A kommunista rendszerek vezetői miért csináltak ilyen furcsa dolgokat?
Furcsaságok alatt a következőket értem:
- Mindenbe politikát, összeesküvést képzeltek a pártvezérek és funkcionáriusok (a meteorológus "szép napsütést, lágy szellőket" ígért nyugatról, amellett "komor, sötét felhőzet és fagyos légrétegek betörését" érkezését jósolta a Szovjetunió irányából és az ÁVO „a meteorológiai jelentésbe csempészett imperialista propaganda- és kémtevékenység” címén elvitte és lehet hozni még sok hasonló, képtelennek tűnő történetet)
- Nekik népnyúzó volt, akinek két disznónál többje volt, vagy volt '45 előtt egy kis műhelye, vagy teherautója, vagy egyszerűen szellemi dolgozó volt
- Nekik népnyúzó volt, aki gazdag volt, nem tudták elképzelni, hogy lehetséges tisztességes módon meggazdagodni ill. gazdag emberként is erkölcsösen élni, nem kizsákmányolni az alkalmazottat
- az emberi jogokról szónokoltak, közben lábbal tiporták őket és tartották elnyomásban, terrorban a népet
- Hruscsov felajánlotta Beregszászt a magyaroknak, Kádár nagylelkűen visszautasította
- A Tanácsköztársaságnak sikerült a Felvidéket visszaszereznie, de egyetlen üzenet után lemondtak róla
A ZSÍROSPARASZT(a kulák)volt az aki abban segített hogy a földesurat elűzzék(aki ugye kínozta a népet!)de aztán kiderült hogy az igazi érdeke más mint a dolgozó parasztságé.
És ha a kormány nem lép fel ellenük akkor ők tették volna a kormány ellen-amit meg is próbáltak.
Lépni kellett-nincs mese...
A legelső hozzászólásomban céloztam rá hogy nagyon jó a kérdés de évekig lehetne válaszolni mert nagy a téma!
Nem is akartam már újra"belefolyni"de ahogy láttam hogy elkezdett valaki HAZUDNI nem álltam meg hogy közbe ne"szóljak"...
"A felsorolásból kihagytam egy dolgot: ha nem voltál a párt / mozgalom tagja, és gazdag voltál, akkor a nép ellensége voltál, de ha a párt tagja voltál és dőzsöltél, akkor a nép barátja voltál. Hogy magyaráztátok meg ezt az önellentmondást ?"
Én megtudom magyarázni!
Először is...hazugság hogy a vezetőség dőzsölt volna! Erröl konkrétan szó van Liptai Ervin-A Magyar Tanácsköztársaság-ról szóló művében. Konkrétan...nyíltan...kendőzetlenül! Ezt a hazugságot az ellenforradalmárok terjesztették. Ez is-és még mi minden van benne ebben az ominózus könyvben...Hogy Bethenék mit csináltak...stb.
Kettő...Köztudott hogy nálunk a mindenkori vezetőség egyenesen PURITÁN volt. Lásd:Kádár. Az igaz hogy egyes más államok vezetői elvetették a sulykot...az igaz. De Kádár nem! A háza egyenesen szegényes volt...stb.
három...
"ha nem voltál a párt / mozgalom tagja, és gazdag voltál, akkor a nép ellensége voltál"
Ez evidens nem? Ebben mi nem az érthető? Aki gazdag és támadja a munkáshatalmat annak hagyni kell hagy tegye?!
négy...
"a a párt tagja voltál és dőzsöltél, akkor a nép barátja voltál"
Ez pedig nem igaz illetve nincs összefüggés a párt és a dőzsölés között.
Ennyi...-röviden.
Az is röhej-bár nem is röhej hanem szomorú...!!!...hogy ma ugye a kulákokat áldozatnak festi le a hivatalos történelem-óra.
Hogy szegény kulákok mit szenvedtek a mocskos kommunisták által...
Igen.
Persze.
De azt a mai hivatalos történelem tanár bácsi elfelejti(elfelejti?)hogy az a szegény kulák bizony mesterkedett az állam hatalo megdöntésének az érdekében. Hogy ő akart lenni az új földesúr...hogy a régi földesúr cselédjeit ő magának akarta új cselédekként...stb.
A mai hivatalos történelem tanítás HAZUGSÁG.
Illetve pontosítok...-elragadott az indulat.
A mai hivatalos történelem tanítás EGY RÉSZE hazugság. Így pontos a mondat.
"És még egy dolog érdekelne. Vallásszabadságot és vallások egyenjogúságát hirdették, közben (ez a jobb eset) terjesztették, hogy a vallások babonák, próbálták cáfolni őket, rosszabb esetben meg gránátokkal, lőfegyverekkel fenyegetőzve kergették szét a misére gyülekező falusiakat vagy hátrányban részesítették a munkahelyen azt, akiről tudták, hogy hisz valamilyen istenségben / jár gyülekezetbe / meg van keresztelve vagy áldva a vallása szerint."
Biztos unalmas de ERRÖL is pontosan szó van az említett Liptai Ervin-féle könyvben.
Hazugság hogy üldözték a vallást a kommunisták! Aki akart mehetett templomba mindig. Ugyanakkor egy-egy összejövetelen nem lehet ellene észérveket felhozva politizálni? Hogy a papság így meg úgy...-tényleg nem akarok"leállni"sorolni a papság-az egyház bűneit sorolni a történelem során mert itt ülhetnék 5 évig ugyanis annyi bűne volt(van)az egyháznak! De-ismétlem...aki akart mehetett templomba. Ez volt a nemzetiségellel is...enikumokkal is. Mindenki megfért az országban csak az nem aki kilógott a sorból.
"...lőfegyverekkel fenyegetőzve kergették szét a misére gyülekező falusiakat"
Ez nincs a könyvben-nem is tudok ilyenröl de ha volt ilyen akkor azért történt meg mert vagy ellenforradalmárok bújtak meg a templomban vagy maga a pap volt az...Mindszenthy József is"fehér"volt(szervezkedett!)-eredeti neve:Pehm József!
Ezt ma elfelejtik...
Tehát oka volt a cirkusznak!
Szerinted ok nélkül van valami...?
"hátrányban részesítették a munkahelyen azt, akiről tudták, hogy hisz valamilyen istenségben / jár gyülekezetbe / meg van keresztelve vagy áldva a vallása szerint."
Ez igaz.
Dehát...ha jól megnézed ez is evidens nem?
A vezetés nem hisz Istenben...engedi hogy aki akar higgyen...de aki olyan mint ő-aki nem hisz az ne kapjon"ajándékot"?
Te is azt szereted aki olyan mint te vagy...aki szimpatikus számodra.
Ugyanakkor-aki nem az azt külön hátrány ne érje!
Tehát ha vallásos menjen a templomba-ha akar.
Egyébként nincs Isten.
Nincs.
Ugyanis nem az Isten teremtette az embert hanem az ember az Istent!
És Istenben csak az úgynevezett gyenge ember hisz-gyengeség alatt nem a testi erőt értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!