Akkor pontosan mi is a problémája az embereknek a rezsicsökkentéssel?
Én azt hallottam egy politikában igen csak vakon levő embertől, hogy áthárítják ennek a költségét a kisvállalkozásokra. Ennek mennyi a valóságtartalma?
1: erre gondolsz?
Én válaszok elolvasása nélkül mondom:
Havonta 300-350 Ft-ot spórolok. Ennyi egy kg kenyér jelenleg. Csökkentették a rezsit, helyette új adókat vezettek be, drágult a benzin, most ott tartok, hogy néhány éve ilyenkor a havi kiadásaim meg sem közvetítették a mostanit. Ennek a nagy része a kajára és a benzinre megy el. Enni kell, dolgozni be kell járni.
Pl hogy a rezsi rendesen beleszamit az inflacioba, es mivel csokkentik, igy mestersegesen alacsony inflacio adat jon ki, ami nem a valos helyzetet tukrozi.
Emiatt az alapkamat is alacsony, a megtakaritasra kapott kamatok is alacsonyak, es az embernek nem eri meg megtakaritani, mert semmi normalis kamatot nem kap ra.
A masik meg, hogy nem a rezsi sok, hanem a fizetesek alacsonyak, nem az elsot kene levinni, hanem az utobbit fel.
""Pl hogy a rezsi rendesen beleszamit az inflacioba, es mivel csokkentik, igy mestersegesen alacsony inflacio adat jon ki, ami nem a valos helyzetet tukrozi.
Emiatt az alapkamat is alacsony, a megtakaritasra kapott kamatok is alacsonyak, es az embernek nem eri meg megtakaritani, mert semmi normalis kamatot nem kap ra""
Ha valaki ennyire nem ért a gazdasághoz miért irkál ide ostobaságokat?
""Az,hogy más meg drágul""
A rezsicsökkentés nem azt jelenti,hogy az élelmiszerek nem drágulhatnak csak éppen nem mindegy mennyivel.
Nem mindegy, hogy 1-2% az infláció vagy 10%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!