Fiatalok ti ezt hogy látjátok?
Itthon fogtok maradni havi 66 ezerért dolgozni? vagy inkább mosogattok külföldön 300 ezerért? A kérdés nem provokáció,kíváncsi vagyok a fiatalok véleményére. Én biztos,hogy megyek külföldre,ott kezdem el építeni az életem. 66 ezerrel kitörölhetem a fenekem.
21/F.
A Te döntésed, meg lehet érteni azt is ha mész, azt is ha maradsz. Mindegyiknek megvan az előnye, hátránya.
Nem tudom mi a szakmád, mihez értesz, lehet 66ezerrel kezded, én csak havi 35 -el kezdtem az első főállásomban, de aztán volt amikor egy nap ennél többet kerestem. Szóval kinőheted magad. Itthon is, de kint is. Nagyban függ a hozzáállásodtól, szakértelmedtől, nyelv ismeretedtől, személyiségedtől, családi körülményeidtől.
Általános érvényű igazságot, hogy igen, vagy nem nehéz erre írni.
Ausztriába mennék ki,2 éven belül.
Igazából a fizetés az,ami miatt mennék. Más indok nagyon nincs. Budapesten is ellennék,ha úgy hozná az élet,és a fizetésem is megfelelő lenne. Most nem azért mondom,de nem fogok beparázni,ha külföldön keresnék 300 ezret,itthon meg csak 250-et kapnék.. abból már el tudok mjad lenni itthon is,persze van szakmám,és jó a nyelvismeretem is.
5. vagyok.
Végül is mi a szakmád, azt lehet tudni?
Közel a határhoz lakunk, sokan járnak ki dolgozni innen Ausztriába - én mondjuk nem - van rálátásom. Itt mindenki hazajön minden nap, nem alszanak kint. 1000 euro kb. a minimálbér, erre lehet számítani egy évben 14 -szer. Innen indulsz és ide is érkezel, hacsak nem kőműves, csőszerelő, villanyszerelő vagy, vagy nincs valami normális szakmád. Az ilyen himi humi magyar okj -s szutykok semmit se érnek. Meg ha nem vagy profi a szakmádban, vagy nem tudsz szót érteni velük akkor elküldenek. Jó tudni, hogy az osztrákok nem azt a németet beszélik amit az iskolában tanítanak nálunk, egy borzasztó érthetetlen katyvasz ahogy beszélnek, ehhez sok idő és kitartás kell amire valamennyire megérted. No, ennyi, sok sikert :)
Nem olyan sok az a 300 ezer külföldön se .... Csak itthon fogsz tudni királyként élni pár hétig, de Londonban semmire se elég az a pénz .... Bár ha nem akarsz kimozdulni, akkor elég lehet a vegetálásra.
Szerintem az a gond, hogy minimálbéresként akarsz elérni valamit, holott hiányszakmát kitanulva külföldön és Magyarországon is kitárul előtted a világ. Persze, néha az is elég, hogy vidékről Pestre menj állást keresni, mert lényegesen több lehetőség van a fővárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!