A Jobbik rasszista e, utálja e a zsidókat vagy sem? Pörzse Sándor elismerte, hogy nem szereti őket, Vona Gábor meg közölte, hogy nem antiszemita, akkor most?
Ebben a videóban Vona Gábor elmondja, hogy nem antiszemita, és hogy nem kirekesztő lényegében, ez egy korrekt tisztességes vélemény, itt meg is lehet nyugodni!
Ugyanakkor Pörzse Sándor, ugyanebben a videóban elmondja, hogy:
"ők nem szeretnek minket, mi nem szeretjük őket" És még azzal is viccelődik, hogy nagyapáik korábban nem volt ekkora szájuk a zsidóknak, na meg hozzáteszi, hogy egyszer már rendőrök nélkül le kéne játszani!
Vona Gábor elmondja, hogy nincs baja a zsidókkal, Pörzse kimondja, hogy utálja őket, akkor MI AZ IGAZSÁG?
(Mert ezek után amit mondott Pörzse, nem fogok a Jobbikra szavazni, ezt legalábbis nekem jól el baltázta, mert kedveltem a Jobbikot, és még én magyaráztam az ismerőseimnek, hogy bár nem rájuk fogok szavazni egyenlőre úgy fest, mert pontosan ezek miatt vagyok bizonytalan, de a Jobbik nem antiszemita, és nem utálja a zsidókat, na ennyit erről, nagy kár..)
Vélemény?
Mindenkinek joga van, nem szeretni valakit, vagy valakiket, csak azt ne faji alapon tegye, ítélje meg, mert az rasszizmus, antiszemitizmus!!!
Pörzse ha a zsidókra értette, akkor egy elég undorító "vicc" volt, hiszen a zsidókat a világháborúban kinyírták, és nem csak a tőkéseket, hanem a szegényeket is, tehát faji alapon! Aki zsidó volt azt elvitték, ugye ez volt nagyapáik korában! Akkor gusztusos ilyenen viccelődni? NEM!
Azzal egyetértek, h a tőkés zsidókkal stb..., ez talán még jogos is, csak szerintem ezen a tüntetésen, nem a nagytőkés zsidók voltak jelen, hanem zsidó államplgárok, akiknek nincs hatalmuk, ha meg van, akkor elnézézést, ezt benéztem. De a lényeg, hogy nem szabad összekeverni a gazdag rosszakaratú zsidókat, a simán csak zsidó emberektől, és mint említettem, ha ez igaz, ez egy gusztustalan "vicc" volt, mert a zsidókat a 2. világháborúban kinyírták, akkor úgy látom Pörzsének ez tetszett, legalábbis a mondat alapján? Remélem tényleg hülyéskedett!
Miért hiszi azt mindenki, hogy nem szeretni = utálni?
A másik meg, hogy ők beszélnek úgy magukról, mint zsidók, akiket szeretni/sajnálni kell, tehát erre csak ebben a formában lehet reagálni
"Miért hiszi azt mindenki, hogy nem szeretni = utálni? "
Látom, hogy sokan nem szeretnék érteni a mondat tényleges tartalmát!
Szerintem ő rendőrök nélküli csatáról is beszélt, és tett egyéb megjegyzéseket, például hogy nagyapáik idejében ugye, nem volt ekkora a szájuk. Mi történt akkor? Kinyírták őket, ezen lehet viccelődni, de gusztustalan!
De legyen igazad, remélem nem rájuk értette, bár elég egyértelmű.
Utolsó!
OTT A PONT!
Így van, ha valaki antiszemita, és utálja a zsidókat, akkor ők nem antiszemiták, nem rasszisták, hanem meg az az okuk stb....XD JOGOS! :)
A Jobbik, mint párt, tudtommal nem alkotott véleményt ilyen ügyben. Vagy legalábbis nem mondták azt, hogy rasszista antiszemita párt.
Vonának is meg van a véleménye és a többi párttagnak is.
Sok Jobbik képviselő mondott már rasszista és antiszemita véleményt, de hogy magának a pártnak mi a véleménye, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!