Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtátok, hogy a Jobbik a...

Tudtátok, hogy a Jobbik a Fideszből nőtt ki?

Figyelt kérdés
Orbán Viktor szeretett volna létrehozni egy szervezetet, amely fiatalokból áll, és amely a Fidesz fiókszervezete úgymond. Ezt Vona Gáborral többe közt létrehozták, majd ebből lett a Jobbik. A Fidesz azért szerette volna ezt a szervezetet, hogy a Fidesz után/mellett legyen a jobboldalon egy pótló párt, amely tovább viszi az Orbáni vonalat.

2014. ápr. 28. 22:32
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%

"Tudtátok, hogy a Fidesz hozta létre a Jobbikot? Tudtátok, hogy az MSzP hozta létre a Jobbikot a Fidesz ellen? Tudtátok, hogy Irán hozta létre a Jobbikot? Tudtátok, hogy Oroszország hozta létre a Jobbikot? "

Természetesen ezt mind tudtam, sőt még zsidó vallású marslakók is létrehozták hindu cigányok segítségével, ezért jött ennyire létre a Jobbik. Ha egyetlen létrehozó is hiányozna, a Jobbik csak fele ennyire jött volna létre.

2014. ápr. 28. 23:08
 12/39 A kérdező kommentje:

Ha tévedek, akkor elnézést, de az tuti, és ezt tudom, hogy az egész akkori jobboldali mozgolódás, többek közt mind azért jött létre, hogy legyen egy ifjúsági párt, szervezet, hogy fent maradhasson a jobboldal, legyen utánpótlás, szóval a célok ezek voltak.

Orbán az akkor még nem pártként emlegetett Jobbikkal, is úgy lehetett, hogy a Fidesz térfelén számolt a Jobbikkal, és nem a Fidesz ellenfeleként.

2014. ápr. 28. 23:11
 13/39 A kérdező kommentje:

"Anyádból nőtt ki."

Ez sértő, és gusztustalan volt!

2014. ápr. 28. 23:12
 14/39 anonim ***** válasza:

Már előzőleg is írtam.

Egyébként az A Jobbik nemzedék című film pont erről szól. Egyszer megnéztem, szerintem érdekes...

http://www.youtube.com/watch?v=R30fmLzFslY

Mint már elmagyaráztam, egyetemisták alapították, és párttá alakulásukkor a cél a Fidesztől jobbra eső radikális szavazók összefogása.

2014. ápr. 28. 23:18
 15/39 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm a szép választ, de amit elszerettem volna mondani, biztos hülyén fogalmaztam meg.

Ez a szervezet a Fidesz térfelén volt, amiről szerintem Orbán tudott, és ha nem is pont ő, de az akaratával jött létre. Hogy jobban érthetőbb legyen, amit kiszerettem volna fejteni: A Jobbik eleinte arra szolgált, hogy a Fidesz oldalán legyen azon a térfélen, és még véletlenül sem a Fidesz ellen legyen.

Gondolj bele. 1999-ben megalakította ezt a szervezetet Vona Gábor, majd 2 évre rá belépett a Fideszbe, akkor csak van benne logika nem? Egy térfélen voltak, ezért volt Vona alapítója, majd ezért lépett be a Fideszbe, mert az akkori Jobbik, igen közel állt a Fideszhez.

Tehát ilyen értelemben tényleg nem Orbán alapította.

2014. ápr. 28. 23:22
 16/39 anonim ***** válasza:
95%

Tudtátok hogy a MSZP az MSZMP-ből nőtt ki?

Tudtátok hogy a Magyar Liberális Párt a 700 milliós tartozás hátrahagyott SZDSZ-ből nőtt ki?

Tudtátok hogy a "Jólét és Szabadság Demokrata Közösség" a MDf-ből nőtt ki?

2014. ápr. 28. 23:25
 17/39 A kérdező kommentje:

"Anyádból nőtt ki."

És még 74%-os válasz, szép emberek azok, akik erre zöld kezet nyomtak, csak gratulálni tudok! Lehet hogy egy hülye tudatlan barom vagy, lehet hogy hülye kérdést tettem fel, de az édesanyámat SENKI NE VEGYE A SZÁJÁRA, és erre még zöld kezet is adtok, gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014. ápr. 28. 23:25
 18/39 anonim ***** válasza:
87%
Nézd meg a film elejét amit küldtem. Meghívtak fideszes, mdf-es, kisgazdás politikusokat a rendezvényeikre, majd később alakultak párttá, a 2002-es választást követően. Természetesen jobboldali pártként közelebb álltak (meg ma is) a Fideszhez, mint az MSzP-hez, de mindig is ütőképesebbek, hitelesebbek szerettek volna lenni a Fidesznél. Illetve az emberek is változnak persze, hiszen Vona is egyetemista volt régen, sőt Orbán is más volt az első kormánya alatt, meg most is...
2014. ápr. 28. 23:30
 19/39 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Hálás vagyok az értelmes válaszért, a videót meg most nézem. Szegedi pl: hitt Orbánban, és sok volt, vagy mai Jobbikos is, (vagy akkori jobboldali) de úgy érezték, hogy valami más is kell.

Azért én sok Jobbikoson észreveszem hogy csipázzák Orbánt, de sok meg utálja.

Még egyszer köszönöm. :)

2014. ápr. 28. 23:45
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Összegezve: A Jobbikot úgy jött létre, hogy Mszp-s képviselők megvettek Iráni vezetőket, hogy Oroszországon keresztül hozzák létre a Fideszt, hogy abból létrejöhessen a Jobbik. Mi olyan bonyolultt ebben? :D
2014. ápr. 28. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!