket."
Ezalatt konkrétan mit értesz? szaladtak utánad csokorral a kezükben? Vagy egyszerűen arról próbáltak meggyőzni, hogy nem pestisről van szó, nem kell tőlük félni: attól, hogy melegek még nem jelentenek veszélyt. Általában a homoszexuális férfiak arányaiban nem zaklatnak több férfit, mint amennyi hetero férfi nőt, sőt! Persze a férfiak általi nők zaklatása sokkal elfogadottabb, természetesebb dolog - még ha konkrétan nemi erőszakról is van szó.
"Senki sem tiporja a jogaitokat, csak nem jár több, mint bárki másnak. Ez van, szokj hozzá, ne akarj előnyt kovácsolni a defektusodból."
Ezt már annyiszor írtátok, hogy már unalmas!
A heteróknak joguk van ahhoz, hogy a szerelmükkel összeházasodjanak? IGEN
A melegeknek Joguk van ahhoz, hogy a szerelmükkel összeházasodjanak? NEM!
Mit nem lehet ezen érteni?
# 67/70 Időpont ma 21:59
"Értem, szóval ami az anyaméhben dől el, az normális. Akkor nincsenek is genetikai rendellenességek. Ez aztán az érv."
Az is az anyaméhben dől el, hogy férfi lesz-e valaki vagy nő. :) Igaz vannak genetikai rendellenességek is, betegségek is, amik ott dőlnek el, de ettől még nem számít betegségnek.
De ha már genetikai betegség, akkor éppúgy megilleti az esélyegyenlőség, akadálymentesség, társadalmi elfogadottság, stb. minden téren (házasság, utcán való csókolózás), mint a mozgássérült embert.
# 70/70 Időpont ma 22:28
" Engem meg az nem érdekel, hogy a melegek érzékenyebbek, és nem tolerálják, hogy mások nem tolerálják őket."
Az előzőnél ott a pont, elég jól összeszedte a dolgokat. Ő nem is sírtja, hogy te tolerálod-e őt vagy sem, hanem arra próbálta felhívni a figyelmed, hogy ha a gyermeked egyszer eléd áll - ha mer (bár tudván, hogy milyen vagy, lehet, hogy egy életen át a szemedbe hazudik), és elutasítást kap részedről szeretet helyett, igen nagy valószínűséggel elhidegül megszakad a kapcsolatotok. Ja és egy statisztika becslés szerint 5%, vagyis minden huszadik emberben ott van valamilyen szinten a saját neme iránti vonzalom. Más tudományos megközelítés szerint a hetero- és homoszexualitás egy skálán képzelhető el, és alig van pár százalék a két végen, tehát elég kevés van, aki tiszta heteró. A homofóbokra jellemző az elnyomott, elfojtott homoszexualitás, pedig mennyivel egyszerűbb lenne elfogadni magukat, és boldogan élni. Talán ha megismernéd magad, kiderülne, hogy biszex vagy, és élhetnél férfi-nő kapcsolatban nyugodtan, csak jobb lenne az önismereted, és mások iránt is (talán pont a saját gyereked iránt is) elfogadóbb lennél. Addig azonban ez a harc éppolyan, mint az antialkoholisták harca az alkohollal: akiknek nincs félnivalójuk az alkoholizmussal szemben, illetve felvilágosultak, azok nem lesznek antialkoholisták, legfeljebb azt mondják, "kösz, nem", de nem akarják betiltani a létezését, levetetni a polcokról, megtiltani mások kulturált szeszfogyasztását...
Mindezek után halkan megjegyzem, hogy annak ellenére, hogy ennyit írok a témával kapcsolatban, nem a melegek, hanem az igazság védelmében teszem. Heteró férfi vagyok, tehát azontúl, hogy van egy-két homoszexuális és leszbikus ismerősöm (van akiről tudom, van akiről csak sejtem), nem vagyok érintett a konkrét témában.
A tévhiteket, és hülyeségeket itt oszlatják tényekkel.
Sokat írtam korábban, itt minden jól össze van foglalva, tessék okosodni is, ne csak okoskodni.
#56 Ezt mindenképp becsülöm benned, hogy te hajlandó vagy érvelni az igazad mellett, nem úgy, mit a "20/meleg fiú" akinek mindenki elnyomó és náci, aki nem támogatja a melegfelvonulást. Csak arra reagálok, ami az én válaszaim érinti.
