Jobbikosok! Szerintetek mennyi esély van, ha bejutunk a parlamentbe?
"Akinek van egy kis esze, és nem elvakult birka, az vagy a Jobbikra szavaz, vagy senkire. Ennyit erről."
Ezzel aztán jól megindokoltad :D
A józanul gondolkodók nevében hozzátenném azért, hogy aki a jobbikra szavaz, az az EU-s kilépésre, és az ebből, és a multiellenességből létrejövő megkerülhetetlen elszegényedésre, esetleges államcsődre szavaz.
Jobbik nem kapott még esélyt. Most miért ne kaphatna?
Lehet többet tesznek mint a többi párt. Miért ne lehetne esélyt adni? Túl sok itt a csőlátású. Annyira belehalnátok 4 évbe? Így is csóróság van meg az is lesz.
Tényleg kezdem már unni, hogy ugyanazt leírom századszorra is :)
"Egyébként a Jobbik se lépne ki rögtön az unióból aznap, amikor kormányra kerül, és nem utasítana ki az országból minden multit. Csak éppen nem részesítené őket előnyben a magyar vállalkozásokhoz képest.
"
Tökmindegy, hogy azonnal, vagy nem azonnal lép ki, ha egy év múlva lép ki, vagy 3 év múlva, se lesz esélyünk saját ipart, saját mezőgazdaságot a SEMMIBŐL felhúzni. Tudod te, milyen hihetetlen mennyiségű pénz kellene csak ahhoz, hogy mezőgazdaságilag függetlenedjünk a piacoktól? A századával nem rendelkezünk. És akkor még csak a mezőgazdaságot említettem, ha a magyar ipart akarnánk visszaistápolni egy egészséges állapotba, amiből már mi is látnánk pénzt, ahhoz még több pénz kellene.
Ez az előnyben részesítés is egy elcsépelt vérjobbikos duma, van itthon jól működő gazdasági- és versenyhivatal, belülről a multit semmivel nem támogatja jobban az állam, mint az őstermelőt/kisiparost. Kívülről az EU esetleg, de a szabadpiacok eszközeinél, meg a klasszikus kapitalizmus eszközeinél keményebb versenyfeltétel-módosító eszközökhöz ők sem nyúlnak.
"Annyira belehalnátok 4 évbe? "
Igen, te veszettpolgár, erről beszélünk. Hogy nem négy, KETTŐ év alatt teljesen reális volna a jobbik jelenlegi gazdasági programjával az államcsőd.
Épp elég lenne az is, h az EU jobban támogatja a multikat, de az állam is vastagon benne van, mert a multik kapnak egy sor adókedvezményt, amit a magyar vállalkozók nem (plusz még, ahogy nemrég kiderült, a maradék adót is nyugodtan elcsalhatják).
Amúgy érdekes módon a módszerváltás előtt volt saját iparunk és mezőgazdaságunk. Akkor, két vesztes világháború után, több pénzünk volt, mint most? Érdekes.
ma 15:43
Erre a szintre én nem süllyedek le, ne haragudj. Szavazz nyugodtan a jobbikra, az való neked.
"Amúgy érdekes módon a módszerváltás előtt volt saját iparunk és mezőgazdaságunk. Akkor, két vesztes világháború után, több pénzünk volt, mint most? Érdekes."
A rendszerváltás előtt egy 140 milliós felvevőpiacunk is volt, Oroszország (mint a Szovjetunió vezető tagja). Ez manapság már nincs.
"Épp elég lenne az is, h az EU jobban támogatja a multikat, de az állam is vastagon benne van, mert a multik kapnak egy sor adókedvezményt, amit a magyar vállalkozók nem (plusz még, ahogy nemrég kiderült, a maradék adót is nyugodtan elcsalhatják). "
Ezt meg nem is tudom értelmezni, ez két külön gondolat lesz, fejtsd ki mind a kettőt, vagy hagyjuk a fenébe.
"A rendszerváltás előtt egy 140 milliós felvevőpiacunk is volt, Oroszország (mint a Szovjetunió vezető tagja). Ez manapság már nincs."
Szerintem még mindig létezik Oroszország, de javíts ki, ha tévedek!
"Ezt meg nem is tudom értelmezni, ez két külön gondolat lesz, fejtsd ki mind a kettőt, vagy hagyjuk a fenébe."
Pl. a multiknak az első 5 évben adókedvezmények járnak, aminek az lenne a célja, h idejöjjenek. Igen ám, de ők se hülyék, 5 év után nevet változtatnak, pl. Tesco Hungary-ről Tesco Magyarországra (nem biztos, h a konkrét példa is így volt, csak szemléltetésképpen írtam). Plusz az itt megtermelt nyereségük után (legalábbis részben) külföldön adóznak, ami egyrészt azt jelenti, h nem a magyar államkasszába folyik be a pénz, másrészt mivel itthon az egyik legmagasabbak az adóterhek, kevesebbet kell fizetniük, mint a magyaroknak.
A másik: gondolom, hallottál Horváth Andrásról, és akkor már ezt a részét nem is kell magyaráznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!