Ha a médiában Magyarországon egyenlő feltételek lennének, akkor a választást simán nyerné meg a Jobbik?
a médiában egyenlőek a feltételek. és demokrácia van.. amit a jobbik sérelmez, hogy neki nincs annyi pénze reklámozni és propagandát csinálni, mint a koránypártoknak vagy a fides-nek.
ez nem a média hibája, nem is a jobiké. ez inkább az "ilyen az élet és a piac diktál" kategóriákba fér bele..
a kérdésedre a válasz, szerintem 20% fölé akkor sem mennének ha övék lenne egy nagy nézettségű Tvcsatorna, mert az emberek a szélsőségesebb pártokat kb ilyen arányban támogatták eddíg ( lásd kommunista párt első még demokratikus választásokon 17%) ami egyébként nem kevés, de önmagában kevés a kormányalakításhoz.
a kérdésedre a válasz, szerintem 20% fölé akkor sem mennének ha övék lenne egy nagy nézettségű Tvcsatorna, mert az emberek a szélsőségesebb pártokat
Az ellentmondás ott kezdődik hogy a Jobbik nem szélsőséges!
Ezt pontosan a média sugalmazza, és már itt táptalajt ad egyfajta megcímkézésnek.
Maga ez a címke egy gát a tömegpárttá alakulásnak a lehetőségében.
Egy pro és kontra állapotot szeretne a ma hatalmon lévő politikai elit kialakítani, hiszen nekik nem érdekük hogy helyet szorítsanak egy harmadik erőnek a politikai palettán!
Pro és kontra azért mert, vagy nagyokat mond és figyelemfelkeltő módon a Jobbik és a kijelentése alapján kerül a médiákba, vagy elmondja a véleményét és a média oda sem szagol!
Természetesen a parlamentbekerülés sok mindent megváltoztat, és kifog derülni hogy a Jobbik egy radikális, tabuk nélküli, és szókimondó párt, de nem szélsőséges.
Természetesen elkerülhetetlen hogy kialakuljon a Jobbik politikai szerepe, hiszen a „ rendszervarázsló” pártok már lassan kihazudták magukat a parlamentből, és bár ideig óráig fenn lehet tartani a két pólust, de most a kettőből az egyik meggyengült és nem akarnak az emberek ismét egypártrendszert ! Illetve egy új szemléletet megfogalmazó párt is hiányzott.
Ha a Jobbik képes lesz a parlamentbe, aktív és konstruktív lenni, nem veszítve el a határozott tabuk nélküli, és válaszokat is adó politizálását akkor stabl
20-30% os támogatottságú párt lehet a következő ciklusban. Az pedig hogy 2014 ben hogy szerepel, még nagyon messze van!
A jövő?attól függ hogy gyorsan ki tudunk-e lábalni a válságból,ha igen akkor a Jobbik el fog tűnni a süllyesztőben.
Ez is egy hatalmas tévedés!
Az odáig ok hogy a vállság besegített a Jobbiknak hogy teret nyerhessen!
De a 2010-2014 es ciklusban már a szereplés lesz a meghatározó nem a pillanatnyi helyzet!
Demagógia azt feltételezni, hogy ha jól szerepel akkor nem nő a bázisa, ahogy az is hogy ha semmit nem csinál akkor 2014b ismét bejut!
A te feltevésed az elfogultság jellemzi és nem a józan gondolkodás!
Ilyen felméréseket bárki tud csinálni, és teljesen más eredményt lehet belőle kapni.
Például én kipróbáltam:
Index becsült értéke: 806 millió forint
Kuruc.info becsült értéke: 196 millió forint
Tehát az emberek jobban vevők a "liberális" médiára, mint a szélsőségekre.
második vagyok.
az hogy ki mit tart szélsőségesnek az a saját szívügye. ergo SZUBJEKTÍV. tehát ha ezekután te leoltasz valakit, azért mert mást gondol mint te, és el is meri mondani a véleményét, akkor az már közelebb áll a szélsőségek viselkedéséhez mint a radikális gondolkodáshoz.
normális választ kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!