Tisztelt közmunkás! Mit választana, munkanélküli segélyt vagy közmunkát?
Kezembe akadt egy ilyen közmunkás elégedettségi kérdőív egyik nap, ahol az egyik kérdés az volt hogy otthon csücsülne-e 22 ezerért egész nap, vagy elmenne napi 8 órában szemetet szedni hőben-fagyban-esőben 50 ezerért?
A különbség a kettő között 28 ezer forint, vagyis egy hónapban 8 órás munkáért ennyit lehet keresni, azaz 175 forintos órabér.
Ön 28 ezer pluszért elmenne közmunkásnak, leginkább szemetet szedni, parkot rendezni?
Nos nekem már nyílt a bicska a zsebembe, de gondolom másnak is. Magyarország jobban teljesít rohadtul, és persze mindenkinek van munkahelye...
Igen Viktorék ezt a megalázó rabszolgabért is munkának számolják el a statisztikában, mert 8 órás.
Csak azt felejtik el hogy ez nem állandó munkahely, valamint hogy lehet még a minimálbért sem megadni egy 8 órás munkára.
Ez a világ szégyene amit itt folyik ebben az országban, lassan már a minimálbér is elfog tűnni, és mindenki közmunkás lesz.
Állami cégeknél bizony van olyan hogy ugyanazon munkára nem vesznek fel valakit bértáblára csak közmunkára, a különbség csak fizetésben van, fele annyit keres egy közmunkás mint egy minimálbéres, ugyan azon munkáért?
Hova süllyedünk már vissza ebben rohadt jól teljesítésben kínai bér színvonalra?
Miért hagyja ezt a megalázó rabszolgatartást a nép?
A világ pofátlansága és szemfényvesztése amit a fidesz csinál és nem csak itt, ezt a sok ember miért nem látja?
Szebb jövőt mindenkinek !
1, szociálisan te sem vagy érzékeny, valamint ezek szerint nem tudod kik mennek közmunkásnak, hogy melyik korosztály.
Szerintem a közmunka egy jó ötlet, hogy valamit csináljon is Lakatos Józsi az ingyen pénzt helyett, de azért még nekik is megalázónak érzem az 50 ezret.
De mondom, állami cégeknél is dolgoznak közmunkások hivatali munkakörben, ezt a dolgot is egy ilyentől tudom, és bizony én is megalázónak érzem, nem dolgozik kevesebbet mint én, de hozzám képest harmad akkora a fizetése és ezt ő is tudja.
Ebben az országban mindenki olyan hú de megalázónak érzi a munkát, akkor nem dolgoz inkább halj éhen.
Mindenkinek volt már olyan munkahelye ahova nem vidáman ment, de mégis kellett ez a felnőtt lét velejárója.
A közmunka akkor lenne elfogadható, ha legalább a minimálbért megkeresnék vele. Így csak rabszolgamunkának lehet nevezni.
A kérdezővel egyetértek, kivétel az utolsó sor, mert a Fidesz mellett a Jobbik sem a szívem csücske. Szavazni sem fogok, mert nem tudom kire. Max. egy kisebb pártra fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!