Mit jelent a forradalom és mit jelent az ellenforradalom és amennyiben van akkor mi közöttük a különbség?
'56 példáján bemutatva:
Forradalomnak hívták az '56 októberében történő cselekményeket a komcsiellenesek, mert úgy vélték, megdönthetik azt a diktatorikus rendszert.
Ellenforradalomnak nevezték a begyöpösödött, vérbeli komcsik az '56-os eseményeket, mert ők úgy gondolták, a valódi forradalom egy folyamatos cselekmény, amit ők maguk csinálnak azzal, hogy elhozzák a kommunizmus áldásait más nemzetekre, ezzel pedig erősen ellenkezett '56, így hát forradalom .... ellen..... ellenforradalom!
Picit"zavaros"a 11-es Tisztelt válaszoló válasza(vagy csak én nem értem...)mindenesetre sokkal egyszerűbben is megfogalmazható a válasz.
Illetve...tulajdonképpen jó a válasz egy bizonyos szempontból. Kommunistaellenes szempontból.
De összességében mégsem jó.
Egyébként az is érdekes kérdés lehetne hogy amit az elnyomottak forradalomnak neveztek azt az elnyomók minek nevezték?
Illetve a két tábor az ellenforradalmat minek nevezte?
Jó...tudjuk hogy a kommunisták az ellenforradalmat ellenforradalomnak nevezték.
De akik nem voltak kommunisták?
Ők az ellenforradalmat minek nevezték?
Ezt is jó lenne tudni...
Szóval a fenti kérdésemre(Mit jelent a forradalom és mit jelent az ellenforradalom és amennyiben van akkor mi közöttük a különbség?)még mindig nem jött olyan válasz ami elsőosztályú-megcáfolhatatlan válasz!
Szerintem...
Muszáj vagyok a fenti kérdésre a hajszálpontos választ jómagam megadni ha már égen-földön senki sem képes rá...
Létezik egy"megbonyolított"válasz és létezik egy olyan ami józan paraszti ésszel van megfogalmazva.
Ki-ki habitusának megfelelően kiválaszthatja a neki megfelelőt.
A"megbonyolított"válasz:
A forradalmat az elnyomott osztályok"belülről"kezdeményezték és vívták meg az elnyomó osztályok ellen míg az ellenforradalmat az adott forradalom után létrejövő gazdasági és tárasadalmi rendszer ellen"kivülről"próbálták megdönteni az adott forradalom után elűzött elnyomó osztályok képviselői.
A józan paraszti ésszel megfogalmazott válasz:
A forradalmat az elnyomottak kezdeményezték és vívták az elnyomók ellen míg az ellenforradalmat az elnyomók kezdeményezték és vívták az elnyomottak ellen.
Ezen két ugyanazt jelentő válasz a helyes a fenti kérdésre. Minden más válasz hamis vagy csak részigazságokat tartalmaz.
"Az ellenforradalom politikai, társadalomfilozófiai fogalom, amely forradalmakkal való szembefordulást jelenti"
Ott az 56-os forradalom. Ott voltak forradalmárok, akik szabadságot akartak, viszont voltak ellenforradalmárok is, akkor ezt ellenezték, ergo a másik oldalon álltak.
De olyanról is hallottam, hogy a forradalmárokat próbálták, ellenforradalmárokként beállítani, egy biztos, amit idéztem, az az igazság! :)
"Látod, kedves Lumpenproli, ezért nem fogtok ti újra hatalomra kerülni soha, mert a legtöbb kommancs olyan kötekedő, irritáló szerencsétlen, mint amilyen te is vagy."
?
Elgurult a gyógyszered vagy mire fel ez a"kirohanás"...?
Volt egy kérdés amire a pontos választ senki sem volt képes leírni(vagy nem akarták...)én pedig kulturált módon megválaszoltam a saját kulturáltan feltett kérdésemet...
Te pedig nekiállsz"kirohanni"...
Tőlem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!