Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az az érzésem, hogy legtöbb...

Satilla kérdése:

Az az érzésem, hogy legtöbb ember nem is tudja igazán hogy kire és mire szavaz. Ha alaposabban beleásnánk az indítékokba furcsa dolgok jönnének a felszínre. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 6. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pénteken hallottam egy csapat öregasszonyt, akik azért szavaznak a Fideszre, mert "drága Jucuskám, ott vannak a keresztények a Fideszben, rájuk kell szavaznunk!"
2014. ápr. 6. 20:06
 2/9 anonim válasza:
100%
Egyet értek veled.És azt is hozzáteszem, hogy az emberek már belefáradtak az életbe és nincs idejük, türelmük arra hogy ezzel foglalkozzanak mert csalódnak mindig. Mindenki ígér fűt fát aztán nem lesz semmi, vagy ha lesz nem úgy ahogy ígérték.
2014. ápr. 6. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szimpatizáltam az mszp-vel, de ahogy meghallottam, hogy szinte mást se tudnak, csak ócsárolni a fideszt, megváltozott a véleményem. nem tudom, mennyire tartozik szorosan a témához. A kulturált viselkedés, intelligencia nálam sokat számít, ezeknek az "elvárásaimnak" kevés politikus felel meg. Ez többet jelent, mint talán maga a párt programja, persze azért az is számít. Én így vagyok felszínes.
2014. ápr. 6. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem is csodálom kérdező, mert ha megnézed a média teljes egészében csonkítva van.
2014. ápr. 6. 20:12
 5/9 anonim válasza:
100%

Igazad van. Szavazni ezen szempontok figyelembevétele alapján kellett volna, fontossági sorrendben feltüntetve:

1.) Saját magad érdekei - pl. egy végzős, hármas-négyes átlaggal rendelkező szegény gimnazista szavazzon az LMP-re vagy a Kormányváltásra, mert ingyenes egyetemi oktatást ígérnek.

2.) Ideológiai hovatartozás - pl. egy keresztény konzervatív hívő szavazzon a Fideszre, mert sokkal élhetőbbé válik az ország az ő szempontjából.

3.) A pártok programjai alapján, szimpátia szerint. Itt most nem kívánnék példát mondani.

~ Ennek ellenére egy csomó cigány simán leszavazott a Jobbikra, vagy egy random moteltulajdonos a Kormányváltásra, leszarva a rezsicsökkentést "előnyeit".

~ Ennek ellenére az alapvetően liberális értelmiségi egyetemista a Fideszre ikszelt, mert a szülei is velük szimpatizálnak.

~ Legvégül pedig ami a legjobban fel tud bosszantani: ennek ellenére a semleges, bizonytalan többség a Jobbikra tette a voksát, mert "ők még nem kaptak esélyt".

Nyugodtan pontozzatok le.

2014. ápr. 6. 20:25
 6/9 anonim válasza:
Ahh, azt kihagytam, hogy az emberek legalább 65-70%-a nem az én logikai listám szerint szavazott a mai napon.
2014. ápr. 6. 20:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Na igen.. DDD
2014. ápr. 7. 06:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 13. 20:36
 9/9 anonim válasza:

Sajnos a "politikát" külföldről irányítják. Akárkire szavaz az ember, tudomásul kell venni, hogy minden párt kap külföldi nyomást, vagy külföldi pénzeket. A kérdés, hogy ki mennyit, és ki mennyire tud ellenállni a nyomásnak.

Az MSZP szekrényeiből kiestek a csontvázak, tehát hiába Ron Werber "külföldi úr" segítsége, bebuktak.

Az LMP az SZDSZ utódszervezeteként épp, hogy bejutott.

A Jobbik valóban szimpatikus lenne, de ne felejtsük el, hogy a "külföld" azonnal polgárháborút szítana egy jobbikos kormány miatt. Pedig nem ártana végre rendet rakni

A Fidesz is tele van mutyikkal, meg olyan tetű emberekkel, akik miatt például szétesett egy MSZP is.

Ilyenkor az ember kire tegye a voksát?

Gyurcsányra, Bajnaival, akik bemutatták, mire képesek?

Az LMP-re, akiket "külföldi" érdekek tettek a Parlamentbe?

A Jobbikra, hogy polgárháború legyen?

A Fideszre, hogy ne legyen továbbra se rend? (Pintér megmondta, hogy "rend van"...)

Mert ugye a többi kis pártra szavazni értelmetlen.

Na így legyen okos az ember...

2014. ápr. 23. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!