Viktor miért nem íratta ki a népszavazást atomerőmű ügyben?
Akkor mondhatta volna: Én vagyok viktor az igazságos! Én vagyok a nép megmentője, és nem is vagyok diktatórikus!
(A szavazás eredményét persze nem figyelembe véve, nyomulva a saját feje után...)
ma 20:31
Hagyd, én már leírtam neki párszor, hogy a "válasza" minden, csak nem válasz a feltett kérdésre, de teljesen nyilvánvalóan sz.arik bele. Ennyit tud, mint a kakukk, elismételni az ostobaságot százszor.
Kedves utolsó!
Én nem fogok belemenni jogi magyarázatokba, nem is tehetem, nem vagyok jogász. A kérdés konkrétan az volt, hogy miért nem ír ki Viktor népszavazást? Erre a válasz az, hogy az általam linkelt határozatában az erre illetékes szerv szerint, valamint Áder véleménye szerint erre nincs lehetőség. Velük lehet erről vitatkozni, velem nem érdemes. Amíg az NVB határozatát meg nem semmisítik, addig ez a hivatalos állásfoglalás.
Az, hogy politikai hovatartozásától függően ki mit gondol a kérdésről, az persze más téma, de a kérdés nem ez volt.
"A kötelezettségvállalásról szavaztattak is nagyobb horderejű kérdéseknél, mint például a NATO vagy EU csatlakozás, ami azért volt olyan horderejű döntés mint a mostani reaktorépítés."
Ebben tökéletesen igazad van, viszont akkor még nem a jelenlegi Alaptörvény volt érvényben.
Persze arról lehetne diskurzust folytatni, hogy a Fidesz a 2/3-val miért ilyen Alaptörvényt alkotott, de erre úgyis tudjuk a választ.
Hát gyerekek, én azért ilyenkor elgondolkodok rajta, hogy tényleg meg kellene-e kérdezni a full idióták véleményét is a dologról.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__5..
Andizsuzsi:
Amit felhozol az irreleváns, mert a 89-es rendszerváltás utáni és a 2012-ig érvénybe lévő előző is szóról szóra ugyanígy rendelkezik, nem a Fidesz módosította ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!