Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Viktor miért nem íratta ki a...

Viktor miért nem íratta ki a népszavazást atomerőmű ügyben?

Figyelt kérdés

Akkor mondhatta volna: Én vagyok viktor az igazságos! Én vagyok a nép megmentője, és nem is vagyok diktatórikus!

(A szavazás eredményét persze nem figyelembe véve, nyomulva a saját feje után...)

2014. ápr. 29. 07:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
81%
A legutóbbi városi legenda asszem az, hogy az oroszok visszaléptek volna az ajánlattételtől számított két héten belül, és a Roszatomos kedvezményektől így elestünk volna. Én mondjuk nem hiszek ebben, de az persze igaz, hogy nem nagyon van olyan európai ország a németeken kívül, akik népszavaznak atomenergiával kapcsolatos közügyekben.
2014. ápr. 29. 07:54
 2/37 anonim ***** válasza:
52%
A nép csak addig kell, amíg megszavazza őket.Aztán le vannak szarva.Nem most kéne erre rájönni.
2014. ápr. 29. 08:12
 3/37 anonim ***** válasza:
85%

Érthetetlen. Pedig mi vagyunk a tízmillió atomfizikus országa. Ők se értik, szüleik miért nem szavazhatnak:

[link]

2014. ápr. 29. 08:33
 4/37 anonim ***** válasza:
79%

A népszavazás szükségképpen kampányolással, széles körű vitával, ún. társadalmi egyeztetéssel járt volna együtt. Tele lettek volna a nagyvárosok Greenpeace aktivistákkal, lelkesen szónokolt volna a baloldali ellenzék stb. A szavazás kimenetele ráadásul erősen kétesélyes lett volna, érzésem szerint alacsony részvétel mellett a nem-ek lettek volna enyhe többségben.

Ha te lennél a miniszterelnök, akarnál ilyen forgatókönyvet? Mert én nem. Az ő szempontjából abszolút logikus lépés volt a sunyi és váratlan szerződéskötés az oroszokkal.

2014. ápr. 29. 08:37
 5/37 anonim ***** válasza:

Azért amiért nem kérdeztek meg arról se hogy megéri e IMF hiteleket felvenni. Vagy megéri e Simon Gábor meg nyolc másik ember számláit (akiket nem buktattak le valszeg mert fityiszesek is voltak benne) tömni.

Az Imf köszöni meg van. Nagyon szépek az új páncélozott audik és megvannak a pénzek az újabb drónokra úgyhogy mehet a harc. Köszi télapó.

2014. ápr. 29. 08:55
 6/37 Andizsuzsi ***** válasza:
74%

"Magyarország Alaptörvénye

Országos népszavazás

8. cikk

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;"

2014. ápr. 29. 08:56
 7/37 anonim ***** válasza:
15%
Ez nem számít nemzetközi szerződésnek, mert az egyik fél a Roszatom, ami nem állam. Nemzetközi szerződés állam és állam, vagy nemzetközi szervezet között jön létre.
2014. ápr. 29. 09:02
 8/37 anonim ***** válasza:
79%
Minek, most őszintén? Komolyan olyan emberek döntsenek el egy ilyen kérdést, akik megragadtak annál, hogy "az atom sugároz, mindenki meg fog halni tőle!"
2014. ápr. 29. 09:05
 9/37 anonim ***** válasza:

Helyettünk döntött Wittner Mária, aki saját bevallása szerint ugyan nem ért hozzá, de van egy ismerőse, aki állítólag igen.

Így, az illetékes szakértő szervezetek kizárásával a döntéshozatalból, tényleg szakértői döntés született.

2014. ápr. 29. 09:14
 10/37 anonim ***** válasza:
97%
Az emberek döntő többsége nem energetikai szakember, így nem képes objektívan megítélni, hogy az ország energiastratégiájának milyen irányba kellene haladni.
2014. ápr. 29. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!