A sok őrjöngőnek mi baja van az új leendő emlékművel a Szabadság téren?
Egy másik kérdéshez írtam be az előbb, de azt hiszem ide is passzol:
"Nemcsak a magyar zsidókat mentették meg: akkor már mindenütt elpusztították a zsidókat, mindenütt, ahová
Hitler keze elért, Németországban talán csak a katakombákban élt néhány zsidó, Ausztriából, Lengyelországból maradéktalanul elhurcolták és nagy többségében kiirtották a zsidóságot, Szlovákiából az akkori fasiszta kormányzat elszámolás ellenében adta el a zsidókat, de a nyugati megszálott államokból, Hollandiából, Belgiumból, Franciaországból, Norvégiából is elhurcolták a nácik a zsidó lakosságot. Mindez országokból ez években tömegesen menekültek zsidók Magyarországra. A zsidótörvényes, a munkaszolgálatos Magyarország ezekben az években - az anschluss napjától a német megszállás napjáig, hat éven át - a környező és a távolabbi államok számára a zsidóság és a politikai menekültek asyluma volt." Márai
"Ha oda lenne írva az emlékműre, hogy "...a
nyilasok segítségével..." akkor már nem
lenne akkora nagy gáz a dolog?"
Ez az egész emlékmü "gáz" úgy ahogy van. A jelennel és a jövövel illene foglalkozni, van elég baj amúgy is az országban, de Orbán a figyelem elterelés nagy mestere. Amig az emlékmü megépítésén elmélkedünk, közben szépen folytatja azt amit elkezdett... (mondjuk a neten lehet venni Orbán szobrokat. Akkor ö most hös, vagy Isten? De hogy személyi kultusz van az biztos.)
Ez nem egy emlékműről szól. Nem lehet egy darab emlékművel elintézni.
A nyilasok segítségével? Hány millió magyar ember élt itt könyörgök? Ha te az utcán látod, ahogy egy idős nénit megtámadnak és elsétálsz mellette, utána pedig úgy teszel, mintha nem láttál volna semmit, akkor szerinted máris mentes vagy minden felelősség alól?
Na igen, ezért pattant ki bennem is a kérdés, mert nem értem, hogy az emberek miért fektetnek ennyi energiát egy múlt beli dologra. Miért éri meg nekik őrjöngeni, kimenni este 8-kor tombolni, rombolni...
Tipikus magyar mentalitás amúgy ez a dolog (most le lehet szólni engem), de mi magyarok nagyon szeretünk mindig másokkal foglalkozni és nem saját magunkkal.
Pont az ilyen hozzáállás miatt nem fogunk ezen soha túl lenni. Egyébként meg mindig is kiálltam a mellet akit bántottak. Lehet, hogy kevés bennem a magyar vér és ezért, de van bennem annyi emberiesség, hogy nem hagyok ilyen dolgokat megtörténni.
Ráfogsz az akkori nyilasokra mindent, felmentve ezáltal az összes többi akkor élt magyar embert.
A "hibás érvelésemből" kihagytam, hogy miután összeesett a néni a földön, te még odamész és elveszed a tárcáját.
Hétköznapi példát hoztam fel, hogy megértsd a problémát. Elhiszem, hogy nehéz felfogni azt, hogy régen több millió embert öltek meg a származása és vallása alapján, majd több százezer ember költözött a házaikba, vették át vagyonukat. Ez történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!