">>Álszentek vagytok. Mindig az elfogadásról és toleranciáról papolnak ezeken a felvonulásokon, meg hogy mindenkit el kell fogadni olyannak amilyen. Az viszont elképzelhetetlen, hogy valaki vallásos, és zavarja egy papnak öltözött &uz|<<
Azért a vallást és a Hitet válasszuk ketté, mert nagy különbség van ám a kettő között: a vallásos gyakran csak templomba zárja Istent, csak a külsőségre ad, de a tartalomra semmit. Rengeteg pap van, aki nem hívő (nem követik az Igét, ezek éppolyanok, és éppen annyian vannak (vagy még többen), mint a nem törvényszegő bírók...
Igen, ezt fel lehet hozni ellenük, de kérdés, hogy azok akiknek ez nem tetszik, miért mennek ki az Andrássy útra nézni, felháborítani magukat?! (Bár ott nem igazán hívők szoktak ellentüntetni, ez csal ürügy nekik a balhézásra. Én nem tüntetek azzal az pocsék filmek ellen, hogy szándékosan a hároméves gyerekemet a Cápa 4-gyel nézetem, és amikor ki van idegileg irkálok mindenfele, hogy hát micsoda dolog ez, tiltsák be a filmet! "
Bár nem támogatom az egyházat és hívő sem vagyok, de tény, hogy rengeteg ember van ma is,aki vallásos, és akinek a vallásához hozzá tartozik, hogy hisz az egyházban. Ha a felvonulók a toleranciát hirdetik, milyen jogon gúnyolják ki mások hitét? Pont azt csinálják, ami ellen tüntetnek. Az ellentüntetők többségében nem hívők, ahogy már írtam, nem azzal van bajuk, hogy ezek az emberek melegek, hanem hogy olyan dolgokat csinálnak a felvonuláson, amiket én sem tennék meg a barátnőmmel a nyílt utcán, mert az már csak kettőnkre tartozik. El kell dönteni, hogy most "senkinek semmi köze hozzá" és megtartani egymás között a hálószobában, vagy "mindenkinek tudomást kell venni róla" és akkor tisztában lenni vele, hogy ez rengeteg embernek nem tetszik.
">>Nem értek egyet a melegfelvonulással, és máris le vagyok nácizva, nesze neked elfogadás. :)<<
Attól hogy nem értesz egyet egy tüntetéssel, még nem vagy MÁRIS lenácizva. sok meleg sem ért vele egyet, mégsem nácik (tudod a nácik általában mit csináltak a melegekkel?)
A lényeg a különvélemény elfogadása, hogy tudomásul veszed, hogy van neked egy véleményed, és lehet másnak is egy ellenkező véleménye, és ha nem viselkedsz vele úgy (vagy cselekednél vele úgy, ha lehetőséged volna rá), ahogy a nácik tették, akkor nem lennél még lenácizva. De tudod mi lesz azzal, aki korpa közé keveredik."
De a következő válaszban le lettem nácizva és megkaptam milyen rossz ember vagyok. Én nem szajkózom semelyik politikusnak a gondolatait, önálló véleményem van, és azokat a pártokat/politikusokat fogom támogatni, akikkel leginkább egyezik a véleményünk.
">>Egy olyan törvényt linkelj már kérlek, amiben ki vannak emelve a melegek, hogy kevesebb joguk van. A btk.-ban például nem találtam ilyet<<
Nem tudom, mennyire néztél utána akár a btk-ban, akár máshol, de szerintem semennyire, de sebaj. Mondjuk nem feltétlenül kell ám a polgári joggal kapcsolatos dolgot a büntető jogban keresni.
De cáfold meg ha tudod azt, amit már itt néhányszor említettem:
- Azonos neműek nem köthetnek házasságot
- Azonos neműek nem fogadhatnak örökbe gyereket
Ennek a kettőnek egy rakás egyéb jogkövetkezménye van, amire már korábban kitértem "
Nem ma kezdtem joggal foglalkozni, hanem tegnap , olvastam párszor a Btk.-t, és több más törvényszöveget is. Arra akartam rávilágítani, hogy egyes emberek ezt úgy állítják be, mint ha a 30-as években élnénk, és a melegeknek rózsaszín háromszöget kéne viselniük, és nem mehetnének be szórakozóhelyekre, áruházakba, vagy nem tanulhatnának felsőoktatásban.
