Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért látom azt, hogy olyan...

Miért látom azt, hogy olyan sok közmunkás csak lopja a napot és semmit nem csinál?

Figyelt kérdés
Mi értelme van ennek a felesleges pénzszórásnak az adómból, ha korábban is meg tudta csinálni negyed annyi önkörmányzati munkás és nekik legalább normális fizetést lehetne adni ebből a pénzből.

2014. jún. 30. 18:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Igaz nagyon keveset dolgoznak.

De ki dolgozna többet ennyi pénzért?

2014. jún. 30. 18:16
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Vannak akik szükségletből vannak itt, de nem rossz emberek. Ők vannak kevesen, általában tanultak csak nincs munka. A maradék valószínűleg világ életében semmirekellő volt. Nappal is a kocsma környékén lehet őket látni, meg egyébként is rájuk van írva, hogy éppen megvan a 8 általános vagy valami mondvacsinált szakma.

azt azért nem mondanám, hogy ki dolgozna ennyiért? Akkor senki ne dolgozzon mert mindenkinek kevés a fizetése.

2014. jún. 30. 18:18
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Azért a lófiszf @szért én is ellógnék, amit tudnék.
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Mi értelme? Szebben mutatnak a statisztikák.
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Ha több pénzt kapnának se dolgoznának, mert eleve olyan emberek. Költsék értelmesebb dologra azt a pénzt.
2014. jún. 30. 18:25
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Az értelme állítólag:

Ezzel a következő generációt nevelik rá a munkára, mert ahelyett, hogy azt látná, hogy a szülő(k) otthon van(nak) és a család mégis megél, azt látja, hogy menni kell dolgozni.

Az érelme a gyakorlatban:

A nagy büdös semmi. Akár segélyként is kioszthatnák azt a pénzt, a közmunkások munkáját meg elvégeztethetnék normálisan, kevesebb emberrel, akiket rendesen megfizetnek. A következő generációt nem az fogja munkára szoktatni, hogy látja a közmunkásokat négy órában az árnyékban heverészni, hogy elteljen az a kötelező idő, ami ahhoz kell, hogy ne vonják meg tőlük a segélyt.

2014. jún. 30. 18:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A gyakorlati eredmények valóban megkérdőjelezhetők, de a jogszabályok is behatárolják őket a közmunkások képességei mellett. Piacra árukat, szolgáltatásokat nem termelhetnek, mivel az az EU-ban tiltott állami szubvenció lenne.

A fő cél a foglalkoztatás növelése, a munkanélküliség csökkentése.

2014. jún. 30. 18:40
 8/13 anonim ***** válasza:
58%
Igen és főként ők azok, akik ítélkeznek mások felett és szidják a többi embert. Az a legjobb amikor azt szidják, hogy valaki kimegy külföldre dolgozni aki persze az ők pénzükből tanult. A közmunka meg még véletlenül sem az adózók kidobott pénze.
2014. jún. 30. 18:47
 9/13 anonim ***** válasza:
57%

Egy közmunkás az adófizetőknek 120 ezrébe kerül havonta, míg a külföldi munkások pénzt hoznak:

[link]

A közmunkások is az adófizetők pénzén tanultak aztán azóta is itt élősködnek míg a külföldön dolgozó magyarok ahelyett hogy itt élősködnének nem kevés pénzt hoznak az államnak.

2014. jún. 30. 18:55
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
Mert akik normálisan dolgoznak azok nincsenek szem előtt. Sok helyen az óvodai, önkormányzati dolgozók is közmunkások, mint én. Diplomás közmunkás vagyok, de nem egyedüli a jelenség. Sajnos ma az állami intézményekből kirugdossák az alkalmazottakat és helyükre tanult közmunkásokat vesznek fel, mert így tudnak spórolni. Több minisztériumban és múzeumban is ezt csinálták. Pályakezdőként muszáj volt elvállalnom a közmunkát, mert dolgozni akartam, de egy gazdasági világválság idején nem kapkodnak a fiatalok után. Így legalább szakmai tapasztalatot megszerezhettem. Már kaptam is állásajánlatot, mert felfigyeltek a jó munkaerőmre. Sokszor még túlórázok is, mert szükséges pont annyit kapok mint egy szakmunkás vagy OKJ-s szakképzett, de sokszor többet dolgozok mint egyes köztisztviselő munkatársaim. Gondolom ezt nem igazán halljátok a sajtóból ugye?
2014. jún. 30. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!