Lesz Trianon-emlékmű és emléknap?
Valamely napilapban olvastam nemrég, hogy a Fidesz ígéretei között van többek között egy budapesti központi Trianon-emlékmű megépítése.
No, akkor lesz ebből valami és mikor? Mert ugye az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó - még az álhazafi Fidesz részéről is, amely "összetartozás napjával" bohóckodja el a trianoni gyásznapot.
Jó lenne, ha ez a Trianon-emlékmű valóban grandiózus lenne, ahol pl. a külföldi delegációk leróhatnák kegyeletüket a magyarság legnagyobb tragédiájára emlékezve, mint mondjuk Izraelben a Holokauszt-emlékközpontban.
Áh.Ezek atlantisták, nem fognak (mernek) ilyesmit építtetni.
Mellesleg, a Fidesz nagyok sok mindent ígért már....
VAN Trianon-emléknap.
Az egyik első dolga volt a fidesznek, hogy az MSZP által oly sokáig vérre menően tiltott Trianon- illetve országszétesés-megemlékezést törvénybe foglalja pirosbetűs ünnepként. Talán az egyetlen hasznos cselekedetük, amióta kormányon vannak.
Találtam Trianon-emlékművet is, egész pofás lett. Ősszel, ha majd járok Békéscsabán, viszek rá koszorút.
#2.: Érdekes, én nem tudok arról, hogy piros betűs ünnepnap lenne Trianon gyásznapja - akarom mondani ez az "összetartozás napja" nevű maszatolás - , mint ahogy valóban volt a két világháború között.
Az emlékművet meg nem valami eldugott helyre kéne építeni, hanem frekventált helyre, hogy mutassa a világnak és önmaguknak, hogy nem felejtünk és nem nyugszunk bele az országcsonkításba.
ma 20:19
De, az, viszont természetesen nem munkaszüneti nap. A kettő nem ugyanazt jelenti, de ezt nyilván te is tudod.
Emlékmű: a nyakam rá, hogy nem csak Békéscsabán van, és most így utólag szégyellem is magam, hogy eddig erről se tudtam. A kérdésedből ítélve neked sem volt fogalmad róla. Mindjárt ránézek, hol van még emlékmű.... ha találok még, beírom ide válaszba.
ma 20:25
Az, sajnos... XD
Látod, hogy ezen is hogy kiakadnak a zsidók. Amúgy szerintem a fele fizetett provokátor.
#5.: van sok helyen az országban, de egyik sem olyan méretű, hogy pl. külföldi turistáknak is megakadjon rajta a szeme, és megkérdeznék, hogy mit is akar ez jelképezni, mit jelent "Trianon" nekünk, magyaroknak. Mert sajnos nem összetartozást, az biztos.
Szomorú, hogy még mindig nem kezeli a helyén ezt a kérdést a társadalmunk tekintélyes része.
"de egyik sem olyan méretű, hogy pl. külföldi turistáknak is megakadjon rajta a szeme,"
Békés eléggé frekventált hely, az összes erdélyi meg szerbia területére elcsatolt magyar gyakran jön haza Békéscsabára. Szerintem jól esik nekik, hogy ott van.
Most már frankón leugrom oda a nyáron, és megnézem jobban is.
"magyar gyakran jön haza Békéscsabára."
*mmint nyaralni, ezt elfelejtettem odaírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!