Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a médiában Magyarországon...

Ha a médiában Magyarországon egyenlő feltételek lennének, akkor a választást simán nyerné meg a Jobbik?

Figyelt kérdés
[link]
2010. jan. 5. 09:37
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Azt hiszem kicsit félreértettél, persze ez egy valós adatokat közlő, hiteles honlap. Ehhez kétség sem fér, én csak azt mondtam, hogy ez olyan, mint a statisztika. Attól függően, hogy mit hasonlítunk össze mivel, ki lehet belőle hozni teljesen más végkövetkeztetéseket is.

Ebben igazad van!

De a statisztikák épp így keletkeznek, csak szélesebben értelmezett adatgyűjtési módszerekkel. Az egyikbe ez az erősseb a másikba meg amaz, és az átlag jelöli valahol az igazságot.

Bár azokat is manipulálják, csak nem tudják nagymértékben mert többen vannak és elhiteltelenednének!

2010. jan. 5. 13:22
 22/34 A kérdező kommentje:

12:43 vagyok. Ha lenne egy kis eszed, vagy legalább hajlandóságod arra, hogy meghallgass más véleményeket, vagy utánaolvass dolgoknak más szemszögből. Nem vádaskodtam, hanem válaszoltam a kérdésre és meg is indokoltam.

Ez volt az utolsó, hogy megpróbáltam Jobbikossal vitatkozni, azoknak mondom akik még kitartanak, hogy rohadtul felesleges. A vége úgy is az, hogy a) zsidó vagy b) agymosott vagy.

De azt mond meg, hogy most mit írjak erre a válaszra?

„Ha lenne egy kis eszed” De értsétek meg hogy ha nagymamám sárga lenne és hosszú akkor villamos lenne! Ugyan az a kategória!

„A vége úgy is az, hogy a) zsidó vagy b) agymosott vagy.” Előre megjósolod, hogy neked igazad van mert nem is lehet más, mert te egy magasabb értelmi civilizációt képviselsz, és amiért még sem érvelsz arra ez az ok!

Te nem zsidó vagy lés ha az vagy az sem érdekel. Hanem egy demagóg valaki, aki nem képes alátámasztani érvekkel a médiából csent demagógiákat. De sajátosan a másikban keres olyan indokokat, amik szintén alaptalanok, viszont a válaszadás megtagadására éppen alkalmasak!

Nem akarlak megbántani de rövidebb lett volna néhány példát illusztrálni, mint ezt a sok demagógiát ide csorgatni. Lehet hogy ez a szöveg a gyengébb értelmi képességekkel megáldottakkal szemben meg áll, de nálam csak téged minősít!

2010. jan. 5. 13:34
 23/34 A kérdező kommentje:
2010. jan. 5. 14:04
 24/34 anonim ***** válasza:
89%

második vagyok...

"De szerinted mitől is szélsőséges a Jobbik? A retorikán kívül, hiszen az csak a média miatt kell, mert egyszerűen vagy ilyen a retorika, vagy nincsen a hírek közelében sem!"

ez egy nagyon hosszú kifejtés lenne, és ezt nem szivesen tenném meg ezen az oldalon(egyéb okok miatt), plussz most igaziból nincs is túl sok időm(vizsgaidőszak), de szivesen kifejtem neked a véleményem e-mailben egyszer ha gondolod.

előre annyit, hogy csekély jogi, közgazdaságtani és politológiai tudásom birtokában ugy érzem, hogy a kijelentéseik sértik a jóhiszemű joggyakorlás elvét, és egy csomó embert.. (pl az én magyarság-tudatomat sérti egy oylan kijelentés, hogy 'aki igy meg így gondolja, az hazaáruló..' és a kuruc.info-n gyakoriak az ilyen megnyilvánulások... szerintem mindeki azt gondol mond amit akar, amíg mást ezzel meg nem sért, vagy kárt nem okoz..)

az hogy láják a problémát nagyon jó, de önmagában nem elég.. épp tegnap halgattam végig az öszödi beszédet, abban is erről beszél Gyurcsány.. hogy ők is látják a problémákat.. csak nem tudnak ellene tenni, mert mindenkienk fájna...

nem tetszik az sem, hoyg a jobbik azt éreztetni, hogy ha őket megválasztják, akkor mindekinek jó lesz.. ez nem igaz. ahoz hogy fejlődjünk, mindekinek áldozatokat kell hozni. ez a rendszer így fenntarthatatlan.. ezt minden vezető tudja.. a megváltoztatásának viszont akkora a társadalmi és egyéb költsége, hogy egyik kormány sem merte bevállalni.. (mert egyenlő azzal hogy őket a nép nem fogja megválasztani legközelebb.. pedíg hosszútávon az a döntés lenne mondjuk a jobb..)

csak hogy egy helyi példát mondjak.. Mosonmagyaróvári vagyok.. egy közeli erdőgazdaság privatizációja kapcsán a helyi jobbik a kommunisátkat nevezte meg bűnösnek.. én viszont biztos forrásból tudom hogy ki ellen folyik az eljárás az ügyben.. nem kommunista... egy sima vállakozó.. semmi köze a politikához..

hú ez most hosszú lett... ha érdekel a véleményem a többit e-mailben..

2010. jan. 5. 14:08
 25/34 A kérdező kommentje:

második vagyok...

