Viktor miért nem íratta ki a népszavazást atomerőmű ügyben?
Akkor mondhatta volna: Én vagyok viktor az igazságos! Én vagyok a nép megmentője, és nem is vagyok diktatórikus!
(A szavazás eredményét persze nem figyelembe véve, nyomulva a saját feje után...)
"Amúgy mi a demagógia egy belinkelt törvényben???"
Ahogy tálalod, amire te azt válasznak tartod. Csakhogy 1: nem válasz a kérdésre, 2: kiválóan alkalmas arra, hogy félreinformálj mást.
"Ahogy tálalod"
Ne haragudj Récsöl, neked fóbiád van.
Belinkeltem az Alaptörvény egy szakaszát minden egyéb komment nélkül. Később direkt neked belinkeltem azt is, hogy Áder erre hivatkozva utasította el a népszavazási kezdeményezést.
Ráadásul aki itt figyelmesebben olvassa a hozzászólásokat, az tudja, hogy a Fidesz távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ha szerinted ez demagógia, akkor legyen meg a te akaratod.
1: nem válasz a kérdésre
de, ez az egyetlen érdemi válasz a kérdésre, mert ezt forrásokkal alá lehet támasztani
2: kiválóan alkalmas arra, hogy félreinformálj mást.
senkit sem informáltam félre. Az LMP 2 alkalommal adott be népszavazási kezdeményezést, mindkét alkalommal az általam linkelt Alaptörvényi részre hivatkozva utasította azt vissza a Nemzeti Választási Bizottság. Ezek tények, a többi, hogy téged idézzelek urbán legenda.
"de, ez az egyetlen érdemi válasz a kérdésre, mert ezt forrásokkal alá lehet támasztani "
Jaj de jó, hogy a hülyeséget forrásokkal alá lehet támasztani. Ne csináld már, te sem veszed magad komolyan. Legalábbis nem hiszem. Akkor meg minek mentegetni a menthetetlent? Csak magad minősíted.
"urbán legenda"
He-he, ráadásul annyira vagy pontos, mint nagyanyám szétvert vekkere, egy szópárost se tudsz pontosan idézni tőlem. Döntsd már el, hogy angolul írod ki, vagy magyarul, ahogy én írtam.
"Jaj de jó, hogy a hülyeséget forrásokkal alá lehet támasztani"
91/2014. NVB határozat - Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért Párt társelnöke, valamint Szigetvári Viktor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja társelnöke által benyújtott országos népszavazási kezdeményezés tárgyában
Az NVB megállapítja, hogy a kérdés érvényes nemzetközi szerződésbe foglalt kötelezettséget érint, ezért a kérdésben – Magyarország Alaptörvénye (a továbbiakban: Alaptörvény) 8. cikk (3) bekezdés d) pontja értelmében – nem lehet országos népszavazást tartani."
Pont.
"egy szópárost se tudsz pontosan idézni tőlem"
megfogtál
ma 20:22
Ha leírod még tízszer, akkor még tízszer foglak kiröhögni.
Andizsuzsi:
"Nem lehet országos népszavazást tartani
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;"
Csak az a probléma, hogy a szerződésmódosításról/felmondásról valóban nem lehetne népszavazást tartani az Alaptörvény ezen cikkelye szerint, a megkötéséről attól még igen. Ugyanis amíg nem körmölt alá valaki egy papírost, addig a papíros semmire sem kötelezi. Itt is csak a szerződésből fakadó kötelezettségvállalás másként értelmezésének ne adj isten felmondásának lehetősége van elvitatva a kötelezettségvállalást megelőző állapot nem, így arról lehet szavazni.
A kötelezettségvállalásról szavaztattak is nagyobb horderejű kérdéseknél, mint például a NATO vagy EU csatlakozás, ami azért volt olyan horderejű döntés mint a mostani reaktorépítés.
Szóval egy kétkérdéses népszavazással megoldható lett volna a dolog, hogy építsünk e új blokkokat és ha igen akkor az oroszokkal viteleztessünk-e ki.
Összetettségre való hivatkozás meg eléggé visszás dolog lévén hogy az atomerőművekhez egyrészt a képviselők sem értenek sokkal jobban, mint egy gyalog ember az országban, a döntés mégis kizárólag rájuk testáltatik, másrészt sokkal bonyolultabb és összetettebb kérdésekben is kiérték már a magyar nép véleményét. A legtriviálisabbat a négy évenkénti választásokat említsem, pedig nem közgazdász/agrárszakember/jogász/pedagógus/orvos egyszerre a társadalom bármelyik tagja is. De persze az EU-hoz a NATO-hoz való csatlakozáshoz nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!