Ha a médiában Magyarországon egyenlő feltételek lennének, akkor a választást simán nyerné meg a Jobbik?
"4 év múlva kormánypárt lesz"
4 év múlva már nem is lesznek.
Király, hogy én válaszoltam egyedül a kérdésre és a linken látható felmérésre.
És meg is cáfoltam, hogy értelme lenne.
Egyszerűen két olyan dolgot hasonlítottak össze, ahol kijön a Jobbik fölénye.
Nem reprezentatív és nem is tükrözi a valóságot!
Ha a Jobbik nagyobb arányban jelen lenne a médiában, akkor valószínűleg csökkenne a népszerűsége, mert az emberek megismernék.
Jelenleg nagyon sok embernek csak egészen bizonytalan sejtései vannak arról, hogy micsoda a Jobbik. Ózd, Kazincbarcika, Miskolc stb. szegény negyedei tömegesen szavaztak a Jobbikra 2009. júniusában, és nem ezek a szavazók azok, akik a jobbikos internetes oldalakat bújják. Ők annyit tudnak a Jobbikról, hogy "új párt" és "biztos más, mint a többi", na meg "utálja a cigányokat". Ők azért szavaznak a Jobbikra, mert csalódtak a kormányban, de a Jobbik jóvoltából van ellenzéki párt, amire tudnak szavazni (a Fidesz elleni gyűlöletre 10-15 év alatt alaposan beidomította őket az MSZP, amire eddig szavaztak).
Az, hogy ki népszerű az interneten, az gyakorlatilag annyit jelent, hogy ki népszerű a középiskolások (és kisebb mértékben az egyetemisták) körében. Az USA-ban pl. az internetes szavazásokat az elnökválasztás előtt gyakran Ron Paul nyerte, ő volt az interneten az abszolút kedvenc. A valóságos népszerűsége 3-5% körül volt. Legtöbb rajongója nem volt szavazásra jogosult.
A Jobbik ismertsége egyébként mindenképpen emelkedni fog, és ez majd szépen be is határolja a népszerűségét. Amíg nem ismerik, az emberek mindenfélét beleképzelnek a Jobbikba. Aztán megtudják, milyen, és a nagy szerelem elmúlik. Eddig minden választáson szerepelt 1-2 "csodapárt", ami azt próbálta meglovagolni, hogy "új párt" és "más, mint a többi". Ilyen volt pl. a Centrum Párt és a MIÉP. Ma egyik sincs sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!