"De szerinted mitől is szélsőséges a Jobbik? A retorikán kívül, hiszen az csak a média miatt kell, mert egyszerűen vagy ilyen a retorika, vagy nincsen a hírek közelében sem!"

ez egy nagyon hosszú kifejtés lenne, és ezt nem szivesen tenném meg ezen az oldalon(egyéb okok miatt), plussz most igaziból nincs is túl sok időm(vizsgaidőszak), de szivesen kifejtem neked a véleményem e-mailben egyszer ha gondolod.

Látod ez a baj!

„lőre annyit, hogy csekély jogi, közgazdaságtani és politológiai tudásom birtokában ugy érzem,”

Ezt mi alapján gondolod?

200fös kabinetje van, egyetemi docens és tanár közgazdászokkal többek között!

Az hogy az elmúlt években csak egy bizonyos közgazdasági felfogás akart érvényesülni, nagyon kevés sikerrel, az nem azt jelenti hogy más nem létezik vagy nem lehet hasznosabb!

Írtál itt 30 mondatot, de elég lett volna 5 öt amiben leírod, hogy mi a megvalósíthatatlan!

Ez a nagy eltérés a felfogásunkba!

Hogy én megértem azt a tényt hogy a tőkeerős USA liberalizált piaca számára a legkedvezőbb még a mai válság ellenére is a neoliberalizállt modell, de azt is tudom hogy a mi potenciánknak nem megfelelő! Egyszerűen nincs meg hozzá az adottságunk.

Miért van az hogy én minden pártnak elolvasom amiket ígér, és leszűrve a tapasztalatokat látom azokat az elveket a Jobbikban amik átrendeződést okoznak, és nem a zsidók érdekelnek!

De a világ legjobb közgazdásza sem ér 1 FTt sem, ha megvan kötve a keze, és én a Fideszbe pld nem a hozzáértést hiányolom, hanem látom azt az elkötelezettsége ami minden normális és célratörő megoldást lehetetlenné tesz! És csak annyit érünk el vele hogy 15 év múlva ismét át kell alakítani mindent, mert az út akkor sem lesz járható!

2010. jan. 5. 14:38
 26/34 A kérdező kommentje:

Még egy apróság!

A volt szoc k-eu s országoknak nem létezik stabil , és állandó közgazdasági modell!

Pld

Amikor alacsonyak voltak a bérek, akkor megfeleltek az összeszerelő üzemek, de tudomásul kell venni hogy ha nem Kínával akarunk versenyezni ahol egy kg kenyér 50Ft, akkor válltani kell. Vagy is már 2002 ben kellett volna, mert azóta épül le a versenyképességünk, hiszen az európai mivoltunknak köszönhetően van egyfajta organikus fejlődésünk is.

Amit kibírt gazdálkodni az adott rendszerek mellett az ország az a 100 napos program mellett is csak ezt az organikus fejlődést tudta biztosítani, de nyugat felé egy lépést sem tudtunk tenni.

Ha nem nyúlunk hozzá a tőke irányában elkerülhetetlen konfrontációk árán is akár, a multikhoz, a bank rendszerhez, akkor semmit nem csináltunk csak ismét megszorongattuk a társadalmat, mert amit a szoc rendszerből nyerhetünk csak kevés időre jelent előnyt, de nem valódi gazdasági modellt.

Persze mondhatod hogy én vagyok a demagóg, de sajnos én nem a közhelyszerű párt szózatokból merítem az álláspontomat, hanem ezekből:

www.uti.bme.hu/data/segedanyag/90/12.eloadas_084501.pdf

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek ugye nem Jobbikos oldalak, tanulmányok?

Még is mind egyfelé mutat, ha képes vagy értelmezni!

2010. jan. 5. 14:56
 27/34 anonim ***** válasza:

kedves kérdező.. második vagyok. azért nem akartam kifejteni, mert nem szeretem azt halgatni hogy fel leszek akasztva (másoktól sem.. lásd pár válasszal alőrébb)

énis elolvastam a pártok programját.. a jobbikét is.. és nem értek vele egyet. errről lehetne vitatkozni, de az, hogy ha valaki nem ért egyet akkor rögtön demagóg agymosott zsidóbérenc lesz (hiába fogod azt mondani hogy nem mondtál ilyet, a nemzeti érzelmű (szélsőjobb) mésdia ezt mondja.. és ez nagyon zavar egy csomó embert.. lehet hogy a jobbik követői a leghangosabbak, de attól még sok az olyan ember is aki nem szol vissza és magában elrendezi annyival hogy ugysem szavazok rátok..

erről ennyit.

2010. jan. 5. 15:30
 28/34 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo... Igazi Marxista vagy! Gratulalok!
2010. jan. 5. 16:22
 29/34 A kérdező kommentje:

Kedves kerdezo... Igazi Marxista vagy! Gratulalok!

Miért is? Miből következik?

2010. jan. 5. 17:01
 30/34 anonim ***** válasza:
A Jobbik nem szélsőséges párt, a szélsőséges pártok most ülnek (még) a parlamentben.A jobbik radikális,jobboldali párt és az egyetlen normális párt kb.Ha a tv-ben,médiában egyenlő feltételek lennének tuti nyerne most a Jobbik.A korrupt,magyarellenes,jobbikellenes,fasisztázó médiának hála az emberek javarésze még mindig nem ismeri a jobbik programját vagy egyszerűen elhiszik azt amit mondanak róla hogy náci,fasiszta.De amint bekerül a Jobbik a parlamentbe,megfogják jobban ismerni, és nem kizárt hogy 4 év múlva kormánypárt lesz.
2010. jan. 5. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!