A Fidesz miatt most tényleg még több fiatal fog külföldre költözni, vagy ez csak hangulatkeltés?
"Nyilván azok az emberek, akik meg se próbálják itthon a boldogulást, azok mondják ezt."
Megpróbáltam, de rettentő módon zavar, hogy mérnökként ugyanannyit viszek haza, mint ugyanennek a cégnek a németországi gyárában egy vécés néni (nem lenézésből írom). Persze ez magyarországi viszonylatban már jó fizetésnek számít, de engem mégis frusztrál, hogy a kinti kollégák az én munkakörömben 3-4 ezer eurót visznek haza.
Ha már a miniszterelnökünk azzal szerez befektetőket, hogy itt olcsó a munkaerő, akkor itt már minden törekvés reményvesztett. Modern kori rabszolgák lettünk. Összehasonlításképpen Magyarországon kb. 2 euró a minimálbér óránként, még Németországban 8,5 euró lesz. Nem csoda, hogy menekül aki tud.
"Rengetegen el fognak vándorolni, Magyarország népessége a Második Világháborút követő értékeket fogja közelíteni."
És ez már nem tudják az elmúlt 8 évre fogni. Már ők az előző kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!