A sok őrjöngőnek mi baja van az új leendő emlékművel a Szabadság téren?
"Trianon az a "hösi halott" kategóriába esik, így érthetö hogy van emlékmüve, aradiaknak úgyszintén.No de a német megszállást hova sorolnád?"
A német megszálláskor is úgymond "hősi halott" volt Magyarország, nem?
18-as. Lehet, hogy Magyarországon voltak legtovább szabadon a zsidók. DE ez nem menti fel Horthyt a felelősség alól!
Más ország "bűne" nem menti fel a mienket.
Nem vagyok sem zsidó, sem szoci, de az emlékezetem még jó.
25-ös, a "magyarok" ahogy te hívod azokat a szemeteket akik a honfitársaikat deportálták, már rengeteg emlékművet kaptak, a sok emléktáblától, a Duna parti cipőkön át. Mindig, minden körülmények között meg kell említenünk, hogy:
"A megszálló német hadsereggel, karöltve voltak magyarok is, akik részt vettek a népirtásban"
vagy
"A megszálló (vagy egyeseknek felszabadító) szovjet hadsereggel karöltve részt vettek a magyarok is a népirtásban"
Kérdező: a másik emlékmű NEM a felszabadítás emlékműve, hanem a háborúban elesett katonáké.
Azért áll még, mert amikor a szovjet hadsereg kivonult, a két állam megegyezett ennek az emlékműnek a maradásában. Az országban mindenütt elbontották az ilyen emlékműveket.
Ezt a megállapodást egyetlen kormány sem változtatta meg. A Fidesz pedig nagy Putyin-imádatában biztosan nem fogja.
"Lehet, hogy Magyarországon voltak legtovább szabadon a zsidók. DE ez nem menti fel Horthyt a felelősség alól!
Más ország "bűne" nem menti fel a mienket.
Nem vagyok sem zsidó, sem szoci, de az emlékezetem még jó."
Az lehet, csak figyelembe kéne venni, hogy akkor itt Hitler volt az isten, minden úgy történt, ahogy ő akarta. Az, hogy a zsidók eddig kitartottak Budapesten, annak volt köszönhető, hogy Horthy mindig elutasította Hitler deportálási parancsait.
Amúgy nem értem, Nürnbergben fel is mentették őt és a sírjára még ma is rengeteg zsidó hord koszorúkat, hogy köszönetet mondjanak neki, hogy már nem lettek Magyarországról évekkel előtte deportálva a zsidók.
Horthy megtehette volna, hogy annyit mond: "jól van Mein Führer, a te akaratod szent, vidd a zsidókat Magyarországról és csinálj velük azt, amit akarsz."
Ennek ellenére nem ezt mondta, hanem kitartott addig, ameddig tőle tellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!