Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetne itt norvég jólét,...

Lehetne itt norvég jólét, akkor is mindenki megkeserítené a saját életét?

Figyelt kérdés

A keleti-blokkban nálunk voltak a legjobb életkörülmények, max bánánért kellett sorba állni, nempedig krumpliért és WC-papírért, nem kellett rettegni a fekete autótól, 1984-ben nálunk volt a legtöbb öngyilkosság a világon.

Most világszintén elvonalban vagyunk, Európaszinten erős középmezőnyben (ugyebár Ukrajna, Albánia, Grúzia is Európa), egyedül EU-s szinten kullogunk hátul, dehát az összes EU-s ország piszok jól él a világ nagyrészéhez képest, mégis azt veszem észre, hogy a magyar pesszimizmus semmit sem változott.

Ha olyan jól élnénk, mint Svédország, akkor tutibiztos a Norvégokat irigyelnénk, bezzeg nálunk miért nincs olyan jólét, ha meg a norvégok szintjén lennénk, akkor is telhetetlenek lennénk.

Honnan lett ez a gondolkodásmód, és miért nem akar eltűnni?

2014. ápr. 17. 23:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

hat nalunk 1reszt a penzhiany vegett vannak ossze zordulesek, per pill sajat erobol 1 normalis hasznalt motort, inkabb nelkuloztem, pedig nagyon szerettem volna.

vki irta az iskolat, nekem van, megis aljajmelo jut, tisztan kb85 jut, autoval kell mennem, uzemanyagot levontam, persze ha vmi kell ra, maris tobb.

ebbol mit engedhet meg maganak az ember?

masik a nav folyamatosan ram szalnak.

nincsenek unnep napok, juttatasok, csak ez, de van + ora, kb 1.5 x annyit menni mint szabadna.

es akkorrmeg ha nem eleg, az okos kerdesek: elkoltozni nemnkene mar, persze meg nagyobb nyomorba ennyi bol albiba...

masik a gyerek, nem latom ertelmet nyomorba szulni....

ismeros lany, is lesulizott, boltba takarit, neki is megerte marhara...

meg vmi kerdes?

2014. ápr. 18. 12:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát ez messzire vezet de az h ki h fogja fel h mitől boldog v megkeseredett.

Az nem biztos h 100%-ban a pénz függvénye.

Most nem hoznám fel példának a Latin-Amerikai országokat.

De pl ott van nagybátyám aki marha jól elvan neki az a lényeg h legyen meg a cigije meg a söre és nem izgatja semmi más.

Másfelől ha globálisan nézzük a világ országainak anyagi helyzetét MO benne van az 1. egyharmadba. Tehát ilyen szempontból gazdag.

Az h miért ilyen megkeseredettek itt az emberek szerintem ez egy generációs betegség.

Lévén mindenki azon sír h régen milyen jó volt... Kádár korszak...

Ugye ismerős.

És igen biztos h bármilyen gazdag egy ország mindig lesznek olyanok akik szomorúak.

Egyébként én mint egyén boldog vagyok, jó oké sose lesz Ferrarim de am éhen nem halok számlákat ki tom fizetni és még szórakozni is tok.

Pedig magyar vagyok.

2014. ápr. 18. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!