A sok őrjöngőnek mi baja van az új leendő emlékművel a Szabadság téren?
Nem kell vezekelni senkinek. De a felelősséget fel kéne vállalni. Mert aki hagyja, hogy a szomszédját erőszakkal elvitessék, borzalmas körülmények között szállítsák és haláláig dolgoztatják, esetleg egyből megölik(szintén embertelen eszközökkel, mindezt a származása miatt), majd az illető beköltözik a volt szomszédja lakásába és átveszi annak vagyonát, az felelős a szomszédja haláláért.
Mert az ember felelős a másik emberért, a magyar felelős a magyarért, az apa,anya felelős a gyerekiért. De ezt a mentalitást egy magyar ember tapasztalataim alapján nem fogja megérteni. (kész csoda, hogy én felfogtam :D)
Ez már az ember mentalitása, nem magyar sajátosság.
Azok az emberek, ha közbelépnek, akkor őket is elviszik. Egyszerű az ok -> a nyilasoknak volt fegyvere, az egyszerű embernek nem volt. Akinél a fegyver van, az diktál, sajnos. A beköltözéses példa helytálló, az bűnrészesség. De a többi nem hinném. Nem bűnös az egész magyar nép azért amit a nyilasok tettek, hiszen ők voltak az "urak". Mint ahogy Te sem vagy bűnös azért, mert adókat emelnek, és hagyod. A felelősségvállalás pedig sajnos nagyon nehezen megy egyeseknek, legyenek azok volt nyilasok, vagy volt kommunisták. De én személy szerint, vagy a családom, ne vállaljon már felelősséget amiatt amit a nyilasok tettek. Had mondjam ki azt, hogy azt a nyilasok csinálták, nem pedig mi magyarok mind. Na, de nagyon elkanyarodtunk a témától :D
Nekem is ez volt a kérdésem, rákerestem és ezt találtam:
Ez egy elég jó cikk, azt hiszem választ ad a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!