Fiatalok ti ezt hogy látjátok?
Itthon fogtok maradni havi 66 ezerért dolgozni? vagy inkább mosogattok külföldön 300 ezerért? A kérdés nem provokáció,kíváncsi vagyok a fiatalok véleményére. Én biztos,hogy megyek külföldre,ott kezdem el építeni az életem. 66 ezerrel kitörölhetem a fenekem.
21/F.
Kicsit unalmas, hogy állandóan ezzel a két véglettel jön mindenki: otthon vegetálni vagy külföldön mosogatni. Amerre én élek, ott van magyar fogorvos, ingatlanos, pincér, masszőr, műkörmös, IT szakember, személyi edző, fodrász, irodai dolgozó, autószerelő, szakács, cukrász, fotós, grafikus..... Konkrétan egy embert se ismerek aki mosogatna, biztos van, de a többségnek van rendes szakmája amiből megél (ki jobban ki épphogy, de elvannak).
Mosogatni nem éri meg kimenni sehová csak ha az az alternatíva hogy otthon éhenhalsz, mert emellett a munka mellett - bár nem lehetetlen - irtó nehéz kitörni, itt szakmát szerezni, nyelvet tanulni.... Ha az a terved, hogy külföldön élj, akkor kapd össze most magad, tanuld a nyelvet és a szakmádban szerezz jó alapokat, akkor nem kell tömegszálláson lakva mosogatóként aprópénzt keresni.
66 ezret a 8 általánost, vagy még azt se elvégzők kapnak. 77 ezer a "szakmunkás minimálbér",amit érettségivel is megkapsz. Jelenleg ennyiért dolgozom. Nem megyek ki külföldre,mert nincs miből. Nincs családi háttér,akik segítenének,akár csak a mindennapokban.
Közeli ismerőseink Hollandiában vannak. Kezdetben a Lány 4 órában takarított egy panzióban, a srác 8 órában ugyan ott mosogatott. Havi 1500 eurót kerestek,amiből 700-800 euró a lakhatásra ment.
Azóta a srác abban a panzióban szakács (eredetileg az a végzettsége is), így egyértelmű,hogy többet keres. A lány ugyan úgy takarít 4 órában. Nem tudom,hogy mennyit keresnek most összesen,de a kezdeti "lakókocsi" feelinges lakhelyüket felcserélték egy bérelt családi házra. Vettek egy 10-12 éves fiat bravot, egy használt robogót,egy laptopot. Kb.4 éve lehetnek kint. Magyarországon ezt biztos,hogy nem hozod össze.
Itthon kispanzióban kapnál szakácsként jó esetben netto 150 ezret, takarítónőként (4 órában) vagy 35-40 ezret.
Tehát legjobb esetben is 190-200 körül lenne a havi ebvételed. Egy fajin családi ház 100+rezsinél kezdődik...Tehát a lakhatásod 130-140ezer. Na, a maradék 50-60 ezerből egyél,igyál, szórakozzál, és tegyél félre autóra,robogóra és laptopra. :D Sok sikert.
# 11/17
Magyarkodó,mi?
Hát, te se menj ki ÁMERIKÁÁBA,mert attól a sok csillagos lobogótól,ami a házak oldalán lóg agyhugykövet fogsz kapni. És az a legszörnyűbb,hogy arra büszkék,hogy más nemzet földjén (Irak),mondva csinált indokkal ölik halomra a népet vagy szponzorálják dollár milliókkal izraelt,hogy minél hatékonyabban csinálja az etnikai tisztogatást palesztinában.
Ezekre kellene atomot dobni.
Ha magyarként kiteszel egy magyar zászlót,akkor rögtön: "Fúúúúj, hungarista! Skinhead, meg minden bűbánat az ember." Hát ne b.as.s.z.a már meg a k.u.r.v.a ********, hogy Magyarországon nem lehet az ember büszke arra, hogy magyar?!
Szégyenkezzen az,akinek van miért, fusson az akit kergetnek, rettegjen,akinek van mitől.
19es vagyok
Azt hozzátenném, hogy veled egykorú vagyok és a barátaim, ismerőseim egyike sem 66 ezret keres, pedig nagyrészt borsodi ismerőseim vannak, látszik, hogy életedben nem kerestél még munkát és nem is dolgoztál, max a felajánlott közmunkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!