A kommunista rendszerek vezetői miért csináltak ilyen furcsa dolgokat?
Furcsaságok alatt a következőket értem:
- Mindenbe politikát, összeesküvést képzeltek a pártvezérek és funkcionáriusok (a meteorológus "szép napsütést, lágy szellőket" ígért nyugatról, amellett "komor, sötét felhőzet és fagyos légrétegek betörését" érkezését jósolta a Szovjetunió irányából és az ÁVO „a meteorológiai jelentésbe csempészett imperialista propaganda- és kémtevékenység” címén elvitte és lehet hozni még sok hasonló, képtelennek tűnő történetet)
- Nekik népnyúzó volt, akinek két disznónál többje volt, vagy volt '45 előtt egy kis műhelye, vagy teherautója, vagy egyszerűen szellemi dolgozó volt
- Nekik népnyúzó volt, aki gazdag volt, nem tudták elképzelni, hogy lehetséges tisztességes módon meggazdagodni ill. gazdag emberként is erkölcsösen élni, nem kizsákmányolni az alkalmazottat
- az emberi jogokról szónokoltak, közben lábbal tiporták őket és tartották elnyomásban, terrorban a népet
- Hruscsov felajánlotta Beregszászt a magyaroknak, Kádár nagylelkűen visszautasította
- A Tanácsköztársaságnak sikerült a Felvidéket visszaszereznie, de egyetlen üzenet után lemondtak róla
"Nekik népnyúzó volt, akinek két disznónál többje volt, vagy volt '45 előtt egy kis műhelye, vagy teherautója, vagy egyszerűen szellemi dolgozó volt "
Nem csak nekik, az ilyeneket végezni kell kifelé.
"Belinkeltem pár könyvet-nem ehhez a kérdéshez(akit érdekel keresse meg)-és én ONNAN veszem a"hazugságaimat"."
'79 - es kiadású könyveket. Igen, vélhetően kiegyensúlyozott, objektív nézőpontú kötetek ezek. '56 - ról miből olvastál? Hollós Ervintől?
"Azokban a könyvekben VILÁGOSAN le van írva sok minden és...nincs és. Ahhoz tartom magam ami OTT le van írva."
És ha le van írva, mi van? Máshol meg más van írva. Én is tudnék ajánlani könyvet tömegével, ahol egész másként értékeli az egészet. Egyébként nekem is vannak a polcomon abból a korból könyveim, de azóta változott pár dolog.
"A Tanácsköztársaság alatt köztulajdonba vettek minden kórházat ahol ingyenes ellátás folyt."
És? Közben meg gyilkoltak, akasztottak, aztán meg jól megbuktak.
"Ez is hazugság?!"
Részigazság és félremagyarázás. Mosdatása egy bolsevik terrorista diktatúrának.
"Mint azok az állítások amit egyik-másik kérdésnél leírtam?"
Igen, ezek részrehajló és ismerethiánytól ordító szubjektív megállapítások, tévedések, szándékos félremagyarázások.
"Menj"barátom"és pörölj a kötetek íróival ne velem..."
Azok az írók ma már nem kompetensek. Nem baj ha ismeri őket is az ember, de változtak az idők, s ma már nem az Andics Erzsébet - féle meg a többi kommunista történelemmagyarázó a favorit.
A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8 Időpont ma 15:27 Privát üzenet
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
HakapesziM nevű fe
"Én biztos vagyok benne hogy nekem van igazam és abban is biztos vagyok hogy szerinted meg neked.
Egyikünk téved.
Ki?
Erre a válasz mindig ugyanaz!"
Tudod van akinek mindig igaza van, neki:
Jó...
Kár ha a komoly témát-komoly dolgokat bohócok szintjére visszük(Laár András)de mindegy...
"Kár ha a komoly témát-komoly dolgokat bohócok szintjére visszük(Laár András)de mindegy..."
Laár András - akit nagyon kedvelek és aki egy buddhista gondolkodó, polihisztor egyébként- "bohóckodásaiba" gyakran komoly erkölcsi - filozófiai mondanivalót csempész. Bár tudom, ezt egy Szamuelynek nehéz felfedeznie.
Szamuely, te valami eltévedt időutazó lehetsz, hogy így nyalod a tanácsköztáraság seggét.
De a kérdésre is válaszolok.
"- Nekik népnyúzó volt, akinek két disznónál többje volt, vagy volt '45 előtt egy kis műhelye, vagy teherautója, vagy egyszerűen szellemi dolgozó volt "
Mert a komcsik számára elsőrendő ellenség volt az önellátó ember, jellemzően a falusi közösségekben élő gazdák, akik nem függtek napi szintű kiszolgátatottsággal az államhatalomtól. A legszorgalmasabb (és ezért az 5-ről 6-ra lépni képes) gazdák lettek a közellenségnek kikiáltott kulákok, ők lettek a népnyúzók. Az államosítás, tsz-esítés után rengeteg kisemmizett, kifosztott paraszt tántorgott be a városba és lett gyári melós, "proli". Na őket már foghatta a komcsi kormány hónapról hónapra.
De vegyük észre: a független, gondolkodásra képes embert egyik hatalom sem szereti.
Az utolsó válaszoló minden egyes szava hazugság-így...egyszerűen.
A Tanácsköztársaság alatt a tanácskormány azért nem kultiválta az egyéni gazdálkodást mert az óhatatlanul oda vezetett volna ami ellen küzdöttek és amit megszüntettek. Az hogy a földesúr után kezdje a paraszt a harácsolást a tőkefelhalmozást az megintcsak a földesúri rendszert hozza vissza. És EZÉRT pártolták a termelőszövetkezeteket ahol nincs az hogy..."te gazdag vagy én meg szegény".
Dehát ezt ugye a kulákok UTÓDAI nem képesek megérteni...
És az is hazugság hogy a falusiak nem szerették a Tanácsköztársaságot.
Szerették a volt cselédek...az úgynevezett"kisparasztok"-a törpebirtokkal rendelkezők...és a középparasztság is.
Az viszont tény hogy a ZSÍROSPARASZT nem szerette a Tanácsköztársaságot mert titkon azt remélte hogy a földesúr elűzése után ő veszi át a megüresedett posztot...-ők voltak a kulákok.
Nahát az ő mesterkedéseiknek-hogy finom legyek...szabott gátat Kun Béla és Szamuely Tibor és a többi vezető(Szántó Béla...Vágó...stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!