- Azonos neműek nem köthetnek házasságot
Élhetnek bejegyzett élettársi kapcsolatban. Ugyanúgy van róla papír, közjegyző állítja ki, államilag elfogadott, hivatalos. Ezelőtt említetted a vallás és a hit különválasztását, a templomi esküvő pont a vallás része, a külsőség. Az egyház erősen konzervatív, a 2000 éves férfi-nő templomi esküvőt nem fogják a közeljövőben megváltoztatni.
-Azonos neműek nem fogadhatnak örökbe gyereket
Itt a támadási felület rajtam, ebbe bárki beleköthet, de ezt én támogatom. Spártában a katonák többsége &uzi volt, az esküvőn kopaszra borotválták a nőt, egyszerűen azért, hogy a férfi felizguljon rá. Nem hiszem, hogy ezeknek a katonáknak mind olyan volt a genetikájuk, és az nem játszott szerepet, hogy 7 éves koruktól csak fiúk között laktak és a teljes nemi érést úgy élték át.
# 75/75 Időpont ma 03:14
Köszönöm az elismerést. Ez már egy egész kulturált hozzászólás.
Az átláthatóság miatt most már csak a lényeget fogom bemásolni.
"Ha a felvonulók a toleranciát hirdetik, milyen jogon gúnyolják ki mások hitét?"
A felvonulók szerintem NEM a toleranciát hirdetik, azt KÖVETIK életük nagy részében (alkalmazkodni kell a többségi elváráshoz - lásd, annak ellenére, hogy mennyi LMBTQ személy van, ebből a hétköznapokban te mennyit veszel észre, és hasonlítsd ezt össze azzal, hogy mennyi heteró ember nyilvánítja ki magáról a hétköznapokban közterületen mennyi szerelmes párt látsz, munkahelyen mennyi közszemlére kirakott családi fotó látható) Gyakran a szűk családi körben sem tudják elmondani, hogy "anya én meleg vagyok, Pistit szeretem és ne nyaggass már minden nap azzal, hogy mikor nősülök már meg végre", mert a család sem tudná ezt elfogadni. És itt szó sincs arról, hogy kérkedni, reklámozni szeretnék a szexuális indentitásukat, csak arról, hogy egy családot érintő fontos tényt többnyire nem tudnak elmondani, nem vállalhatják fel önmagukat, meg kell tagadni önmagukat, mert kiközösítenék, megvetnék érte, hatalmas, meg nem szűnő konfliktusba keverednének. Ezt te helyesnek tartod? Tehát még egyszer: nem arról, van szó, hogy "anya én meleg vagyok, legyél te is heteró helyett leszbi, de legalább biszex, és öltözz apácának az Andrássy úton és pózolj össze-vissza, esetleg feküdjél már le a tízéves húgommal".
Azt követelik, hogy a téma ne legyen tabu. Bár már lassan egyre többet beszélnek róla, de ezek gyakran indulatok és tévhitek valamint félelmek alapján mozognak. A következő lépés a félelmek tévhitek eloszlatása és a tények tájékoztatása kellene hogy legyen. Igencsak szüksége volna a társadalomnak egy ez irányú szexuális felvilágosításra, megismétlem a linket, mert ez tartalmaz is egy ilyent dióhéjban: [link]
Egy nagy társadalmi réteg nem hajlandó tudomásul venni a problémát, és jönnek azzal hogy ez magánügy, a hálószobában a helye ez nem helyes hozzáállás szerintem. A szexnek valóban a hálószobában van a helye, de egy ~10%-os társadalmi réteg problémája már nem ennyi és nem a mennyiség miatt, hanem azért mert nem szexuális, hanem társadalmi problémáról van szó. Ez éppolyan, mint az asszonyverés sem magánügy, és nem lehet azt mondani, hogy ha a vak komondor a hálószobában volt akkor mossuk kezeinket. Nem: "bűnösök közt cinkos, aki néma". Persze Kínában és rengeteg országban teljesen természetes a nyilvános asszonyverés, halálra kövezés,
Pár évszázaddal ezelőtt a Föld körül forgott a Nap. Sok idő és mártírhalál kellett ahhoz is, hogy a Föld "kigömbölyödjön" és a Föld is elinduljon. Ez a változás természetes módon "földrengéssel" járt. Most is ez a helyzet. Persze kényelmesebb lett volna ha nem lett volna törekvése egyes embereknek arra, hogy hangoztassa meggyőződését, és még mindig lapos lenne a Föd, és geocentrikus világkép lenne az alapvető nézet.
Azért az egyház kigúnyolását mértékében kell tartani a melegek között.
