Van arról kimutatás, hogy a magas I. Q-jú egyének, szignifikánsabban melyik pártra voksólnak?
# 1 Én tudok helyesen írni, nem úgy mint te :-P. Azt pedig már egy átlagos politikai kultúrával rendelkező honpolgár is tudja, hogy a magasabban képzett budai régiók körében kiemelkedően magas volt a MIÉP támogatottsága.
# 2, # 9 és többen : Éppen azt vettem észre magas is, miszerint a magsabban képzettek és az ezzel összhangban levő magas I.Q-jú emberek a jobboldalt és annak radikálisabb részével értenek egyet (tehát nem az autistákról beszélek).
Még az általad végzett felmérésben is # 6 a FIDESZ messze leelőzi a baloldalt. Igaz, hogy a Jobbik már nem, bár ezt lehet azzal is indokolni, hogy túlontúl sikeresen húzták rá a pártra a fasiszta jelzőt. Ennél jóval alacsonyabb a faiszta ideológiával szimpatizáló értelmiségiek aránya, azaz maga a párt nem szélsőséges programjával többen értenek egyet most is. (feltéve, amennyiben hiteles a felmérés)
Magam azt vettem észre és ebben kérem ki a véleményeteket, hogy magam és a hozzám hasonló magasan képzett, kiemelkedő intellektusú egyének abban értenek egyet, hogy az állam eladósodása már oly súlyos mértékben húzza vissza az ország lépési lehetőségeit és az egyén szabadságát, hogy annak elengedése vagy részleges elengedése nélkül egyszerűen a nyomorúságon kívül nincsen más jövőképünk :/
Ez elég elszomorító. Noha mi is elengedtük pl a nagy Szovjetúnió államadósságát néhány értéktelen tragacsért, de a miénket senki sem engedte el és erről tárgyalni csak a Jobbik szándékozik, más párt hallani sem akar erről, pedig havonta rengeteg pénz csak a kamatokra elfolyik. Az adósságot régen visszafizettük, de a kamatokba belefúlladunk és elmondani sem tudom mennyi állást lehetne ebből teremteni.
Hogyan látjátok ezt ti ?
Magyar kutatás nincs erről, angol és amerikai pszichológusok csináltak ilyet, de nem pártokkal, hanem ideológiákkal (liberalások vs konzervatívok)
Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy Amerikában ha azt állítod, hogy a Föld több, mint 6000 éves, akkor Te már nemzetellenes liberálisnak számítasz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!