Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tisztelt közmunkás! Mit...

Tisztelt közmunkás! Mit választana, munkanélküli segélyt vagy közmunkát?

Figyelt kérdés

Kezembe akadt egy ilyen közmunkás elégedettségi kérdőív egyik nap, ahol az egyik kérdés az volt hogy otthon csücsülne-e 22 ezerért egész nap, vagy elmenne napi 8 órában szemetet szedni hőben-fagyban-esőben 50 ezerért?

A különbség a kettő között 28 ezer forint, vagyis egy hónapban 8 órás munkáért ennyit lehet keresni, azaz 175 forintos órabér.

Ön 28 ezer pluszért elmenne közmunkásnak, leginkább szemetet szedni, parkot rendezni?

Nos nekem már nyílt a bicska a zsebembe, de gondolom másnak is. Magyarország jobban teljesít rohadtul, és persze mindenkinek van munkahelye...

Igen Viktorék ezt a megalázó rabszolgabért is munkának számolják el a statisztikában, mert 8 órás.

Csak azt felejtik el hogy ez nem állandó munkahely, valamint hogy lehet még a minimálbért sem megadni egy 8 órás munkára.

Ez a világ szégyene amit itt folyik ebben az országban, lassan már a minimálbér is elfog tűnni, és mindenki közmunkás lesz.

Állami cégeknél bizony van olyan hogy ugyanazon munkára nem vesznek fel valakit bértáblára csak közmunkára, a különbség csak fizetésben van, fele annyit keres egy közmunkás mint egy minimálbéres, ugyan azon munkáért?

Hova süllyedünk már vissza ebben rohadt jól teljesítésben kínai bér színvonalra?

Miért hagyja ezt a megalázó rabszolgatartást a nép?

A világ pofátlansága és szemfényvesztése amit a fidesz csinál és nem csak itt, ezt a sok ember miért nem látja?

Szebb jövőt mindenkinek !

2014. márc. 27. 19:48
1 2 3
 11/25 T-55 2.0 ***** válasza:
84%
Szavazzatok a kicsi Maradónára,és lesz ez még rosszabb is.
2014. márc. 27. 20:36
 12/25 anonim ***** válasza:
10%
A Jobbik majd a közmunkásokból csendőrt csinálna. Ugyanúgy fillérekért. Kecskére káposztát.
2014. márc. 27. 20:44
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

Azt kifelejtetted, hogy a munkanélküli segély 3 hónapig jár, tehát teljesen kiszolgáltatottá válik aki az utcára kerül.

Mondjuk ebbe annak a sok nagyokosnak kellene belegondolnia, aki jelenleg azt gondolja a hozzászólók közül, hogy a közmunkás egy állat, aándékkal válik azzá....

22.800 ft-ot választanám.

2014. márc. 27. 21:19
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

"Ebben az országban mindenki olyan hú de megalázónak érzi a munkát"

A bért, szövegértéském, a bért!

2014. márc. 27. 21:25
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
.
2014. márc. 27. 21:44
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Elmennék közmunkára,de csak normális munkára,utcát seperni,meg szemetet szedni nem,ettől egy kicsit azért tanultabbnak tartom magam,bár igazság szerint ha nagyon meg lennék szorulva még azt is megcsinálnám,de úgy hogy a férjem viszonylag jól keres,nem aláznám magam azért a 25 ezer többletért.
2014. márc. 27. 21:48
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

egyiket se napi 8 órás munka hely kell legalább minimál bérért 50 ezer messze van ettől

amúgy kérdező a közmunka program súlyos pénzekbe kerül az közös kasszából és senkinek nem kerül töle jobb helyzetbe

2014. márc. 27. 23:55
 18/25 A kérdező kommentje:

Én arra lennék kíváncsi, hogy lehet még a minimálbért is így kijátszani, amikor direkt rákérdeztem erre, azt mondták azért mert az közmunka.

Mondtam is hogy nekem a közmunka azt jelenti hogy valaki ingyen csinál valamit a köz javára. És ha ez 8 órás munka, miért nem lehetne legalább a legalja betanított munkás fizetést megadni érte. Amiből legalább az éhen haláshoz lenne kevés, mert nettó 50ből 1 ember 1 garzonban sem tudja magát eltartani.

