Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tisztelt közmunkás! Mit...

Tisztelt közmunkás! Mit választana, munkanélküli segélyt vagy közmunkát?

Figyelt kérdés

Kezembe akadt egy ilyen közmunkás elégedettségi kérdőív egyik nap, ahol az egyik kérdés az volt hogy otthon csücsülne-e 22 ezerért egész nap, vagy elmenne napi 8 órában szemetet szedni hőben-fagyban-esőben 50 ezerért?

A különbség a kettő között 28 ezer forint, vagyis egy hónapban 8 órás munkáért ennyit lehet keresni, azaz 175 forintos órabér.

Ön 28 ezer pluszért elmenne közmunkásnak, leginkább szemetet szedni, parkot rendezni?

Nos nekem már nyílt a bicska a zsebembe, de gondolom másnak is. Magyarország jobban teljesít rohadtul, és persze mindenkinek van munkahelye...

Igen Viktorék ezt a megalázó rabszolgabért is munkának számolják el a statisztikában, mert 8 órás.

Csak azt felejtik el hogy ez nem állandó munkahely, valamint hogy lehet még a minimálbért sem megadni egy 8 órás munkára.

Ez a világ szégyene amit itt folyik ebben az országban, lassan már a minimálbér is elfog tűnni, és mindenki közmunkás lesz.

Állami cégeknél bizony van olyan hogy ugyanazon munkára nem vesznek fel valakit bértáblára csak közmunkára, a különbség csak fizetésben van, fele annyit keres egy közmunkás mint egy minimálbéres, ugyan azon munkáért?

Hova süllyedünk már vissza ebben rohadt jól teljesítésben kínai bér színvonalra?

Miért hagyja ezt a megalázó rabszolgatartást a nép?

A világ pofátlansága és szemfényvesztése amit a fidesz csinál és nem csak itt, ezt a sok ember miért nem látja?

Szebb jövőt mindenkinek !

2014. márc. 27. 19:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én tartós munkanélküli vagyok, diplomával. A statisztikában nem szerepelek, mert be sem jelentkeztem, éppen a közmunka miatt. Félreértés ne essék, nekem nem a munka a büdös, mert a végzettségem alatti munkákat is elvállalnám átmenetileg, ha lenne mit. Még takarítónak sem kellek. 40 éves vagyok, hiába kell még 25 évet dolgoznom, és diploma után csak 15 tudtam, tehát több, mint a fele még előttem van, de öregnek tartanak.

És nem, nem fogok minimálbér alatt dolgozni. Ez megalázó.

Inkább elhúzok innen a nyáron. Inkább takarítok inkább pl. Londonban, de nem fogok utcát seperni 30 ezerért. Röhej a köbön!

2014. márc. 28. 15:34
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek a kérdezővel. Én sem értem, hogy ezt hogyan lehet megtenni. Néhány "hőbörgővel" közölném, hogy parkosító közmunkán ezért a kevés pénzért kortól és nemtől függetlenül képesek 8+1 órában végkimerülésig dolgoztatni az embereket. Miközben annak a munkavégzésnek alig van értelme. A +1 óra azt jelenti, hogy le kell állni a szüneteket. Én fiatal vagyok és korábban még én sem bírtam elviselni. (Egyébként tanult ember vagyok érettségivel.) Azért a kemény fizikai munkáért még a szakképesítést nem igénylő mivolta ellenére is több pénzt kéne szolgáltatni a kultúrális programhoz képest. Egyébként a kultúrális közfoglalkoztatást nem tartom rossznak. Tehát amennyiben a kérdőívben erre lehet érteni a dolgokat vagy a végén belefogalmazásra kerül, akkor nyílván arra szavazok.
2014. ápr. 10. 12:17
 23/25 A kérdező kommentje:
Tegyük hozzá hamarosan a közmunkásokat is "leépítik" majd, Vitya megnyerte a választást, most már felesleges terhek csak.
2014. ápr. 11. 01:20
 24/25 anonim ***** válasza:

A 19-es válaszoló véleményével teljesen egyetértek, kivéve egyet:

"Azt szeretem hogy mintha csak a nagy falu (Budapest) létezne... Le kéne menni "vidékre" és ott osztani az észt hogy csak aki nem akar az nem dolgozik"

Én bár fővárosi lakos vagyok, de nagyszüleim és anyám vidékiek. Nem szeretem azt, ha a főváros és a vidék ellenségek lennének. Különösen a munkanélküliség ügyében nem értek egyet ezzel a témával, mert bár tény, hogy Budapesten némileg könnyebben lehet munkát találni, valamennyire a szociális rendszer is TALÁN jobban működik, (hogy pontosabban fogalmazzak, biztos, hogy vannak helyek, ahol százszor rosszabbul, de vannak, ahol talán jobban). Én úgy gondolom, hogy a különböző településtípusoknak különböző problémáik vannak, amiket különböző módon lehet legalábbis kellene orvosolni. Természetesen megértem a kilátástalan helyzetű vidékiek elkeseredettségét éppúgy, mint az ugyanilyen helyzetben lévő fővárosiakét is.

2014. jún. 13. 21:11
 25/25 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem, és nem mennék el közmunkásnak. Már csak azért sem, mert a (Fizikai) közmunkához egészségügyi alkalmassági kell. Na én pont ezt az egészségügyi alkalmasságit nem kapom meg. Hogy miért, azért mert 53%-os össz-szervezeti egészségkárosodásom van. Magyarán 53%-os rokkant vagyok. Emiatt nem adják meg az egészségügyi alkalmasságit. Épp ezért nem mennék el közmunkásnak.
2015. nov. 18. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!