Társadalom 10%-ánál valamilyen formában szembesül azzal, hogy ő "más". Ebből MINDÖSSZE EGY-KÉT ember gúnyolta az egyházat (valójában nem is az egyházat, hanem az álszenteskedést) egy felvonuláson, és mutatott "farkas Magyarországot". Erről beszél mindenki, mert az egész felvonuláson ez volt a legfeltűnőbb, és mindig a legfeltűnőbbet mutatja a média, a Jobbikosok, ellentüntetők, stb. azt teszik a youtubra, azt terjesztik, azt skandálják, és így úgy tűnik, mintha az egész felvonuláson mindenki papnak öltözött volna.
Ezt felhozni úgy hogy a melegEK sértik a hívők sokaságát nincs arányban. Sem mennyiségileg, sem minőségileg. A vallásos és nagymagyarkodó emberek ezredkézből értesültek a sértő dologról igencsak torzítva a valóságot. Miközben melegeknek közvetlenül gyakran szó szerint fizikai értelemben (pl. csoportos verés vagy zaklatás) formáját tapasztalják, és ugye a kettő nincs egy fajsúlyban, ezt te is belátod?
Ha az arányokat tekintjük, hogy a "nagymagyarkodók" és a vallásosok hány százaléka sérti a melegek méltóságát, akkor az arány igencsak eltörpül, és a vallásosak, nagymagyarkodók reakciója igencsak aránytalanul eltúlzott.
Továbbá ha őszintén elgondolkozol azon, hogy a heteroszexuálisok a mindennapi életben hányszor gyalázzák az egyházat, és Istent, ennek van-e hasonló arányosságú közfelháborodási következménye, akkor más megvilágításba kerül az egész: nyilvánvalóvá válik a kettős mérce. Továbbá a Jobbik, ill. azokkal rokonszenvező emberek mennyire gyaláznak sokkal harsányabban bizonyos egyházakat, pl. gondoljunk itt sorozatos zsidó temetők sírrongálásától kezdve rabbi verésig, izraeli zászlóégetéstől kezdve mindennapos szalonzsidózáson át, holokauszttagadásig bármire, ami napjainkban van, nem a 40-es években. És ezzel nem akarom a melegeket és a zsidókat összemosni oly formában, hogy a zsidók nagyobb százalékban melegek vagy hasonlók, mert ez hülyeség, csak ott a párhuzam, hogy mindkettő egy-egy kisebbség, és mindegyik különböző időkben különböző mértékben el volt és el van nyomva (vagy el szeretnék egyesek nyomni). Az elnyomás elleni lázadás pedig sokakban megbotránkozást okoz. Ez persze érthető.
Visszatérve:
"Az ellentüntetők többségében nem hívők, ahogy már írtam, nem azzal van bajuk, hogy ezek az emberek melegek, hanem hogy olyan dolgokat csinálnak a felvonuláson, amiket én sem tennék meg a barátnőmmel a nyílt utcán, mert az már csak kettőnkre tartozik."
Dehogyisnem azzal van bajuk. Azért sok minden nem történik a felvonuláson, csak mint ahogy írtam már, sok a torzítás, tény azonban, hogy egy tüntetésen - legyen az politikai vagy bármilyen - azért nem úgy viselkednek az emberek, ahogy általában. A mindennapokban munkahelyre menet nem kiabálnak megafonba, nem emelnek táblát, ezért nem jó a hasonlat, hogy olyasmiket csinálnak, amiket te soha nem csinálnál a barátnőddel nyílt utcán.
VISZONT az év többi napján és azon a napon is az ország többi részén a melegek SOHA NEM TEHETIK MEG azt a párjukkal, AMIT TE BÁRMIKOR MEGTENNÉL (SŐT BÜSZKÉN MEG IS TESZED A NYÍLT UTCÁN. Valószínűleg amikor találkoztok, vagy búcsúzáskor csókolóztok, kézen fogva sétálással sincs gondod, adtál már virágot neki, elvitted romantikus helyre vacsorázni... Egy meleg párt az ilyen dolgokért jó esetben alaposan megnéznek, rossz esetben meg csúnya atrocitások érik.
Továbbá ha te nem is sok heteró pár szokott "elég lazán viselkedni" fesztiválokon, sőt közterületeken is, amit a többség teljesen elnéz. A melegfelvonulásnak a tüntetés mellett van egy fesztivál hangulata is, így kell rá tekinteni.
