Az emberek komolyan azt hiszik, hogy a rezsicsökkentéssel több marad?
A bankok által áthárított adók és megemelt díjak sokszorosa a rezsi nyereségének.
Csak gratulálni lehet az agyatlanoknak, akik arra sem képesek, hogy ezeket a gyökér bankokat úgy adóztassák, hogy ne a lakosság szívja már meg ezt is. Ez volt a legnagyobb hazugság amit a kormány művelt.
hvg.hu
meg atv
na ez kell a magyarnak a hiteles hírforrások közül...
még a blikk is többet ér.
kedves 60%os
én is vagyok ezzel.
számlavezetési díjam, kb 500 ft.
na és??
a rezsin mennyit spóroltam, rengeteget.
nem azért mert a kormány azt mondja, hanem mert látom, hónapról hónapra kevesebbet kell fizetnem, gondolom nektek sem mindegy h ápr.1.jétől 6,5 %kal még csökkent a gáz ára.
Az hagyján,hogy az adók emelése meg mittomén még minek az emelése mellet jelentéktelen lenne a rezsicsökkentés, de anélkül is kamu az egész.
Napi szinten írom fűtésszeronban,hogy mennyi gázt fogyasztottunk az adott napra. 2012 november-2013 február között 150 forinttal szoroztam ki 1 köbméter gázt (akkor nem ért meglepetés). Mikor kemény minuszok voltak 5-6 köbméter ment el egy nap. 6*150=900
Amióta rezsicsökkentés van 130 Forinttal szorzom ki a gázt. Nem kell bemutatnom milyen nevetséges telünk volt az idén. Ennek ellenére napi 6-7 köbméter ment el. Arra a pár hétre,amikor valóban volt -10 fok, akkor elment 8 köbméter is egy nap! Átlagot tekintve 7*130= 910Fornt! HOPPÁ! 10 forinttal többet fizettem! Persze büszkén mutogatják a számlán,hogy tavalyhoz képest mennyivel kevesebbe került nekem az adott hónap. Jah, csakhogy a jelenlegi fogyasztásomat(7m3)szorozzák ki a régi árral(150Ft): Így természetes ,hogy 7*150 több,mint 7*130, CSAKHOGY Én a 150 forintos gázból soha a büdös életben nem fűtöttem el napi 7 köbmétert, még átlagolva sem! Kolléganőm évvégi elszámolásnál konstatálta,hogy neki éves viszonylatban 2ezerrel lett kevesebb a fűtésszezonban! ÉVES! Nem havi! Ő több szintes családi házat fűt én meg egy 49m2-es 1,5 szobás téglaépítésű lakást. Azt ksözönöm a Fityisznek,hogy 2 év alatt 70 ezerről 77-re növelte a fizetésem,de azt nem,hogy egy kiló combot 1300 forint alatt nem tudok megvenni és, hogy az ócska 1,5%-os UHT tej ára is felment az utóbbi hónapokban 155-ről 190-re.
A rezsicsökkentéssel csak az járt jól, aki "nagyfogyasztó"
Ellenben a többi adót a kiskeresetű emberek erősen megérzik.
"Maydy4 nevű felhasználó válasza:
Az hagyján,hogy az adók emelése meg mittomén még minek az emelése mellet jelentéktelen lenne a rezsicsökkentés, de anélkül is kamu az egész. "
milyen emelésekről beszélsz te??még leírni sem tudod.
a másik kérdésnél is le lettél pontozva, most fogtad magad és a hülyeségedet bemásolod ide is.
akkor még egyszer.
egységnyi fogyasztásra van megszabva a rezsi csökkentése.
eddig még érted ugye?
ok.
ha elfogyasztasz belőle x mennyiséget, az y ft ba kerül.
de mivel meg van határozva hogy egyes energia fajtáknál(gáz, villany)mennyi a csökkentés, azt neked a számlán feltűntetik.magyarul ha te elfogyasztottál 10 köbmétert, akkor ápr elsejétől az előző időszakhoz képest 26% kal kerül már kevesebbe a gáz.
de akinek nem megy a matek mint neked, annak narancssárgával a számlán ki van emelve, hogy lássa.
az hogy te miként tekergeted a konvektort mert fázol az a te problémád, nem a kormányé.a fogyasztásodat nem fogja kifizetni, csak csökkentette.
# 9/9 Alias "traktorospista"
A "mitomén" pusztán irónia volt. Sajnálom,ha a magasan kvalifikált agyadig ez nem jutott el. Igazán sajnálom. Nem Én fáztam jobban -.- (huuuu), csupán a gáz fűtőértékét manipulálták. Igaz,hogy olcsóbban kapja a paraszt,de ahhoz,hogy ugyan olyan meleg (21FOK !!!)legyen a lakásban,mint 2 éve, több gázt kell elhasználni. Ha ezt nem sikerült megérteni és magadévá tenni akkor te is csak egy pártkatona vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!