Jobbikosok! Szerintetek mennyi esély van, ha bejutunk a parlamentbe?
Még kedves 17 ? éves fórumtársamnak válaszolnék:
"Elmondom neked barátom 3-4 évvel ezelőtt jobban éltünk mint most ahogy ebbe a szarban vagyunk!! "
Azért élsz rosszabbul, mert sajnos a különböző államok dósságprofilja úgy működik, hogy ha egy adott időszakban egy adott párt (nevezzük ezt a tények, és az egyszerűség kedvéért MSZP-nek) elvtelenül, a következményekkel nem számolva felvesz hiteleket, és mellé jön egy gazdasági egyensúlybomlás/válság, akkor te azt akár szeretnéd, akár nem, fizetni fogod (ha bírod, ha bírja a 4,5 millió adózó, pl édesapád, édesanyád) a következő x évben, függetlenül attól, hogy milyen párt van hatalmon. Tehát, tévedés ne essék, még véletlenül sem a Fidesz miatt élünk rosszul jelenleg, hanem az előző, MSZP-s kormány felelőtlen, rabló, szemét gazdaságpolitikája, és az ilyen Simon-féle offshore-számlás, feltehetőleg épp az államhitelből sikkasztott pénzkimenekítések miatt.
Most perpillanat jobban élünk, mert a lenyúlt magánnyugdij pénzekből befoltozta a költségvtési hiányt, meg a rezsicsökkentéssel lenyomta az inflációt, meg vett fel hitelt az oroszoktól.
De ezeket a trükköket többé nem fogja tudni megjátszani...
ma 14:59
Igen, biztos így van. Te meg jobbik-pártkatona vagy akkor, és nem vagyok benne biztos, hogy az átlag többre tartja a szarjobbikot, mint a fideszt.
"mert a lenyúlt magánnyugdij pénzekből befoltozta a költségvtési hiányt,"
Azt az IMF-hitel teljes visszafizetésére használta fel, és éppen emiatt kb. semeddig se tartott az a pénz. 3000 milliárd forintról van szó, ennél valamivel több IMF-hitelünk volt, a maradékot belepótolták az államkasszából. Ezzel egyébként még az az aluliskolázott, ostoba jobbikos is egyetért valószínűleg, akinek a fentit írtam, merthogy a pártjának is ez volt a hivatalos álláspontja, hogy fizessük vissza az IMF-et, mert az "szörnyű zsidótőke", ami rabláncon tartaná az országot a következő évezredre. Annyi igazság van benne, hogy valóban, az IMF-hitelhez tartoznak elég komoly belpolitikai hitelfeltételek, amik szúrták a Fidesz szemét, pl. a bankadót nem tudták volna megvalósítani aktív IMF-hitellel.
"meg vett fel hitelt az oroszoktól. "
Nono, az egy konkrét célra lett felvéve, aminek némi köze van Pakshoz :) innentől kitalálhatja mindenki.
"Igen, biztos így van. Te meg jobbik-pártkatona vagy akkor, és nem vagyok benne biztos, hogy az átlag többre tartja a szarjobbikot, mint a fideszt."
Azért ha vki ennyire tökéletesnek tartja a kormányt, ráadásul minisztériumban dolgozik, az minimum gyanús :) Az átlagembereket ismerve pedig nem is csoda, h többre tartják a zsideszt, mint a Jobbikot. Gondolom, ismered a mondást: egyél szart, 100 milliárd légy nem tévedhet!
"Ja, szóval pártkatona vagy, így már mindent értek :) Azt hiszem, így nincs is értelme vitáznunk, te úgyis csak azt mantrázod, amit a bölcs I. Viktor őfelségétől hallasz."
Jajjjj, értem már!!!! Írtam ugye, hogy minisztériumban dolgozom, és te ebből vetted le azt, hogy fideszes vagyok. 2007-től dolgozom ugyanott, most akkor 2007-2010-ig meg MSZP-s voltam? Biztos úgy van XD
"Azért ha vki ennyire tökéletesnek tartja a kormányt,"
Most mért kell hazudozni? Írtam valahol, hogy tökéletes? Nem. Nem is tartom annak. Az összes alternatíva, ami van, rosszabb, mint a koránt sem tökéletes kormányunk. Én is hányok már az Orbán-féle hatalmaskodástól meg basáskodástól, de ez még nem elég erős ok arra, hogy a jobbikra szavazva a hasamba döfjem a kardot, vagy az MSZP-s összefogásra szavazva visszaállítsam a 2002-2010 közötti helyzetet.
Egyébként, ha szabad megkérdeznem, te hol dolgozol?
ma 15:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!