"El kell dönteni, hogy most "senkinek semmi köze hozzá" és megtartani egymás között a hálószobában, vagy "mindenkinek tudomást kell venni róla" és akkor tisztában lenni vele, hogy ez rengeteg embernek nem tetszik."
Igazat is adok meg nem is. A nagy szemléletváltozások mindig is nagy ellenállásba ütköztek, és valóban ott volt előttük a kérdés, hogy elhallgatják-e a meggyőződést, és élnek birka módján nyugalomban, a Föld pedig lapos marad, körülötte kering a Nap, vagy kiállnak a fénybe, kimondják, hogy mozog a Föld és ha kell, vállalják az inkvizíciót és a máglyahalált is. Szóval igen, életszerűségét tekintve jogos a kérdés, de az enyém meg az, hogy helyes-e ilyen választás elé kényszerítik az embert. Miért nem érvelhet, vitatkozhat, állhat ki nyíltan az igaza mellett.
"Arra akartam rávilágítani, hogy egyes emberek ezt úgy állítják be, mint ha a 30-as években élnénk, és a melegeknek rózsaszín háromszöget kéne viselniük, és nem mehetnének be szórakozóhelyekre, áruházakba, vagy nem tanulhatnának felsőoktatásban. "
Na végre megértettem, hogy miért említetted a Btk-t (büntető törvénykönyv)
Lehet, hogy rózsaszín háromszöget nem kell viselniük, hogy mehetnek szórakozó helyekre, áruházakba, stb. csak ha ilyenkor a meleg párok úgy kezdenének el viselkedni, ahogy ugyanott a heteró párok, akkor abból lenne a botrány zaklatások (romantikus este helyet igencsak kellemetlent kapnának). Nem azért, mert tiltja a törvény, hanem azért mert ilyen helyeken homofóbok is éppúgy előfordulnak, vagy olyanok, akik szerint ez erkölcstelen, sőt szándékos provokáció, és gyorsan "intézkednek".
Felsőoktatásról nekem csak az jut eszembe, hogy hallottam már olyanról, aki azért kényszerült megszakítani a tanulmányait, mert megneszelték róla, hogy meleg, és emiatt folyamatosan zaklatták. Egyetlen fiú volt csupa lány között, szóval nem azért mert megkörnyékezett volna bárkit is, nem is "szivárványszínűbe" vagy női ruhába öltözködött, nem ez játszott. Szóval lehet, hogy nincs benne a Btk-ban, hogy ki van zárva a felsőoktatásból, egyszerűen egyes homofóbok és mások folyamatos kegyetlenkedésből, szórakozásból törik ketté a melegek karrierépítését.
Munkahelyen szintúgy megvan ez a helyzet.
Szerintem ez a vallásszabadsághoz hasonlatos dolog ez a kérdés. Mindenkinek a magánügye, nem helyes a másikra erőltetni a sajátot, ill. gúnyolni a másikat a sajátja miatt, viszont elfogadható, hogy bárki akár öltözékben, akár nyakláncon függő feszülettel vagy bármi mással jelezze és felvállalja saját hitét, vagy nyilvánosan vagy nyilvánosan bármilyen vallásos könyvet olvasson, netán felajánljon egyet ajándékba, amit ha nem akarunk elfogadni, udvariasan el lehet utasítani stb.
Ez szimplán kultúra kérdése.
További dolgok is felmerültek bennem, ill. volt amit írtam, de kihangsúlyoznék:
"Élhetnek bejegyzett élettársi kapcsolatban. Ugyanúgy van róla papír, közjegyző állítja ki, államilag elfogadott, hivatalos."
Igen, talán. De sem jogilag, sem érzelmileg nem egyenértékű a házassággal.
A melegek pl. örökösödési szempontból is hátrányban vannak.
Örökbefogadáshoz sincs joguk.
Azok, akik helytelenítik a melegfelvonulást, milyen más alternatíva lenne helyénvaló arra, hogy a melegek elérjék a céljukat?
- Erkölcsi és jogi törvény előtti egyenlőség,
- Társadalmi elfogadottság nem csak suttyomban, hanem a nyílt színen?
# 78/78 Időpont tegnapelőtt 19:18
"Amíg a liberalista fertő mossa az agyunkat addig nem."
Gondoltam ezt a hozzászólást válaszra se méltatom, de mégis megkérdezném a bölcs hozzászólót, hogy szerinte mit jelent a liberalizmus, és konkrétan mi a baja vele. Várom kimerítő válaszát! Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!