Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor pontosan mi is a problém...

Akkor pontosan mi is a problémája az embereknek a rezsicsökkentéssel?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 14. 14:03
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
12.es elég olcsón adtad magad, ennél még a cigányok is többet kaptak
2014. ápr. 14. 15:45
 22/44 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"Van pár dolog itt amit nem értek.

Szóval évi szinten 600 ezer ft-tal kevesebb van?

Akkor nincs cafeteria vagy ez más költségbeli hiány?"

Olvasni sem tudsz. Nincs cafetéria. A munkabér pedig inflálódik, még alacsony infláció mellett is. Bármilyen meglepő ez neked.

2014. ápr. 14. 15:48
 23/44 anonim ***** válasza:
32%

andizsuzsika

pont a munkabér a jelenlegi gazdaságpolitikai helyzetben nem inflálódik.

Erről beszéltek a gazdasági elemzők is.

Ezért akkora az infláció, amekkora.

a rezsicsökkenés miatt.

Így a bérek gazdasági vásárlóereje nem csökkent,hanem még nőtt is, mert kevesebb rezsiköltség mellett , többet tud belőle vásárolni.

2014. ápr. 14. 15:53
 24/44 anonim ***** válasza:
52%
A rezsicsökkentés rossz, me a zorbán csinálta. Ennyi. Ebben nem kell más logikát keresni. Az alapvető élelmiszerek ára meg csökkent! 1.5 éve nyitottam boltot, csak tudom. 2012 októberében még azért csipogtak a vásárlóim, hogy legyen végre a faluban 500 ft alatti étolaj, 135-ért adtam a lisztet, és a 265 forintos akciós cukrot nem győztem mázsazsám hordani. Ma 89-ért kapsz lisztet, 219-ért koronás cukrot, 380-ért étolajat kereskedelmi forgalomban. Akkor mi emelkedett?
2014. ápr. 14. 16:00
 25/44 anonim ***** válasza:
48%

24-es válaszoló.

Az ideírogató 14-20 éves gyerekeknek hiába magyarázod úgysem értik miközben a szüleik fizetik a rezsit.

2014. ápr. 14. 16:04
 26/44 anonim ***** válasza:
39%

még mielőtt valaki azt hinné én írtam, két 48 %os van, én nem boltos vagyok.

de jó látni hogy egy kereskedelemben dolgozó is leírta a véleményét.

mert itt mindenki a hasára üt, és csak szid mindenkit, de mint pl én,ha konkrét példát írok, hogy mennyivel csökkent a rezsim, az már nem tetszik, mert nem a rendszert szidom.

ide az emberek nagy része csak morgolódni, veszekedni jár.

2014. ápr. 14. 16:04
 27/44 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából azt veszem észre, hogy azért rossz sok embernek ez, mert Orbán csinálta, és olyan divatos őt most szidni bizonyos körökben. Nálunk is jelentékenyen csökkent a rezsi.

De akkor végülis mi fedezi azt a bevételhiányt, amit a rezsicsökkentés okozott? Csak egyszerűen törvénybe foglalták, hogy csökken a rezsi oszt' jól van? Sajnos ezt nem követtem nyomon.

Végülis abból mennyi igaz, hogy a rezsicsökkentés terhét áthárították a kisvállalkozásokra?

2014. ápr. 14. 16:26
 28/44 anonim ***** válasza:

Na kérdező ez a része érdekelne engem is.Mert úgy képzelem,hogy az adómból kompenzálják az EON bevételkiesését.Én meg örüljek neki.Remélem tévedek.

Tényleg nem tudom,de lehet hogy tiszta a dolog.Nem hiszem,de ha valaki tudja biztosan,hogy zajlott én elhiszem neki.

2014. ápr. 14. 16:45
 29/44 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon röviden:

Fenntarthatatlan.

Hosszabban:

például a gáz esetén úgy lehetett olcsón adni, hogy az állam megvette az EON-tól a gáztározókat majd az ott raktározott gázt adta a fogyasztóknak. Az így keletkezett milliárdos veszteség meg nem jelenik meg közvetlenül a gázárnál, így úgy tűnhet a felületes szemlélőnek, h lehetséges a gázár csökkentése.

Csakhogy a tározók kiürültek. És most? Hogyan tovább?

Egyébként arra megy ki az egész, hogy a külföldi tulajdonú cégek veszteségesek legyenek, és akkor az állam megpróbálja megvenni azokat. utána emelkedhet vissza az ár, sőt akármeddig, hiszen nem lesz piaci kontroll.

2014. ápr. 14. 17:55
 30/44 Andizsuzsi ***** válasza:

"Így a bérek gazdasági vásárlóereje nem csökkent,hanem még nőtt is, mert kevesebb rezsiköltség mellett , többet tud belőle vásárolni."

A fenti mondat változatlan bérek mellett igaz lehet. Viszont a közférában a bérek csökkentek (adójóváírás eltörlése), a béren kívüli juttatások pedig megszűntek. A kettő különbözetét pedig közel sem fedi be a reszicsökkentés. Ha kevesebb a családi kasszába befolyó bevétel, mint volt 4 éve, és a rezsicsökkentéssel "megsópórolt" összeg kisebb, mint a 4 évvel ezelőtti és a mostani bevétel különbözete, akkor bizony kevesebb jut másra. Ha ehhez hozzávesszük a 4 éves inflációt, akkor jóval kevesebb. És ez így lenne akkor is, ha ezt a lépést az MSZP lépi meg, nem a Fidesz.

A gazdasági elemzők az átalgbérről, és nem egyes csoportok béréről beszéltek. És tetszik, vagy nem, olyan kormány még nem volt, amelyik "szárnyaló gazdaság mellett" a saját munkavállalóinak a bérét évekig változatlanul hagyta volna.

2014. ápr. 15. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!