Erre azt mondták hogy mivel ez közmunka, ezért nem jár minimálbér.

Jó oké, de aki irodai dolgozó akkor az miért is keres 50et, amikor gyakorlatilag ugyan azt csinálja mint egy szakképzett dolgozó bizonyos helyeken, csak fele annyiért?

Hát arra meg azt a választ kaptam, hogy az ilyen ember 1 a 100ból örüljön hogy ilyen helyet kapott és nem a szemetet kell szedegetnie.

Ezután már idegesen vissza kérdeztem hogy akkor holnaptól állambácsi ezek szerint megteheti hogy kirúgja az összes általa finanszírozott közintézményből az embereket, majd visszaveszi őket közmunkára, elvégre ha valaki iskolában,hivatalban,eü-ben dolgozik, az is a közért van, csak ezentúl még azt a röhejes minimálbért sem kell kifizetni, mert ezek szerint még a minimumnál is van alább Orbanisztánban?

Nah hát gondolhatjátok hogy erre mély kuss volt a válasz.

Egyébként még annyit hogy bérletet sem fizetnek nekik, tehát ha azt nézed már csak 18ezert keres valaki.

Na most 18 ezerért megéri minden nap reggel 6ra becammogni és a szemétben turkálni?

Komolyan mondom tiszta Kína.

Ennyi pénzért nem éri meg megmozdulni, ha csak ülök otthon nem eszek, nem iszok, ellenben a szemét szedés azért az mozgás, oda kell a kaja.

Persze annyi még mellette szól hogy fizetik a tb-t, na most ilyen abszurd országban ahol kitalálta vezérünk hogy visszamenőlegesen beszedik a tb-t még attól is aki igénybe sem vette az amúgy katasztrofális szolgáltatást, hát komolyan mondom...

Mindez szerintem arra volt jó hogy Viki elmondhassa hogy ennyien dolgoznak, najah külföldön és közmunkásként igen... Így persze hogy csökken a munkanélküliek száma ha a külföldön dolgozókat meg a közmunkásokat is beleszámolják a rendes 8 órásba.

Ilyenkor jön vissza mindig a kérdés, hogyha 8 órás munka, miért is csak 50?

Ez kell nektek fideszesek akkor hajrá, csak ha esetleg ti is belekerültök ebbe a helyzetbe, már késő bánat lesz.

2014. márc. 28. 00:56
 19/25 anonim ***** válasza:
26%

Nos hogy tiszta legyen a kép: a kérdés rossz, ugyanis a 22.800 ft az nem munkanélküli segèly hanem szociális segély, aminek nézzetek utána kiknek jár és milyen feltételekkel. Szörnyülködjetek rajta.

Közmunka: éljen, pl 9 hónap közmunka után egy hónap munkanélküli segély jár, aminek az összege a közmunkabérnek nem tudom hány százaléka. Hangsúlyozom, 9 hónap közmunka után egy hónap munkanélküli segély! Plussz a tb is csak 40 vhány napig èl, tehát utána saját magának kell fizetnie. Hogy miböl az senkit nem érdekel. Tehát: de jó, van kõzmunka x hónapig, utána meg valszeg rengeteg hónapon keresztül semmi! Azt szeretem hogy mintha csak a nagy falu (Budapest) létezne... Le kéne menni "vidékre" és ott osztani az észt hogy csak aki nem akar az nem dolgozik. Az ilyeneknek kívánom hogy ha marad az Orbán kormány, akkor szippantsa be öket is a közmunka mert az átlag munkavállalóra ez vár: kirúgni az állásából, majd visszavenni uoda közmunkásnak. Egyesek szociàlis érzékenysége jóval a nulla alatt van.

2014. márc. 28. 07:31
 20/25 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok: ugye bevezették a kultúrális közmunkát ahol a fizetésnél beszàmítjàk a végzettséget. Csakhogy: ez pofàra megy, ugyanis ha senkinek a senkije vagy, hiába van végzettséged, beraknak a 8 általánosok közmunka programjába. Nézzetek utána. Ennyi.
2014. márc. 28. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!