A Fidesz nyerte a 2014-es választásokat, vélemények?
Évek óta hallgatom, hogy nincs demokrácia, az emberek félnek, és hogy mennyire utálják Orbánt, és hogy majd a szavazófülke magányában, akik eddig féltek és elégedetlenek, azok megmutatják, és leváltják a mostani kormányt! Kérem szépen, a Fidesz ismét nyert, és nem egy-két százalékkal!
A másik ami felháborít, hogy 24 éve az a szokás, hogy GRATULÁLUNK a győztesnek, nos most nem ez történt, és ők beszélnek a demokrácia alapjairól.....!
Én már előre tudtam, hogy mit fog mondani az ellenzék:
"csalás" nincs demokrácia, és igazam lett, de ezen már meg sem lepődöm! Ha 100x szenvednének vereséget, akkor sem tanulnának a saját hibájukból, mindig más a hibás: egyszer a nép, egyszer a kormány, de ők soha! Az igazság kedvéért hozzáteszem, hogy azért elhangzott némi önkritika is. A választási törvényhez meg annyit, hogy a népakarat teljesen világos, Orbánt akarták hatalomban tartani, de annyit el kell ismernem, hogy ez aránytalan, mert nem ennyivel nyert a Fidesz, mint amennyi mandátuma lesz!
Vélemények?
"Így van előttem szóló csak a kérdező ezt nem fogja fel."
Ez változtat azon, hogy nyert a Fidesz? NEM! (ezt meg Te fogd fel kérlek)
"kérdezd meg az embereket, hogy kire szavaztak: Fideszt mondanak e, vagy Fidesz KDNP-t"
Ennyi erővel te meg kérdezd meg, kire szavaztak: MSZP vagy MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: :D
"Ennyi erővel te meg kérdezd meg, kire szavaztak: MSZP vagy MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: :D
Rendben ebben igazad van!
Kérdező, Te el vagy tévedve, engem nem érdekel az Összefogás. Én csak azt állítom, hogy igazságtalan a választási rendszer, normális keretek közt most nem lenne meg a fidesz 50 %-a sem, nemhogy 2/3, és kormányt se tudna alakítani (ki állna le vele?).
Egy ok miatt nyertek, mert megmismásolták a választási rendszert, nem kicsit.
Már megszokhattuk volna a Fidesztől, hogy csak ők a nép. Azt is, hogy nekik hiába érvelsz vagy jössz számokkal. Be vannak programozva néhány hírtv-s mondatra és másra nem képesek.
Valóban nyert a Fidesz, de az ország vesztett.
Pár dolgot elmondanék, ha megengeditek, és itt próbáljunk megoldást találni az okokra:
1: Azt állítják (itt) sokan, hogy Orbánt a többség utálja, ugye ezt hallgattuk 4 évig, akkor kérdem én, miért is nyert a Fidesz????
2: Ha nyert a Fidesz, akkor ebből az következik, hogy többen szavaztak logikusan a Fideszre, mint az Összefogás, tehát még se volt annyi elégedetlen ember!
3: Ha még is volt annyi elégedetlen ember, akkor miért nem ment el Orbán ellen szavazni?
4: Ha nem ment el, akkor mégsem volt annyira elégedetlen?
Én megértem az álláspontotokat, ezt komolyan mondom, de annyit ismerjünk már el, hogy a nép akaratából nyertek! Nagyon furcsa megkérdőjelezni egy olyan párt választását, aki alig pár órája nyert....
"Már megszokhattuk volna a Fidesztől, hogy csak ők a nép. Azt is, hogy nekik hiába érvelsz vagy jössz számokkal. Be vannak programozva néhány hírtv-s mondatra és másra nem képesek.
Valóban nyert a Fidesz, de az ország vesztett."
Én ugyan nem! Sokszor úgy szidtam a Fideszt, mint a bokrot, én megmondom ha valami nem tetszik, még a Fideszről is! Én mindig meghallgatom a másik véleményét, és megpróbálom érvekkel elmagyarázni az igazam, aztán vagy közös nevezőre jutunk, vagy nem! :)
Ezt sehogy sem tudjak megmagyarazni, az igazsag az hogy iszonyat sokan vannak OV es a Fidesz mogott (ahogy a szamok is mutatjak).
A dolog masik fele meg az hogy az ellenzek egy vicc. 5 part fogott ossze, kb nem is volt SEMMI programjuk, azzal akartak valasztast nyerni hogy "valtsunk kormanyt"! A masik meg hogy ezek 1x mar lejarattak magukat.
A jobbik meg 21%, ami szep arany egy radikalis parttol, de max ennyi volt varhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!